Haragudhatnak rám a szüleim mert elköltöttem a SAJÁT pénzem?
Először is, mivel koleszba mész nem árt egy megbízható JÓ állapotú telefon.
Másodszor, a mivel ez a te pénzed, említetted nem tőlük van, ezért meg pláne nem tartozna rájuk és ezt hasznos cél érdekében teszed.
Szerintem mond el nekik, lehet fognak veszekedni kicsit, de már megrendelted és lehet pont emiatt nem fognak ezen nagyon már vitázni, mert valószínű a csomag is már úton van, de ez csak az én véleményem.
Nekem is volt spórolt pénzem. Dolgoztam a nyáron, meg vigyáztam sokat a szomszéd kislányra. Én oda adtam anyukámnak a pénzt. Ha kell nekem valami, majd szólok neki.
De egyébként, oké, hogy te kerested, de azért ha már ott laksz, és kiskorú vagy, azért ezeket illene megbeszélni velük
"nem vehetek belőle pl telefont de ezt azért akarják hogy megtanulja bánni a pénzzel"
Attól még soha senki nem tanult meg bánni a pénzzel, hogy bizonyos dolgok vásárlása meg volt számára tiltva. Sőt, pont akkor tanul meg vki bánni a pénzzel, ha bizonyos költések teljes mértékben az ő hatáskörébe tartoznak és viselnie kell az összes ezzel járó következményt is. Pl azt, ha hülyeségre költ és emiatt a számára fontosabb dologra nem marad pénze.
Kérdésre válaszolva: a harag semmiképp se jogos.
Én úgy adtam tudtára, hogy igenis az első saját fizetésem feléből muszáj telefont vennem, hogy az esetek többségében nem tudott elérni.
Hiába mutattam neki, hogy rossz a telefon, ráadásul egy régi ismerőstől volt kölcsön egy másik, de az sem véletlenül lett neki se lecserélve.
Szóval a 25.000 Ft-os használt telefon miatt hatalmas balhé volt.
Szerencsére én már elköltöztem és élem a magam korlátok nélküli életét
A leginkább erre vagyok kíváncsi, hogy egy 14 évesnek, hogy van érzéke a pénzszerzéshez: "Nyilván nem költöttem el az egészet, mindig is volt érzékem mint a pénzszerzéshez mind a sporoláshoz."
Ismerve a mai világot, nyilván senki sem 20-30 ezer forintos telefont vesz, mert az semmire se jó. Gondolom te sem ebben az árkategóriában vásárolsz, mert van érzéked a pénz szerzéshez. Csak arra nem gondolsz, hogy mivan, ha pancser vagy és elejted a telefont, vagy mivan, ha ellopják. De úgyis hiába magyarázod ezt egy 14 évesnek, akinek van érzéke a pénz szerzéshez. Csak tudnám honnan, mert legálisan nem dolgozhatsz, max prosti vagy, de 14 évesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!