Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőként ti beleszólnátok a...

Szülőként ti beleszólnátok a 19 éves lányotok öltözködésébe ilyen módon, ha ti fizetitek? Normális ez a hozzáállás?

Figyelt kérdés

Mivel idén végzős középiskolás, nyilván te fizeted neki a ruhákat. Alapvetően az adott ruhadarabbbal(egyébként egy tök egyszerű hosszú nadrágról beszélünk), amit szeretne nincs olyan gond, hogy túl drága. Azon kívül, hogy SZERINTED nem praktikus az a szín, amibe szeretné, egyébként semmi bajod nincs vele. Tehát feketébe, sötét kékbe, sötét bordóba, sötét szürkébe, vagy bármilyen sötét színben lehet, de világos mentazöldbe nem, mondván "túl könnyen lesz koszos".

A kérdés az, hogy beleszólnátok ilyesmi miatt az öltözködésbe? Engedtek-e a már nagykorú, de érthető okokból eltartott gyereketeknek olyan ruhákat hordani, amivel semmi baj nincs azon kívül, hogy nektek nem tetszik/szerintetek nem praktikus?

2022. márc. 27. 09:53
A kérdező szavazást indított:
Nem szólok bele ilyen okkal
Néha beleszólok ilyen okkal
Gyakran beleszólok ilyen okkal
Mindig beleszólok
Egyéb (írd le kommetbe)
65 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2022. márc. 27. 09:54
 2/16 anonim ***** válasza:
97%

19 évesen talán tud rá vigyázni. Nem játszik a homokozóban, nem csúszdázik, nem eszi le magát, és tudja, hogy nem ülünk világos nadrágban koszos helyekre.

Nem szólnék bele

2022. márc. 27. 10:06
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Én se szólnék bele.
2022. márc. 27. 10:11
 4/16 anonim ***** válasza:
96%
Egyáltalán nem szólnék bele. 19 évesen, felnőtt emberként már el tudja dönteni, hogy milyen ruhadarabokat szeret viselni.
2022. márc. 27. 10:13
 5/16 anonim ***** válasza:
92%
ez vicc ugye? (már kamaszkoromtól nem szóltak bele)
2022. márc. 27. 10:14
 6/16 grafno ***** válasza:
95%
Ahány ember annyi szokás. Sokan nem, sokan igen. Ahol nem a ruhába szólnak bele ott lehet másba. Nekem annyiba szóltak bele, hogy hideg van/lesz később vegyek fel még valamit.
2022. márc. 27. 10:14
 7/16 anonim ***** válasza:
66%
Nem szólnék bele, de ha a gyermek engem bacogatna, hogy miért nem mostam ki a kedvenc zöld nadrágját másnapra, ami egy hordás után a szennyesbe került, akkor azért lehet, hogy visszaszólnék neki valami nem túl építőt... ;)
2022. márc. 27. 10:25
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem szólnék bele. Nem kisgyerek, aki összekoszolja a homokozóban. Meg egyébként se csak sötét ruhákban járunk. És van mosógép!
2022. márc. 27. 10:39
 9/16 anonymousreview60 ***** válasza:
46%

Nem szabad beleszólni. 19 évesen leginkább villogni akar vele, főleg, ha ilyen szín. Majd vigyáz rá. Ha nem, akkor majd megtanulja.

Maximum(!) kérdés jelleggel tenném fel neki, hogy de könnyen koszolódhat stb., semmi esetre sem, úgy hogy "Szerintem ..." vagy hogy "Nekem nem ...".

2022. márc. 27. 10:42
 10/16 anonim ***** válasza:
77%
gondolom 19 évesen már be tudja indítani a mosógépet, nem anyu kínlódik vele ha valami befogta a gatyát. Úgyhogy nem, nem szólnék bele ha rendbe tartja a a saját cuccait.
2022. márc. 27. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!