Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elküldenétek öregotthonba a...

Elküldenétek öregotthonba a szüleiteket?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy már csak az egyik él, mentálisan nincs a legjobban és nem szeret egyedül lenni. Mit tennétek?
2022. márc. 8. 17:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/88 anonim ***** válasza:
92%

"A szülők nem kidobnivaló szemetek"

Mint ahogy a gyerek/felnőtt saját élete sem kidobnivaló szemét.

Én sajnos azt látom, hogy nálunk generációs elvárás, hogy a gyereknek kell ápolni az idős/beteg szülőt, mert AZÉRT VAN.

És azt látom anyámék is ebbe rokkantak bele, hogy mire kirepülnének a gyerekek és élhetnék az életüket, akkor oda kerül a saját ellátásra szoruló szülő, akit évekig, évtizedekig ápolni kell. Közben elszalad mellettük az élet és mire "felszabadulnak" már ők is ápolásra szorulnak, ördögi kör.

2022. márc. 8. 20:36
 42/88 anonim ***** válasza:
70%
Biztos, hogy nem. Ha olyan állapotban lennének, hogy nem bírnak már menni sem, akkor keresnék vaklakit aki gondozza, ha én magam nem tudnám. Inkább dolgoznék többet, de az én szüleim tisztességesen fognak megöregedni, nem valami lyukba benyomva.
2022. márc. 8. 20:47
 43/88 anonim válasza:
79%
Ha megtudom oldani akkor visszaköltözök hozzá hogy ne legyen egyedül. De nem adnám be sehova.
2022. márc. 8. 20:48
 44/88 anonim ***** válasza:
89%
Nem küldeném, vinném.
2022. márc. 8. 20:56
 45/88 anonim ***** válasza:
95%
Ameddig képes vagyok normális életet biztosítani neki otthon, anélkül, hogy rámenjen az én életem, addig otthon tartanám magammal. Ha ez nem megy, én van pénzem, akkor szakápoló járna ki hozzá. Ha ez sem megy már anyagilag, akkor otthonba kellene mennie, de úgy érezném, mindent megtettem.
2022. márc. 8. 21:02
 46/88 anonim ***** válasza:
97%
Én biztos, hogy magam fogok otthonba vonulni, ha úgy alakul. Ne áldozzák fel az életüket a gyerekeim.
2022. márc. 8. 21:04
 47/88 anonim ***** válasza:
91%

"Nem a luxus magán otthonokra kell gondolni, ahol több millió a belépő."

Én majd magamnak fogok róla időben gondoskodni, és venni egy apartmant egy nyugdíjasotthonban, a lakásom eladásával.

2022. márc. 8. 21:07
 48/88 anonim ***** válasza:
83%
Szinte hallom a szomszédok hurràzàsàt mikor éjszaka egy demens öreg tombol a panelban. Azért jó lenne ha ezt is beleszamolnank.
2022. márc. 8. 21:12
 49/88 anonim ***** válasza:
92%

"Én majd magamnak fogok róla időben gondoskodni, és venni egy apartmant egy nyugdíjasotthonban, a lakásom eladásával."

Olvasd el a hozzászólásom többi részét is!

2022. márc. 8. 21:23
 50/88 anonim ***** válasza:
95%
#48, én még azt (is) beleszámolnám, amikor a demenst 24 órában gondozó háziápoló benyújtja a havi 450 ezres számlát. (3 évvel ezelőtti ár..)
2022. márc. 8. 21:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!