Egyedülélő, több évtizede nyugdíjas "unatkozó" szülőnek mit mondjak?
Figyelt kérdés
Azt hiszem, életem egyik rossz döntése volt, hogy az apámtól kb 50m-re építkeztünk. Most 74 éves, egyedül él, elváltak az anyámmal. Depressziós, lelki beteg, nem találja fel magát, kezdődő agyi problémái vannak amiket nem ismer be. A problémám ami most már nagyon zavaró: unalmában állandóan minket les. Ha valaki jön hozzám és a kapuban beszélgetünk, odajön, megáll és 10cm-ről megnézi az illetőt, hallgatja hogy mit beszélünk, nem megy el amíg az ott van.Annyira megalázó! Ha tudja, hogy megyünk valahová már előtte fél órával a ház előtt járkál, ha nem indulunk "időben" bejön, az ablakon les be hogy mit csinálunk, miért nem megyünk. Ha elmegyünk valahová, a gyereket faggatja hogy hol voltunk, minek voltunk, minek kell mindig menni. Minden percemet tud, mikor jöttem haza mikor mentem el, melyik autóval stb... Nem lehet semmiért szólni, mert sértődés van pl: ha beteg akkor is átjön, mert nem fűt, spórol (pedig nem kevés a nyugdíja), itt melegszik, és mindig elkapunk minden betegséget tőle. Nem mossa a ruháit, nem tisztálkodik, olyan helyekre jár ahol hajléktalanok is vannak. Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Nem lehet vele sajnos beszélni, makacs, öntörvényű, szellemileg már leépülőfélben van amit nem ismer be. Szeretnénk a saját életünket élni!2022. márc. 3. 18:25
21/22 A kérdező kommentje:
Nem foglalkozott velem, sőt nagyon durva hosszú válóperük volt, napi szinten rendőrökkel. Éjszakákat töltöttem gyerekként kint vagy a szomszédban sajnos. És amikor ezekkel jövök neki, azt mondja nem igaz. 19-es, igen igazad van, egyszerűen nem tudja már felfogni hogy mi a normális és mi nem. Ha egyedül maradok is vén koromra, nem telepszek rá a gyerekemre. Nem szeretnék veszekedést, megértő vagyok egy ideig. Sőt, át is jöhet az unokáját megnézni, csak ő egyszerűen nem tudja a határokat, és ezt kellene valamilyen más módon elmagyaráznom neki. Mindenki segített valamennyire, köszönöm!
2022. márc. 4. 14:21
22/22 anonim válasza:
Nem lehet megmagyarázni neki, mert nem normális! Szakadj le róla! Ő soha nem lesz apa, hiába vágysz rá! Egyetlen teendőd a teljes elszakadás! Hirtelen meg fogsz könnyebbülni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!