Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire haragudhatok apámra,...

Mennyire haragudhatok apámra, ha segít most nekem lakást venni?

Figyelt kérdés

Életében nem keresett semmi pénzt, most viszont örökölt pár év alatt 2 lakást, 1 házat és öt milliót az anyja és a gyermektelen nagynénje halálai után. Egész életében ilyen munkái voltak mint biztonsági őr vagy udvari sepregető, amikkel semmi rendes pénzt nem keresett. Mamám tartotta el mindig is, pl. apám egész életében ahhoz szokott, hogy több pénzt költsön el, mint amit megkeres, ami elképesztő de mégis létezhet, ő rá a példa. Még néhány éve is keresett pl. iskolai udvari sepregetőként 140 ezret, mamám pedig adott neki mellé a saját nyugdíjából 70 ezret rendszeresen minden hónapban. Ez mellé iszonyú lusta, félénk és tutyi-mutyi, kemény alkoholista, lelki értelemben szörnyű gyerekkort biztosított nekem és most nem mennék bele a részletekbe, de szinte arról szólt a huszonéves korom, hogy lelkileg kiheverjem azt, amit ő nyújtott és megpróbáljak normális emberré válni. Jövőre megy nyugdíjba és nem rég óta már nem is dolgozik inkább, csak lassan éli fel most az örökséget és várja a nyugdíjkorhatárt. Anyukám mindig is szorgos volt, jelenleg anya heti 40-48 órában dolgozik gyárban a szalag mellett, ez mellett vezeti a háztartást, apukám ehhez képest otthon van és semmit nem csinál, csak napi kétszer kiüti magát piával és mellette tévézik, gépezik. Még főzni vagy elmosogatni sem képes, azt is anya csinálja miután hazajött a munkából.

Én 28 éves vagyok és már spóroltam 7 millió forintot, ehhez képest a szüleim 40 év alatt képtelenek voltak akár csak 1 millió forintot is spórolni valaha, mindig fizetéstől fizetésig éltek és sose akartak semmit az élettől. Csak a nagyszüleim vettek nekik egy lakást összefogva régen, illetve apa most sokat örökölt, ebből van mindenük. Viszont felmerült a dolog, hogy mielőtt apa eliszik mindent a következő években legalább vehetnénk nekem egy lakást. Szóval ez most megtörtént, meg lett beszélve. Apa eladta az egyik lakást és az ára nagy részét nekem fogja adni + a saját pénzemmel + néhány millió ft pici lakáshitellel fogok tudni lakást venni abban a városban, ahol élek tőlük távol. Szerintetek így hogy kapok anyagi segítséget tőle mennyire jogosan haragudhatok rá az elcseszett gyerekkorom és az abból következően sebekkel teli lelkem miatt?

2022. febr. 26. 13:11
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
97%
Természetesen jogosan haragszol. Pénzzel nem váltható meg a múlt. De azt értékeld, hogy most érted cselekszik.
2022. febr. 26. 13:17
 2/37 anonim ***** válasza:
98%
A harag nem visz előbbre, csak magadat mérgezed vele. Örülj a lakásnak.
2022. febr. 26. 13:18
 3/37 anonim ***** válasza:
74%

Haragudhatsz apadra, de azert az egy kicsit eros, hogy szerinted kotelezo egy szulonek milliokkal/lakassal tamogatni a gyerekuket.

Es ha nem tudjak? Akkor a szemedben mar egy ilyen szulo senki ?

Engem se tamogattak, nem volt mibol, se most, se regen, de ettol fuggetlenul szeretem a szuleimet. Persze nalunk nem volt jelen alkoholizmus es bantalmazas legalabb, de egy csokira se futotta, az teny.

Viszont 28 eves vagy, orulj neki, hogy kaptal valamit, de tessek kiszallni mar az onsajnalatbol es nem azon keseregni hogy mi nincs, mit nem kaptal, miben hibasak a szuleid.

Tessek elore nezni es elni,mar reg nem a szuleiden mulik az eleted, hanem rajtad.

2022. febr. 26. 13:26
 4/37 anonim ***** válasza:
89%

Haragudhatsz, de sok ertelme nincs. Eleted vegeid apadat fogod hibaztatni? Elobb utobb fel kell nonod es elfogadnod, hogy te magad vagy a felelos az eletedert.

Mondjuk az is jo, hogy elhordod itt mindennek, de a penzet azt elfogadod.

2022. febr. 26. 13:26
 5/37 anonim ***** válasza:
61%
5 na igen, az utolsó mondatod.. legalja ember a kérdező, már elnézést kívánok
2022. febr. 26. 13:30
 6/37 anonim ***** válasza:
90%
28 évesen el kellene engedni már ezt a "jaj, de sanyarú gyerekkorom volt" szöveget. Még ha tényleg az lett volna is (bár a leírásból ez nem derül ki), akkor is már legalább 5 éve "igazi" felnőtt vagy, nem csak nagykorú. Már régen te vagy felelős a saját életedért. Örülj, mint majom a f*rkának, mert nagyon szép a 7 milliód, de a mai lakásárak mellett még jó időbe telne saját lakáshoz jutnod. Legyél hálás azért, amit most kapsz, ne a kamaszmalomban őrölj!
2022. febr. 26. 13:33
 7/37 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem itt két lehetőség van.

1./Haragudhatsz, de akkor ne fogadd el a pénzét sem, hadd igya el az összeset, így örökölnöd sem kell utána.

2./Tanítómesteredként gondolsz rá, általa nagy előnnyel indulsz a burokban felnőtt gyerekekkel ellentétben, nem fogsz esélyeket osztogatni arra érdemteleneknek.

Döntsd el, melyik áll közelebb hozzád.

2022. febr. 26. 13:42
 8/37 anonim ***** válasza:
8%

Azért, mert édesapád nem egy túlzottan tudatos ember és nem tudott nagyon felmutatni semmit az aktív évei alatt, azért nem kell rá haragudni.

Ez ugyanaz kb, mint a teljesítményorientált szülők feltételhez kötött szeretete, hogy csak akkor szeretlek kisfiam, ha ötöst hozol- Rossz út.

És ez mutatja, hogy apudnak arany szíve van, hogyha megteheti, akkor segít neked, nem is akárhogy. Inkább légy hálás neki, a múltbéli rossz sémák mentén működő gondolkodását pedig engedd el, ne ölelgess haragot!

Kedves választársak! Ugye, hogy ki lehetett ezt a véleményt fejezni a kérdező alázása és pocskondiázása nélkül is?

2022. febr. 26. 13:48
 9/37 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem irreális elvárásaid voltak velük szemben, Ahogy írtad, apád alacsony beosztásban dolgozott, gondolom nem orvosi diplomával meg 170es IQ-val, ez nem norvégia, hogy az alacsony beosztásúak is normálisan élhetnek.

Én azt mondom örülj neki, hogy rábólintottak, felneveltek azért, gondolom nem ütöttek vertek. Van sokkal rosszabb is, nyugi.

2022. febr. 26. 14:02
 10/37 anonim ***** válasza:
78%

Hm.. Nem amarom védeni a szüleidet, de...

Spóroltál x milliót. No és hogyan?

Nincs gyereked, családod, saját lakásod (még) amit fent és el kell tartani..

Haragszol apádra, de bezzed az ingyen pénze jó..

Na ezen kéne gondolkodni kicsit..

2022. febr. 26. 14:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!