Hogy hat egy gyerekre ha felpofozzák?
7# "a véresre összeveréssel egyenlő sokaknál, pedig a lelki terror, a lelki bizonytalanság pusztítóbb tud lenni sokkal."
legtöbbször együtt jár a kettő
Engem egyszer vert meg anya. Nagyon fájt, nem is fizikailag, inkább lelkileg. Hogy ő, aki soha egy ujjal nem nyúlt hozzám ártó szándékkal megütött, mert a tesóm eltört valamit, ami anya számára értékes volt, és rám kente, én pedig hiába védtem magam, hogy márpedig nem én voltam....nekem hatalmas csalódás volt ez az incidens. Utána 2 hétig hozzá se szóltam a tesómhoz, és anyához se, és a kapcsolatunk valahol ott kezdett el romlani, már nem bízom meg benne, és a testvéremben se.
Ellenben a fentebb említett jómadár kapott pár lendületes arc, vagy éppen fenék "simogatás" és mintha meg se kottyant volna neki. Szóval jah, ez nagyon gyerek függő.
Attól függ, hogy a büntetés következetes és arányos-e azzal, amiért büntetik az illetőt.
Nem a pofon a legjobb megoldás, de ez az állítás igaz másra is. Ha egy gyereket soha nem bántanak fizikailag, de nem kiszámítható és belátható számára az, amiért büntetik, akkor az rendellenesen fog hatni a fejlődésére. Nem kell ahhoz verni egy gyereket, hogy el legyen baszva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!