Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Haragudhatok-e a szüleimre? 👫

Haragudhatok-e a szüleimre? 👫

Figyelt kérdés

Sokat gondolkoztam ezen a kérdéskörön, de arra jutottam, hogy nem ítélkezhetek a szüleim fölött. Az anyagiakat maximálisan megkaptam, azokban sosem szenvedtem hiányt. Van hol laknom, van mit ennem-innom. Igaz, hogy lelki értelemben azt gondolom, hogy nem kaptam meg azt a szeretetet, ami úgy gondolom járt volna nekem. De lapozni kell.

Egyrészt sosem fogom tudni őket megváltoztatni, hiszen ilyen idős korban már nem változik az ember. Acceptálnom kell, hogy ő ilyen, nem lesz a kedvemért se másmilyen. Pont. A kedvemért nem fog terápiára se járni, mert nincs kellő önismerete hozzá.

Másrészt tudnom kell, hogy amikor ordibál, vagy üvöltözik velem, akkor lényegében ez mindig tudattalan működés a részéről, nem szándékosan teszi ezt. Biztos a munkahelyén is rengeteg stressz éri, szekálják, vagy hasonló. És mivel én vagyok otthon, természetesen rámönti a haragját, hisz nincs más kéznél. Ezért sem törhetek pálcát felette.

Ő ilyen, erre képes, ő itt tart jelenleg. Mindig amikor üvöltözik tulajdonképpen zombi üzemmódban van és így működik, azaz öntudatlan a viselkedése. Harmadrészt nekem lehet az a sorsfeladatom, karmám, hogy apám terheit kell magamra rakni és cipelni.

Negyedrészt ne ítélj, hogy ne ítéltess! Milyen jogon ítélném el, ha nekem is van bőven sok bűnöm, gyarlóságom, hiányosságaim? Ítélkezni csak Istennek van joga, ha én elítélem apámat, akkor Isten meg engem fog elítélni a Másvilágon.

2022. márc. 9. 14:16
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
19/20 vagyok, még annyit szeretnék hozzàtenni, hogy azt hinni, hogy a szüleinkkel màshogy kellene bànni, csak mert ők a szüleink és érzelmi kötődés van köztünk, jó nagy hülyeség. Egy csalàdon belül elfoglalt hely nem hatalmazhat fel senkit arra, hogy neki bàrmit el kelljen nézni. Nehezebb az embernek, mert érzelmi alapon akar dönteni ilyen esetben különösen, de pont ez a lényeg, hogy van e annyi önbizalma valakinek, hogy legyen az bàrki, akivel szemben meg kell védenie magàt? Mert meg kell. És sokszor vàlasztanunk is kell, hogy mi, vagy màsok. Viszont valóban, ha a konfliktusnak nem engedsz utat, nem is fogja tenni a dolgàt. Mi emberek egymàstól tudunk tanulni a legtöbbet. Ha nem vagy őszinte, és nem mondod el, hogy valami bànt, a màsik ember nem fogja tudni, hol hibàzott, vagy mit csinàlhatna màsképp. Ez neked is kàros, mert te nem vàrhatsz vàltozàst és csak szenvedsz, neki meg azért, mert vergődik a sajàt hülyeségében, lehet, hogy érzi, hogy valami nincs rendben, csak nem tudja, mi az, màshogy fog reagàlni, mint ahogy az igazsàgra kellene, és nem fog tudni megvàltozni jó irànyba. :)
2022. márc. 9. 18:19
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
19/20 még mindig: Az, hogy kinek milyen múltja van, egy dolog a kérdés szempontjàból. Egyszer majd neked is lesz egy múltad és egy gyereked. Fordítsd meg a kérdést, neked mi lenne a helyes vagy a jó? Ha a gyereked elfogadna mindent, csak mert te végigjàrtàl egy utat, vagy ha őszinte lenne hozzàd?
2022. márc. 9. 18:21
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Haragudni szabad csak kérdés, hogy érdemes-e?
2022. márc. 10. 03:53
 24/25 A kérdező kommentje:
Apám is egy áldozat. Nem tud mit kezdeni a bajaival.
2022. márc. 11. 14:51
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
24.: Áldozatnak lehet, hogy áldozat, de aki akar, az igenis tud mit kezdeni a bajaival. Létezik pszichológus, pszichiáter, de ha vallásos, akár pap vagy lelkész segítségét is igénybe veheti. Minden más kifogás. Tapasztalatból beszélek...
2022. márc. 11. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!