Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyád,vagy Apád meghalt ?...

Anyád,vagy Apád meghalt ? Évek múlva érezted-e,hogy nagyban,hátráltatta a TE életedet amíg Ő élt ? Terrorizált,érzelmileg zsarolt,öngyilkossággal fenyegetőzött ?

Figyelt kérdés

2021. júl. 12. 08:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
82%

-Nem

-Nem

-Nem

-Nem

...

2021. júl. 12. 08:34
 2/18 A kérdező kommentje:
Sziasztok ! Az anyám évek óta halott,de a lelki fájdalmakat nehéz feledni.Olvasni kezdtem egy könyvet Mérgező szülők a címe és 90%-ban anyámra ráismertem.Van a könyvben egy rész,ahol fel vannak sorolva kérdések.Például bűntudatot keltettek-e önben a szülei ? Megfelelési kényszert érez-e feléjük felnőtt korában is ? stb....Én ezekből a kérdésekre 90%-ban igent mondtam.
2021. júl. 12. 08:38
 3/18 anonim ***** válasza:
95%
Én már akkor rájöttem, mikor még éltek. Na az a szívás.
2021. júl. 12. 08:52
 4/18 A kérdező kommentje:
4# köszönöm szépen,hogy őszintén válaszoltál
2021. júl. 12. 08:55
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
6. Miért lenne baromság? Értelmezd már a kérdést, légy szíves. Attól még, hogy téged nem terrorizáltak bármilyen módon a szülők, mást lehet, hogy igen. És ebből nagyon nehéz kimászni.
2021. júl. 12. 09:02
 6/18 A kérdező kommentje:
A 9óra 2perces válaszoló,megértette a kérdésemet.
2021. júl. 12. 09:03
 7/18 A kérdező kommentje:
Az igazság,hogy leszeretném ezt zárni magamban.Abban reménykedem,hogy lesznek hasznos hozzászólások.Nem tudok szeretni is,és utálni is.Anyám pánikbeteggé tett 16-évesen,mert frontálisan ütközni akart egy kamionnal.Szerettem,volna ha szeretett volna,de nem érzem,hogy úgy szeretett mint kellett volna.Tiltotta,hogy sírjak,ha fáj valami.Egy ólban elbújva,vagy hátul a kertben sírtam.A barátnőimet elutálta mellőlem,a szerelmes leveleimet elolvasta,és eldugta,és én évekig azt hittem,hogy nem érdeklem már a lányt.3 levelet írt a lány,amiben újra,és újra kérdezte,hogy miért nem válaszolok.EZ IS NAGYON FÁJ !Mert kölcsönösen kedveltük egymást.Nem írhatom le teljes nevét,de T.Kammilának hívták Jászberényben lakott,szőke kék szemű.Ha anyám nem dugta volna el a leveleit,lehet,hogy ma a feleségem lenne,és lenne egy fiunk,és egy lányunk.EZ IS FÁJ ! 4-év után találtam meg a leveleit kibontva elrejtve.
2021. júl. 12. 09:19
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Bazzz... Sajnálom :( .

Az én anyám is hasonló volt de nem volt ennyire rossz a helyzet.

Az anyám inkább irányításmániás volt, voltak dührohamai amikor eltörte dolgaimat.

Volt hogy elolvasta a naplómat, és hát.. azóta nem írtam naplót. Jó lett volna ha megtudtam volna bízni benne, illetve leírni a gondolataimat azokban a kritikus években.

Volt ilyen még hogy mondva csinált okkal karácsonykor elutazott. És ezt minden évben eljátszotta mint egy kib.szott primadonna.

Még él, és nagyjából rendben vagyunk de a múltbéli viselkedése nagyban vetette vissza a fejlődésemet.

2021. júl. 12. 10:14
 9/18 A kérdező kommentje:
10:14-es válaszoló,köszönöm szépen,hogy leírtad életed fájdalmait.Én 4,5-évig voltam anyámmal kiemelt ápolásidíjon.Az életének utolsó évében nagyon gonosz volt.Nekem szakács szakmám van,jól kereshettem volna,de kb 43ezer forint ápolásidíjat kaptam.Szakácsként még 2002-ben napi 10ezret kerestem.Sajnáltam anyámat,lemondtam a nagy pénzről.Erre ő mit csinál,életének utólsó évében két dologgal tartott félelemben.Első:Elveteti az ápolásidíjamat,mivel szerinte nem érdemlem meg....És ezt azért tette mert megmondtam neki nyílta,hogy ˝Anyu,ha te még bármeddig élsz én maradjak itthon veled ? És az én életemmel mi lesz ? Ausztriában akarok dolgozni,1-2évet,venni egy kis házat.Nyitni egy büfét,és vállalkozó szeretnék lenni.˝Anyám ekkor nagyon megharagudott,és egy szüleit cserbenhagyó árulónak tekintett.NEM AKARTA ENGEDNI,HOGY ÉLJEK !Most legszívesebben az őt ábrázoló fényképet be szkennelném,és kiírnám két dvd lemezre,és elégetném a fényképeket.MAJD HA EMLÉKEZNI AKAROK RÁ,OTT LESZ A DVD LEMEZEN.Azért két példányban,ha az egyik megsérülne.A tárgyait elajándékoznám,vagy eladnám,de nekem nincsen erre szükségem,hogy hetente legalább 3x eszembejut.Jó lenne legalább 3x hét nyugalom,ésfelejtés.Ráadásul itthon halt meg kínok,és szenvedések közepedte,én meg erre ébredte fel,hogy haldoklik....
2021. júl. 12. 11:12
 10/18 A kérdező kommentje:
A második fenyegetését úgy mondta ki,mintha valaki most azt mondaná,hogy elmegyek a könyvtárba.Totál érzelem mentesen.Tudjátok mi volt ez a mondat ?Ez ---> ˝Ha te fiam kimész Auszrtriába dolgozni,már nem biztos,hogy találkozni fogunk.Mert én felakasztom magamat a diófára.Semmit nem ér az életem.˝ Ledöbbentem,és már voltak Ausztiai kapcsolataim 1-hónap múlva mehettem is volna.A nyelvtanárom azt is elintézte,hogy ismerőseivel kimenjek,és nem kell sem önéletrajz semmi.Az ő ismerőse kint egy kis főnök,és ha azt mondja a főnöknek,hogy jött velünk egy magyar szakács,kezeskedem érte,hogy minden rendben lesz,akkor már fel is vagyok véve.NAGYON SAJNÁLOM,HOGY EZ NEM SIKERÜLT !
2021. júl. 12. 11:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!