Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elküldenétek öregotthonba a...

Elküldenétek öregotthonba a szüleiteket?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy már csak az egyik él, mentálisan nincs a legjobban és nem szeret egyedül lenni. Mit tennétek?
2022. márc. 8. 17:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/88 anonim ***** válasza:
85%

19-es, nem megy az értő olvasás?

Ez első körben nyilván azokhoz szólt, akiknek 0-24-ben kéne ápolni, munkát és minden mást feladva.

2022. márc. 8. 19:11
 22/88 anonim ***** válasza:
12%
0-24-ben ápolva sem kell mindenkinek mindent feladni, de te csak erre alapozol.
2022. márc. 8. 19:12
 23/88 anonim ***** válasza:
93%

Az anyósomat tavaly sikerült elhelyezni, édesanyámat is, csak ő előtte már két évet eltöltött egy átmeneti otthonban.

Mindketten nagyon jól érzik magukat, sokkal jobban mint otthon érezték volna egész nap egyedül.

Aki a régi, elfekvős szoci idősotthonokról vízionálnak azok nem tudják miről beszélnek. Sokkal inkább olyanok mint a régi vállalati üdülők. Napi ötszöri étkezés,programok ( istentiszteletek, szakkörök, torna, ünnepségek..., a saját korosztályuknak megfelelő társaság, folyamatos szakértő gondozói felügyelet, orvosi ellátás, odafigyelés a gyógyszerszedésre, havonta ingyenes fodrász, két havonta pedikűr/ manikűr. Nincs gondjuk a főzésre, nem kell pénzügyekkel foglalkozniuk, nincs házimunka ( hetente mosnak rájuk, naponta takarítanak), gyakorlatilag az étkezések fix időpontját leszámítva egész nap azt csinálnak amit akarnak. nekünk meg nem kell azon idegeskedni, hogy ha nem veszi fel a telefont akkor nincs-e rosszul, nem esett-e el, nem ment-e el sétálni és tévedt el közben...

Ja, és aki szerint ez a "szemét kidobása" az próbáljon meg helyet intézni egy otthonban!És a havi térítési díjról már nem is beszélek. Ez is gondoskodás, csak kicsit magasabb fokú és felelősségteljesebb mint az "én majd otthon ápolom".

Minden héten látogatjuk - van hogy többször egy héten, naponta beszélünk telefonon, bárki kell neki bevisszük.

2022. márc. 8. 19:26
 24/88 anonim ***** válasza:
92%

"0-24-ben ápolva sem kell mindenkinek mindent feladni, de te csak erre alapozol."

Ezt kifejtenéd?

Ha valakit 0-24-ben ápolsz akkor mit is nem kell feladni mellette?

Esetleg azt is elárulnád hogy tud egy ember valakit 0-24-ben ápolni?

2022. márc. 8. 19:29
 25/88 anonim ***** válasza:
23%

Aki a régi, elfekvős szoci idősotthonokról vízionálnak azok nem tudják miről beszélnek.

gyere el a pózvai otthonba... régi, elfekvős, szoci.

2022. márc. 8. 19:29
 26/88 anonim ***** válasza:
23%

24, mit kellene feladni? Én pl itthon dolgozom, simán megoldom. A 0-24 nem jelenti, hogy éjjel-nappal mellette ülsz. Én ápolónő voltam, miután eljöttem a kórházból, 8 évig jártam házhoz, szóval tudom, miről beszélek. Anyukám ápolta a szüleit (nagyapám Alzheimeres volt).

Itthonról dolgozom, felnőtt gyerekem van, nekem beleférne. Ahogy nagyon sok másik embernek is, hiába erősködsz, hogy megoldhatatlan. Nekem pl az ápolási díj is opció lenne, ha nem itthon dolgoznék...

2022. márc. 8. 19:32
 27/88 anonim ***** válasza:
78%

17-es

"(A lakására sem tartanék igényt természetesen, az rámenne erre a dologra.)"

Miért menne rá?

Nem a luxus magán otthonokra kell gondolni, ahol több millió a belépő. Az önkormányzati fenntartású, fizetős otthonok az átlagosak, ahol van ugyan ellátási díj, de azt vagy fedezi a nyugdíj, vagy csak ki kell azt egészíteni, de nincs beköltözési díj, nem kell odaadni az ingatlant.

( Nem mellékesen, a luxus otthon is csődbe mehet se'perc alatt - mint ahogy volt is már rá nem egy példa! -, és akkor se lakás, se pénz, se idősotthon. Önkormányzati otthonnál még mindig ott van baj esetére a saját lakás, amit az otthonba tartózkodás idejére ki lehet adni.)

2022. márc. 8. 19:38
 28/88 anonim ***** válasza:
91%

25-ös

"gyere el a pózvai otthonba... régi, elfekvős, szoci."

Nem mindegy ki a fenntartó, kiknek szól az elhelyezés, fizetős vagy szociális alapú az ellátás...

Nyilván olyan otthonba adom be, ahova és is beköltöznék a helyében.

2022. márc. 8. 19:43
 29/88 anonim ***** válasza:
95%
Látom, megjött a szokásos "bedbobjátok egy otthonba" című trollunk is. :-DDD
2022. márc. 8. 19:50
 30/88 anonim ***** válasza:
91%

"Nekem pl az ápolási díj is opció lenne, ha nem itthon dolgoznék..."

Ami tavaly alapból 41 000 Ft-volt, de legjobb esetben is alig több mint 70 000 Ft. Ez neked "opció"? Nem semmi!

2022. márc. 8. 19:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!