Mi a véleményetek arról ha egy 18 éves lánynak a szülinapjára 40 milliós terepjárót vesz a gazdag vállalkozó apja?
A véleményemet írtam le,nincs közöm hozzá.
Nem biztos,hogy a kenyér lesz drágább,csak az ilyeneknek minél nagyobb igényük van,az átlag dolgozóknak egyre nehezebb.
Pontosan,aki ezt helyesli,az irigyli őket,mert ő is ezt tenné.
Miért siklik felül mindenki a "terepjáró" szón a kérdésben? Remélem tudjátok, hogy a terepjáró nem SUV-ot jelent. Szerintem nem, mivel akkor nem pontoztátok volna le azokat, akik azt írták, hogy nincs értelme neki.
Rövid összefoglaló:
3 hangzatos csoportba sorolhatóak az ilyes féle autók. Vannak a:
- Telepjárók. Ilyen például a Mercedes-Maybach GLS 600. Kép: [link] Itt lehet használni: [link] Arra jók, hogy telepen (pl. lakótelep) eljárjunk vele. Egy nagyobb padkára nem lehet velük felállni. Cserébe utcán nagyon kényelmesek, kulturáltak, csöndesek.
- Telekjárók. Ilyen például a Dacia Duster. Kép: [link] Itt lehet használni: [link] Arra jók, hogy kicsit saras, füves kicsit gödrös úton el lehessen velük menni. Utcai használat során már nem annyira kényelmesek, gyakran zajosak, de simán vállalhatóak.
- Terepjárók. Ilyen például a Land Rover Defender. Kép: [link] Itt lehet használni: [link] Arra jók, hogy ott is el lehessen velük menni, ahol még út sincs. Utcai használat során még a hátuk közepére sem kívánják az emberek. Nagy fanatikusnak, már-már őrültnek kell lennie annak, aki egy ilyen autóval akar városban közlekedni. Hangosak, kényelmetlenek, kopptól-koppig nagyjából 80-at fordul a kormányuk, egy métert sem akarnak egyenesen menni (kóvályog az úton) mert teljesen más a futómű-geometriájuk mint az utcai autóknak.
Remélem így már világos mindenkinek, hogy mit is jelent az a szó, hogy terepjáró, és remélem mostmár érhető az is, hogy miért írták többen is, hogy a terepjáró jellege miatt nem megfelelő ajándék.
Pontosan ahogy mondod, céges kocsik ezek, hogy legyen kiadás is és ezt szinte minden évben meg játszák, jól írta itt valaki, hogy az alkalmazottai meg minimálbérért dolgoznak neki, tipikus magyar vállalkozók:(
Ha ezeket a pénzeket béremelésre fordítanák a magyar munka adók és nem a mérhetetlen luxusra akkor mindjárt emelkedne az országban az életszínvonal.
Magyar vállalkozói mentalitás sajnos ez, örülj, hogy dolgozhatsz még normális fizut is akarsz te rabszolga:)
A legtöbb terepjárót ma már nem terepen használják. Legyen az akár Range Rover, akár G Merci. Ezekben leginkább a 18-25 éves fiatal lánykák ülnek, akiknek valószínűleg annyi bevétele sem lenne, hogy teletankolják az autót.
Tapasztalatból mondom.
20 évesen kaptam egy nagyobb, erősebb autót, és őszinte leszek, imádtak a tekinteteket, amiket kaptam a benzinkúton, vagy a piros lámpánál. Általában látszódott az emberek arcán, hogy vagy eszi őket az irigység, vagy pedig azon gondolkoznak, hogy miből? Vagy hogy egyáltalán az enyém-e az autó?
Azt a sztereotípiát meg felejtsük már el, hogy akinek friss a jogsija, az csakis töri-zúzza az autókat. Visszagondolva, amikor nekem meg lett a jogsim, sokkal óvatosabban vezettem, minden szabályt betartottam és tényleg 100%-ban a vezetésre figyeltem, még a zene sem szólt hangosan.
Amúgy pedig nem izgatna külső szemlélőként, hogy ki milyen autót kap. Az én dolgaim legyenek rendben, ez a fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!