Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról ha...

Mi a véleményetek arról ha egy 18 éves lánynak a szülinapjára 40 milliós terepjárót vesz a gazdag vállalkozó apja?

Figyelt kérdés
2022. márc. 15. 16:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
0%

Hát mint személyt nem nézném le vagy nem irigyelném tőle, tehát magánemberként nem nézném le, elvi szinten viszont eszembe jutna, hogy nagyon nem jó, hogy az afrikai parasztasszony meg a legkeményebb munkáért is valószínűleg csak krónikus betegségeket kap jutalmul. Vagyis hogy a társadalmi értékek megjelenése a társadalmunkban régóta elszakadhatott a valóságtól, illetve léteznek rendszerszintű problémák.

Ezt persze nem érzékeltetném senkivel, sőt nem is kötném senki konkrét személyhez, eszembe viszont eszembe jutna (igaz, hogy ugyanez a járványról is eszembe jut, hiszen a világjárványok nagy része, -- újabb kutatások szerint 100%-a -- zoonózis, vagyis állatbetegségek átmutálódása emberi kórókozóvá, jellemzően nagyméretű erdőirtások, szűzföldfeltörések eredménye, a mérhetetlen harmadikvilágbeli szegénység járuléka).

Elég ha egy-két szabályzó rossz, és túlzott tömegek kerülnek/maradnak nyomorban, és ki nem fogunk látni a világjárványok és az elsivatagosodás hatásaitól. Ma már nincsen lokálisan dobozba zárható szegénység.

Közvetlenül a terepjáró mint eset nem érdekelne, de ha ez köthető lenne valamilyen új hullámú elszegényedési, szétszakadási folyamathoz, rendszerhibához, az eszembe jutna, bár nem épp ez lenne a legfőbb trigger, ami eszembe juttatná, mert a járványügyi hírek és az elsivatagosodás miatt Afrikán belüli mgráció is épp elég emlékeztető.

2022. márc. 15. 19:26
 52/71 anonim ***** válasza:
31%
P.S. Szerintem nincs bizonyíték rá, hogy a Kérdező ténylegesen irigy lenne. Lehet hogy csak valamilyen absztrakt közgazdasági kérdés, externália-vita, vagy hasonló. 444-en és a Qubit-en szoktak hasonló tematikájú cikkek fenn lenni (igaz, általánosabb megfogalmazásban) a modern közgazdaságtan vagy ilyen filozófiai érték-viták, ,,tényleges boldogság'' témájában.
2022. márc. 15. 19:46
 53/71 anonim ***** válasza:
13%

48-as,látom nem vagy képes értelmezni,amit írtam.

Nem,nem vagyok irigy,mert még autóm sincs,és nem is szeretnék,még egy ladát sem.

De ha valaki adna nekem ajándékba 40 milliót,se lennék olyan ostoba,hogy olyanra költsem,ami évről-évre veszít az értékéből.

A könnyen jött pénzt nem értékelik.Főleg nem ennyi idősen.

Az ilyen emberekre bármennyit hagysz eltékozolják.

2022. márc. 15. 20:01
 54/71 anonim ***** válasza:
68%
53-as, értsd már meg, hogy ezen a szinten a pénznek már nincs akkora értéke, mint egy olyan családnál, ahol van 3 gyerek és 2 minimálbért kereső felnőtt.
2022. márc. 15. 20:03
 55/71 anonim ***** válasza:
74%
Ha kiállna a teraszra és elégetné se lenne közöd hozzá. Ha eltékozolja az ő baja, nem a te zsebedből veszi ki a pénzt.
2022. márc. 15. 20:03
 56/71 anonim ***** válasza:
18%

Nekem nincs bajom,sőt irigy sem vagyok a tehetősekre.

Az emberi butasággal sokkal inkább.

Közöm nincs hozzá,de véleményem lehet az ilyen típusú tehetős emberekről,és tapsolni nem fogok hozzá,mint sokan itt.

2022. márc. 15. 20:11
 57/71 anonim ***** válasza:
79%
#48, honnan tudod, hogy nem értékeli? Én is gazdag szülők gyereke vagyok, és mindig tudtam értékelni a pénzt is, meg a luxusdolgokat is, kiskorom óta. Fogalmad sincs, sosem voltál ilyen helyzetben.
2022. márc. 15. 20:29
 58/71 anonim ***** válasza:
100%
Ja amúgy az agyam most vágott fejbe ezzel az emlékkel, a válasz nem a #48-asnak ment, hanem az #53-asnak.
2022. márc. 15. 21:19
 59/71 anonim ***** válasza:
84%
Hát ez van előző.. van aki szeret arról képzelegni hogy a szemét gazdag kölykök úgyse vigyáznak semmire... nehogy megzavard már csórit a téveszméiben.
2022. márc. 15. 21:19
 60/71 anonim ***** válasza:
69%

Én nem is lennék ilyen helyzetben,mert ha ingyen kapnám,másnap eladnám.

Megtérülő dolgokba fektetném.

Aki 18 évesen elfogad mindenféle luxus tárgyat,hogy fogja értékelni?

Ennek folyamatosan megy le az értéke,ahogy használod.

Ettől már csak azok ostobábbak,akik a pár éves gyereknek is márkás ruhát vesznek.

2022. márc. 16. 05:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!