Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy hat egy gyerekre ha...

Hogy hat egy gyerekre ha felpofozzák?

Figyelt kérdés
2022. márc. 18. 20:19
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
80%

Ki és miért pofozta fel?

Szerintem a verés nem megoldás!

2022. márc. 18. 20:25
 2/53 anonim ***** válasza:
90%

Gyerekfüggő.Engem mindig haraggal töltött el, annál dacosabb lettem.Egy idő után már nem is érdekelt a pofon.

Van amelyik gyerek lelkisebb, és traumaként éli meg, félelemből behódol, sokáig fájlalja.

2022. márc. 18. 20:26
 3/53 anonim ***** válasza:
77%

Megijed és félni fog, hogy kap még egyet, egy ideig biztos meghúzza magát.

De ha alapból már olyan kezelhetetlen szinten van, hogy az agresszióját pszichológusnak kellene kezelni és te kezet emelsz rá, akkor neked megy még a 8 éves is és üt, rúg, harap, karmol, tehát agresszióval válaszol rá.

2022. márc. 18. 20:26
 4/53 anonim ***** válasza:
76%
#3 Inkább attól olyan a gyerek, hogy pofozgatják.Nem pedig úgy van, hogy a gyerek maga a patás ördög, akit emiatt kell pofozni.
2022. márc. 18. 20:28
 5/53 anonim ***** válasza:
81%
Rád hogy hatna ha felpofoználak? A gyereknek is olyan. Indulj ki magadból.
2022. márc. 18. 20:29
 6/53 anonim ***** válasza:
93%

4

Nem csak testi erőszaktól lehet agresszív egy gyerek, hanem otthoni lelkiproblémáktól is. Mert mondjuk nem ismeri az apját, mert börtönben van, mióta megszületett a gyerek. Ilyet mondjuk ismertem és minden feszültségét emiatt fizikai erőszakkal vezette le. Már 8 évesen is. Ilyenkor a pofon nem használ (amúgyse), mert erőszakra erőszak lesz a válasz.

2022. márc. 18. 20:32
 7/53 anonim ***** válasza:
79%
Rám sokkal nagyobb negatív hatással voltak a szavak, az őrjöngések, mint amikor pofont kaptam. Gyerekfüggő. Manapság nagyon a pofont állítják be a patás ördögnek, ami kb. a véresre összeveréssel egyenlő sokaknál, pedig a lelki terror, a lelki bizonytalanság pusztítóbb tud lenni sokkal.
2022. márc. 18. 20:34
 8/53 anonim ***** válasza:
76%
#6 Persze, ez így van.De akkor kilyukadtunk oda, hogy nem a gyerek hibája, hogy olyanná vált és nem megoldás a pofon.Egyetértek.
2022. márc. 18. 20:36
 9/53 anonim válasza:
54%
Szerintem nem mindegy hogy miért teszi ezt egy szülő. Ha más nem segít, és egyszer eldurran az agya valakinek és csatt, az még nem számít bántalmazásnak. Mint azt már mondták előttem is, ez tényleg egyben gyerekfüggő is. Bár szerintem ez semmiképpen sem téríti pozitív útra a gyereket.
2022. márc. 18. 20:43
 10/53 anonim ***** válasza:
66%
#9 "eldurran az agya". Egy gyermeket megütni nem bántalmazás? Akkor mi? Egy felnőtt ember egy védtelen gyereket megüt. Az mi?
2022. márc. 18. 20:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!