Adott egy 40-es 3 gyerekes anyuka, aki egyedül neveli a három gyerkőcöt. 15,21,23 évesek a gyerekek. Elvárható-e, hogy a gyerekek 18 évesen elköltözzenek, mert már teher az anyuka számára?
Inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy szerintetek normális ilyet mondani, hogy teher a gyereked?
Én azt gondolom, hogy a gyermekemért mindig felelősséget vállaltam, legyen bármennyi idős, nem 18 évre szültem. Mit gondoltok erről?
Attól, hogy felelősséget vállalsz, bárhogy szépíted is, teher.
2021. nov. 29. 15:16
2/38 anonim válasza:
Ha egy forint lakbért + kajapénzt nem fizetnek, akkor nyilván érthető a felháborodás.
Ha viszont kvázi felnőtt emberek és adnak le egy kis pénzt otthon akkor nem.
Én sem vártam el a szüleimtől ennyi idősen, hogy ingyen élhessek náluk, főleg ha már keresőképes vagyok. A rezsibe azért illik beszállni ilyenkor.
2021. nov. 29. 15:18
3/38 anonim válasza:
Dehogy... Annak teher, aki kényszerből szült, mert jaj, mit mondanak majd mások, ha nem szül. Az ilyen mentalitású nőnek nem lenne szabad vállalnia, egy 18 évesnek nincs semmije még, hacsak nem gazdagok eleve. Szánom és lenézem az ilyet.
2021. nov. 29. 15:19
4/38 A kérdező kommentje:
Nyilván fizetnek, 21, 23 évesen már dolgozik az ember…
2021. nov. 29. 15:19
5/38 anonim válasza:
Hát már nagyon nem gyerekek, a 21 és a 23 éves. Az, egy háztartásban élnek nem hiszem h tehert jelente egy anya számára.
Viszont! Ha totál ő tartja el őket az nagyon gáz.. még ha tanulnak is mellette vállalhatnának vmi munkát..
2021. nov. 29. 15:20
6/38 anonim válasza:
Igen, lehet ilyet mondani. A 21 és a 23 éves ugyan hozzátesz valamit a háztartás költségeihez?
2021. nov. 29. 15:20
7/38 anonim válasza:
Annak teher, aki kényszerből szült
Nem. Mindenkinek az. Ne mondd, hogy nem kerül időbe, pénzbe, energiába. Akkor pedig teher. Nyilván megoldod, nem teszed szóvá, stb, de ne hazudjunk.
2021. nov. 29. 15:23
8/38 anonim válasza:
Magadból indulsz ki, és nincs semmi jogod mások nevében beszélni! Van, aki azt bánja, hogy nem tudott 10-et szülni, hanem csak 5-öt. És nem, nem kisebbségi az illető, hanem tanárnő, aki így nyilatkozott. Van, aki mindenét odaadja a családért, és nem teher neki, mert sem a pénz, sem az idő, sem az energia nem számít neki, és ő ebben találta meg önmagát. Jah, és nem is kérte meg egyik gyerekét se, hogy költözzenek el otthonról 18 év után...
2021. nov. 29. 15:26
9/38 anonim válasza:
Én 18 évesen már egyedül éltem, mert teher lettem volna a mostohaanyám számára (Édesapám nemzetközizett).
Épphogy 19 éves lettem, már külföldre költöztem, azóta is ha hazamegyek 2 hétre, ritka, hogy a 2 hét alatt akár egyszer is találkozom a mostohával...
2021. nov. 29. 15:30
10/38 anonim válasza:
Lehet itt szépíteni, de tényleg teher ha egyedül küszködsz három gyerekkel. Főleg ha a két keresőképes is eltartja magát legalább részben. Nem szép, de az anya is csak ember aki bizonyos szintű terhelést tud elviselni. Három gyerekeket eltartani meg nem egy emberes munka.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!