Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen elviselhetetlen...

Miért ilyen elviselhetetlen az anyám?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, jelenleg még otthon élek. De nemsokára albérletbe tervezek költözni.

Ami otthon megy az már nagyon sok nekem. Anyukám, én és nagypapám élünk együtt. Én dolgzozok, csak hétvégente nem. Anyukám nem dolgozik, otthon ápolja nagypapát.

Ha haza megyek a munkából, van amikor útközbe bemegyek a boltba bevásárolni és még otthon főzni valamit. Anyámnak csak az a dolga hogy elássa a nagypapát, semmi más. 2 főre ebéd is van nekik mindig rendelve. Hétvégente ügye anyukám főz. De állandóan a szememre van hányva hogy én nem segítek semmiben sem. Közben dolgozok, ha haza érek egy kicsit pihenek, főzök ha úgy van. Mindenki után elmosogatok, felseprek, felmosok a konyhában.

A fizetésem felét is megkapja. Szinte semmit sem kell anyámnak csinálni, erre minden hétvégen megkapom hogy lusta féreg vagyok, olyan vagy mint az apád. Csak azért mert hétvégente telefonozni merek. Én ezt már idegileg nem bírom.

2022. márc. 13. 18:23
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
Igen, anyám ápolásin van otthon vele. De mint írtam nem kell állandóan tatám melett lenni, mert elvan, tv-zik. Csak sokszor ismételgeti magát, amit már egyszer elmondtunk neki újból megkérdezi, és igen ilyen szempontból tudom hogy nehéz anyámnak. De amit tudok segítek neki. Én nem is magamat akarom védeni, csak a beszólogatásai néha szarul esnek.
2022. márc. 13. 19:05
 12/43 anonim ***** válasza:
13%
Hát ez azért nem tűnik olyan elviselhetetlenek.
2022. márc. 13. 19:14
 13/43 A kérdező kommentje:

Minden héten azt hallgatni hogy te "lusta féreg/disznó", "olyan vagy mint az apád", "inkább maradtál volna vele", "te semmit nem segítesz"

Szerintem ezek hosszú távon elviselhetetlen dolgok. Vagy az a baja hogy nem kérdezem állandóan miben segíthetek? Mert amit tudok terhet leveszem a válláról.

2022. márc. 13. 19:41
 14/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha elköltözöl utána már nem lesz ilyen, nézd innen.
2022. márc. 13. 20:42
 15/43 anonim ***** válasza:
21%

Mikor majd lesz családod és a férjed a 8óra meló után nem annyira aktív amennyire te szeretnéd, majd olvasd vissza a kérdést.

Anyud most olyan mintha itthon lenne gyeden. Baromira kimerítő főleg lelkileg h 0-24 felelősséged van

2022. márc. 13. 22:02
 16/43 anonim ***** válasza:
44%
Én most 1 éve a demens 74 éves Édesanyámmal vagyok itthon. Először dolgoztam még 4 órában, de egyszer arra jöttem haza, hogy az udvaron fekszik, a konyhában meg ég a gáztűzhelyen a műanyag dobozba melegedni tett étel. Kisebb agyvérzést kapott. Nem lehet egyedül hagyni, mert egyre kiszámíthatatlanabb dolgai vannak. A boltba is félve megyek ennivalóért. 1 éve a boltos, az orvos, és a telefonom az egyetlen kapcsolatom a külvilággal. Kezdek becsavarodni. Szerintem Édesanyának is az a gondja, hogy teljesen el van zárva a külvilágtól.
2022. márc. 13. 23:43
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

Oké, anyuka gondja az, hogy demens beteget ápol, el van zárva a külvilágtól, stb...stb..., szépen felsorolták itt többen az okokat.

Viszont miért van olyan válasz is, hogy ápolja a 22 éves kérdező 0-24-ben a nagypapát, és akkor majd meglátja?

Bocsánat, de nem az ő dolga.

Anyuka döntött így, hogy ápolja. Nyilván megvolt az oka, hogy miért, valszeg a papa nyugdíja + az ápolási több, mint a fizuja (gondolom, 4-500 ezres nettó fizuval nem az ápolást választotta volna).

Ennek a nála jelentkező hatásait azért ne terhelje már a 22 éves lányára.

Kérdező, ha amúgy is tervben volt, költözz el. A saját életeddel foglalkozzál.

2022. márc. 14. 06:47
 18/43 anonim ***** válasza:
100%

Nagyapát nem ápolgatni kell és tönkremenni benne, meg tönkretenni a gyerek életét is, hanem fogadni mellé ápoló szolgálatot vagy otthonba vinni.

Persze, ezt lehet játszogatni hosszú éveken át, és teljesen belerokkanni.

Sajnos távolabbi ismerősnél is ez volt.

Anyuka ápolta az anyját 10? éven keresztül. Közben az unokákkal egyáltalán nem volt ideje foglalkozni, a férjével szintúgy.

Persze időközben totál belerokkant (mert nem volt élete gyakorlatilag, csak etetés, pelenkázás, szrból fürdetés, forgatás), és miután anyuka 10 év vegetálás után meghalt, és végre elkezdhettek volna ismét eljárni a férjével ide-oda, a férfi is meghalt.

Ennyit erről.

2022. márc. 14. 08:05
 19/43 anonim ***** válasza:
83%

Baromira kimerítő főleg lelkileg h 0-24 felelősséged van - 15-ös, ezt anyuka vállalta. Egészségére, a lányának mégis mi köze hozzá?

Vagy akkor még 3-4-15 éven keresztül adja le a fél keresetét meg éljen otthon anyuka értelmetlen döntése miatt?

Hát, hogyne.

Nekem eszem ágában nem lenne ilyesmi, mert nagyon jól tudom, hogy mivel jár egy - esetleges demens - gondozása. Volt benne részem és soha többé.

2022. márc. 14. 08:09
 20/43 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is az lenne a megoldás, hogy a papát otthonba vinni, és látogatni persze. Ebbe bele lehet zakkanni, nekem is volt benne részem.
2022. márc. 14. 08:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!