Utálom apámat mert terrorizál?
Nos, ezt így ne is haragudj, de nem hiszem el neked, mondjuk úgy, kamu a mesed.
A kérdező kb biztosan nagykorú, ergo a megoldás nála nagyon egyszerű: költözés.
Kiskorú felemeli a telefont és hívja a rendőrséget. Akármit is állít a kedves kommentelo, bizony kimennek. A kiskorú emellett fordulhat bárki csaladtaghoz, barathoz, tanarhoz, orvoshoz, gyamhivatali dolgozohoz.
#36 Tudod mit mondtak a felnőttek, akiktől segítséget kértem? :) Pontosan ugyanezt, amit te. Hogy nem hiszik el.
"A Laci? Nem hiszem el... senkit nem tudna megütni."
"Én ezt nem hiszem el, olyan rendes, egy légynek sem tudna ártani..."
"Biztos, hogy nem ütött meg téged. Ő nem olyan."
A rendőrök meg sem kérdezték, hány éves vagyok. Szóval csak azért, mert zsákutcába kerültél a beszélgetésünkben, hazugságnak titulálsz mindent, amit mondtam. Véded magad. A felnőttek is ezt tették egyébként, akiktől segítséget kértem. Nem akartak konfrontálódni a fiukkal, barátjukkal, haverjukkal, sógorukkal... számukra is az volt a legkényelmesebb, hogy nem hittek nekem. Ha csak hazudok, akkor nincs probléma, nincs is mit megoldani. Ez a legegyszerűbb. Gratulálok ezúton neked is. Egy jó tanács: legközelebb ne pofázz bele olyan témákba, amikről halvány lila fingod sincs.
37, 38!
Többször is, több okból is hívtam már rendőröket. Mindig kijonnek.
Nem azt vonom kétségbe, hogy bántalmazva voltál, hanem azt, hogy állítólag egyetlen felnőtt se segített.
A stílusod amúgy bicskanyitogato. Apád nyilván egy agresszív allat volt, de te se maradsz el mögötte bunkosagban, az biztos. Még mindig nem partolom a verést, de komolyan úgy tűnik, te rendesen ki tudod provokálni magadnak.
28# Ne forgasd ki a szavainkat! Senki nem támogatja, semmivel nem legitimálható az apa terrorizálása, bántalmazása! Tízezerszámra vannak ilyen trógerek akik ezt csinálják a családjukkal, a gyerekeikkel, ez nem megengedhető. A kérdésben elmondott esetben az ittas (felnőtt) gyerek nekimegy a szülőjének. Ezt sem lehet semmivel legitimmé tenni, az ember mélyéből fakadó gondolat, a morál szerint a legelítélendőbb cselekedetek között van a szülő bántalmazása.
Mi az, hogy jogos, hogy te megütsz valakit aki téged nem ütött meg? Vagy önvédelem, mert megütött, vagy egyoldalú bántalmazás, ugyanis szavakkal szemben nem állapítható meg önvédelem. Remélem ez azért tiszta? Amikor a gyerek kezet emel a szülőjére akkor rendszerint már elég nagy ahhoz, hogy segítséget kérjen, vagy már felnőtt, akkor ahhoz, hogy elköltözzön. A bűncselekményeknek (kiskorú bántalmazása, kapcsolati erőszak, stb.) van elévülési ideje, ami azt jelenti, hogy 18 éves korában megteheti a gyerek a feljelentést. De a szülőjére nem emel kezet. Én a magam részéről ott befejezném az együttélésünket a gyerekkel, ha rám kezet emelne, ebben egyetértesz, hogy ezt megtehetem? Nem a hatéves ovis csapkodásról beszélek, hanem egy olyan (fiú)gyerekről aki két sört megiszik, tehát felnőtt (kategória). Nem aszalnék ilyet az otthonomban tovább! Ha neki ennyire rossz, hogy megüt akkor ő miért lakik még ott? Annyira azért nem rossz?
#39 Irigyellek, hogy hozzád kimentek. És elhiheted, hogy egy felnőtt sem segített, ha elolvasol pár bántalmazástörténetet - van bőven a neten, de ha kell, ajánlok is oldalt - megtudhatod, hogy egyáltalán nem ritka, hogy senki nem segít a bántalmazott gyereknek.
Alapból nem ilyen a stílusom, de nagyon felkúrt ez, hogy egy gyerek nem védheti meg magát a vadállat, agresszív apjától egy fenyegetéssel. Ez volt az egyetlen, ami működött és akkor el vagyok itt mondva minden szarnak, meg hogy remélik, hogy ezért kib.szott otthonról... Nagyon lesúlytó látlelet ez a társadalom morális állapotáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!