Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondolsz anyuka hozzáállás...

Mit gondolsz anyuka hozzáállásáról?

Figyelt kérdés

Adott egy 40-es 3 gyerekes anyuka, aki egyedül neveli a három gyerkőcöt. 15,21,23 évesek a gyerekek. Elvárható-e, hogy a gyerekek 18 évesen elköltözzenek, mert már teher az anyuka számára?

Inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy szerintetek normális ilyet mondani, hogy teher a gyereked?

Én azt gondolom, hogy a gyermekemért mindig felelősséget vállaltam, legyen bármennyi idős, nem 18 évre szültem. Mit gondoltok erről?

2021. nov. 29. 15:13
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem ekkora gyerekeket már nem kell nevelni :) úgyhogy ez nem teher. Teher az, hogy alkalmazkodni kell ennyi embernek egymáshoz. Ennyi idősen már a gyerekeknek is jobb, ha külön tudnak menni. Meg kell tanulniuk, hogy a hűtő nem tölti fel magát, hogy a ruha nem mossa ki magát... stb. és megtalálni a saját bioritmusukat, felelősséget vállalni saját magukért. Nagyon sok konfliktus van ekkora "gyerekekkel" otthon, hogy nagyobb teret és több főnökösködést akarnak (ami teljesen természetes), de alkalmazkodni egyre kevésbé, mert a kettő üti egymást. Pl. éjszakáznak, hazahoznak barátnőt, vagy pont bezárkóznak egész nap és csak szolgáltatónak nézik a szülőt... Úgyhogy ez abszolút lehet teher, hogy ha a szülő meg nem látja a fejlődést, akaratot és sok a súrlódás, mert kinőtték a gyerekszobát. Ki kell őket "hajtani", biztatni kell, segíteni anyagilag, amennyire ésszerű és persze tanáccsal, de hagyni is, hogy elkövesse a hibáit. Nem mindenki tud persze lakást rakni a gyereke feneke alá sajnos. De nagyon jót tesz minden félnek, ha mint régen a szegénylegény, elmennek kicsit szerencsét próbálni, szakmát tanulni valami ösztöndíjjal, kollégista lenni lehetőleg másik városban, összeköltözni haverokkal... stb. (Ideális, ha erre születésük óta készülünk valami minimális összeggel havonta, hogy ekkorra legalább egy kezdőtőkét a kezükbe tudjunk adni, mint "hamuba sült pogácsát":)) Ha szorgalmasak, életrevalóak, akkor ezzel nem is szokott gond lenni. Ettől még persze fenn lehet tartani, hogy bármikor visszajöhetnek. De szerintem is az viszont abnormális, ha erre nincs igény a gyerekben és a szülő féltésből vagy a magánytól való félelme miatt visszafogja. Az a gyerek, akit túl korán és pucér fenékkel kiraknak ugyanúgy hibáztatja majd a szüleit, mint akinek nem merik elengedni a kezét. Egy jó szülő-gyerek kapcsolatban viszont meg lehet beszélni, lehet érvelni, veszekedés nélkül vitázni mindkét félnek, hogy végül valami olyan megoldásra lyukadjanak ki, ami mindkettejük szerint jó.
2021. nov. 29. 17:44
 22/38 anonim ***** válasza:
63%
Valószínűleg azért teher,mert támogatás már nem jár rájuk és nagy eséllyel annyival nem járulnak hozzá a koltsegekhez,mint amennyibe kerülnek
2021. nov. 29. 17:48
 23/38 anonim ***** válasza:
18%

21

Ha elköltözéskor tanulja meg valaki, hogy a hűtő nem tölti fel magát, és a ruha nem mossa ki magát, akkor ott nagy bajok vannak.

Én most ősszel költöztem koliba életembe először (egyetem, 20 vagyok), de azok a dolgok amiket felhoznak problémának, pont hogy könnyebbek egyedül.

Anyám nem kiabál, hogy vigyem le a szennyest, mert ő mosni akar, hanem fogom, oszt' kimosom. Egy kenyér szinte egy hétig kitart, nem kell heti 3-at venni. Nincs az, hogy olyat etetnek meg velem, amit nem szeretek. Akkor eszek, mikor én akarok, stb.

2021. nov. 29. 17:50
 24/38 anonim ***** válasza:
89%

20.

Anyuka nem 40 eves, hanem 40-es,azaz lehet 46-48 eves is.Nem biztos,hogy gyerek fejjel szult.

2021. nov. 29. 19:41
 25/38 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem ez nem elvárni nem elvérni kérdés hanema szülök és gyerekek közötti megbeszélés, döntés kérdése.
2021. nov. 29. 23:35
 26/38 anonim ***** válasza:
70%
Aki nem önszántából hanem társadalmi nyomásra vállalt gyereket annak teher a gyermek, és nem öröm. Reméljük egyre kevesebb lesz az ilyen család.
2021. nov. 30. 12:14
 27/38 anonim ***** válasza:
12%

Nem kell ahhoz társadalmi nyomás, elég ha rosszra fordulnak a körülmények. És nem, nem feltétlenül a semmire szül az aki később bajba kerül.

Tudom, ezen az oldalon előszeretettel nyivákolnak hogy "minekszültazilyen" De az a rohad nagy igazság, hogy nem leszel jós csak mert gyereket vállaltál, nem fogsz húsz-huszonöt évre előre látni hogy mi hogyan alakul. Simán benne van a pakliban hogy amikor úgy döntesz gyereket akarsz, még jók a körülmények, három év múlva meg küszködsz hogy elég étel jusson, meg gyógyszerre is fussa: Tök mindegy hogy betegség, haláleset az oka, vagy apuci kisétál a képből akár egyedül, akár egy fiatalabb csajjal, mert nem tetszik neki a felelősség. NEM tudhatod előre és kész.

2021. nov. 30. 12:56
 28/38 anonim ***** válasza:
14%

27. Igen de senki nem mondta hogy szüljön három gyereket. 6-9 évre kiesik a munkaerőpiacról, érts 100% hogy egyedül nem fogja tudni eltartani.

Értelmesen ellátni még két jó kereső szülő se tud 3 gyereket, nemhogy egy aki rosszul keres.

Ehhez nem kell jósnak lenni ez csak matek.

2021. nov. 30. 13:02
 29/38 anonim ***** válasza:
3%
Látom, nem óhajtod felfogni miről beszélek, Tizenöt éve simán lehettek olyan körülményeik hogy bőven belefért a három gyerek. Amúgy ilyenkor miért nem pampognak soha, hogy az apa miért csinált három gyereket? Miért mindig a nőt basztatják? Miért mindig csak és kizárólag a nő felelőssége minden IS?
2021. nov. 30. 13:12
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

29

" Amúgy ilyenkor miért nem pampognak soha, hogy az apa miért csinált három gyereket? Miért mindig a nőt basztatják? Miért mindig csak és kizárólag a nő felelőssége minden IS?"

Róla nem tudunk semmit. Azért mindenki az anyukát szapulja mert rá vonatkozott a kérdés.

Ettől függetlenül az apuka lehet hogy halott de az is lehet hogy elhagyta a családját.

De egyébként az sem volt leírva hogy a 3 gyerek azonos apától van-e. Az is lehet akár hogy a ne teherbe eset és az apával nem is közölte. Sok a lehetőség és kevés az információ mivel nem ez volt a kérdés lényege.

2021. nov. 30. 14:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!