Hogy hat egy gyerekre ha felpofozzák?
11
Mert attól függ, hogy mire használják. A legtöbb gyerek figyelmet akar, mikor rosszalkodik. Én is tudtam mindig, hogy repülhet a nyakleves, de addig is foglalkoztak velem otthon. Férjem sokat kapott, de őt nem érdekelte egyáltalán, nem is otthon rosszalkodott, hanem az iskolában ő volt a fenegyerek, utána otthon ő is megkapta a magáét, de sosem verték meg. Aki mindig kap, és nem verést, hanem nyakon húzást, seggre verést, az tudja, hogy kap, megkapja és utána nem is foglalkozik vele 10 percre rá.
10
Tudom, hogy sokaknak elképzelhetetlen, de van egy határ. Kamasz gyerekeknél főleg. Amikor már magát veszélyezteti.
Nagynéném fakanállal verte a gyereket, mert nem tanult, hát verésre sem ment neki jobban, de "legalább" sírva írta a leckéjét. Ennek semmi értelme sincs és én nem is tudnám megtenni a gyerekemmel.
Viszont amikor a 12 éves lány másik rokonnál hazudott a szüleinek hogy hol van, kinél és idősebb pasiknak küldött magáról mesztelen képeket...nyilván ő is figyelemhiányos volt csak. De lett neki szólva egyszer, szépen...A következő alkalommal már nem szépen lett. Igen, meg lett "félemlítve" a gyerek, de megtanulta a leckét és 20 évesen majd megköszöni.
Sehogy, ha nem folyamatosan verik, hanem mondjuk kap egy, vagy két pofont egész gyerekkorában, mert más már nem segít. Nálunk is volt, hogy elszakadt a cérna, kaptam egy pofont, mégis normális felnőtt lettem. Megjegyeztem, hogy amit csináltam, az nem fér bele és többet nem fordult elő.
Nyilván ha valakit rendszeresen bántalmaznak az más és nem elfogadható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!