Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy hat egy gyerekre ha...

Hogy hat egy gyerekre ha felpofozzák?

Figyelt kérdés
2022. márc. 18. 20:19
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
86%
Engem egy időután már is nem érdekelt ha kaptam, volt hogy utána a szemükbe nevettem.
2022. márc. 18. 20:50
 12/53 anonim ***** válasza:
15%

11

Mert attól függ, hogy mire használják. A legtöbb gyerek figyelmet akar, mikor rosszalkodik. Én is tudtam mindig, hogy repülhet a nyakleves, de addig is foglalkoztak velem otthon. Férjem sokat kapott, de őt nem érdekelte egyáltalán, nem is otthon rosszalkodott, hanem az iskolában ő volt a fenegyerek, utána otthon ő is megkapta a magáét, de sosem verték meg. Aki mindig kap, és nem verést, hanem nyakon húzást, seggre verést, az tudja, hogy kap, megkapja és utána nem is foglalkozik vele 10 percre rá.

10

Tudom, hogy sokaknak elképzelhetetlen, de van egy határ. Kamasz gyerekeknél főleg. Amikor már magát veszélyezteti.

Nagynéném fakanállal verte a gyereket, mert nem tanult, hát verésre sem ment neki jobban, de "legalább" sírva írta a leckéjét. Ennek semmi értelme sincs és én nem is tudnám megtenni a gyerekemmel.

Viszont amikor a 12 éves lány másik rokonnál hazudott a szüleinek hogy hol van, kinél és idősebb pasiknak küldött magáról mesztelen képeket...nyilván ő is figyelemhiányos volt csak. De lett neki szólva egyszer, szépen...A következő alkalommal már nem szépen lett. Igen, meg lett "félemlítve" a gyerek, de megtanulta a leckét és 20 évesen majd megköszöni.

2022. márc. 18. 21:04
 13/53 anonim ***** válasza:
29%
#12 verés helyett nem lett volna megoldás pl. telefon elvétele? Szobafogság? Teljes kontroll a gyermek felett?
2022. márc. 18. 21:13
 14/53 anonim ***** válasza:
71%
Megsértődik és rossz néven veszi. Persze ennek az inzultusnak a lelki feldogozása során azért bekövetkezhet a megbocsájtás, ha a gyerek belátja, hogy érthető volt a szülő ilyen megnyilvánulása.
2022. márc. 18. 21:45
 15/53 anonim ***** válasza:
88%
#14 bekövetkezhet a megbocsájtás. Vagy örök emlék a verés.
2022. márc. 18. 21:53
 16/53 anonim ***** válasza:
87%

Sehogy, ha nem folyamatosan verik, hanem mondjuk kap egy, vagy két pofont egész gyerekkorában, mert más már nem segít. Nálunk is volt, hogy elszakadt a cérna, kaptam egy pofont, mégis normális felnőtt lettem. Megjegyeztem, hogy amit csináltam, az nem fér bele és többet nem fordult elő.

Nyilván ha valakit rendszeresen bántalmaznak az más és nem elfogadható.

2022. márc. 18. 21:59
 17/53 anonim ***** válasza:
63%
Emlékeim szerint, rám nem volt hatással, kaptam én fakanállal, szíjjal is vett engem anyám, de az se viselt meg. Egy normális ember lett belőlem.
2022. márc. 18. 22:00
 18/53 anonim ***** válasza:
69%
Én imádom a szüleimet, de emlékszem, hogy kiskoromban nagyon türelmetlenek voltak és bizony elcsattant nem egy-két pofon. Egy gyerekben ez igenis nyomot hagy, akármilyen kicsi is. Most, 35 évesen is emlékszem nem egy ilyenre, érdekes módon ők nem. Ettől függetlenül tényleg nagyon szeretem őket és tudom, hogy ők is engem, de ezek a dolgok belémivódtak és semmi hasznuk nem volt, maximum féltem, hogy ha idegesek, akkor kapok.
2022. márc. 18. 22:01
 19/53 anonim ***** válasza:
24%
Vert*
2022. márc. 18. 22:02
 20/53 anonim ***** válasza:
92%
gyerekfüggő. Keresztfiam konkrétan kiröhögte az anyját amikor az pofon ütötte. A pofon előzménye: hússzor szóltak a gyerekre hogy szar ötlet kiszedni a vakdugót a konnektorból, és próbálkozni hogy szöget dugjon bele... Az utolsó pillanatban rántotta el az anyja konnektortól, és vágta nyakon a gyereket a szöges akciója után. (tudom, elvileg a gyerek nem tudja kiszedni a vakdugót. Hát a törpének gyakorlatilag lazán ment. )
2022. márc. 18. 22:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!