Egyedülélő, több évtizede nyugdíjas "unatkozó" szülőnek mit mondjak?
Megkell neki mondani hogy o sem foglalkozott veled akkor o mit var?
Ha nem érti akkor mondani :
Apuka toszni akarok a Bélával. Végig nézed?! Hátha ert belőle 😏
Amúgy lakást eladni, elkoltozni, vagy beadni idosotthonba
6: Én se értem.
A Családsegítőtől kérjetek valakit, aki segít neki mosni, megveszi a tüzelőt, stb.
Akkor lesheti azt, mikor jön ő.:)
Most azt akarod, hogy elmenjen vagy azt, hogy ne legyen konfliktus és továbbra is szeressen oda járni?
Mert a kettő kizárja egymást.
Édesapád szellemileg leépülőben van. Szerintem az is probléma, hogy őt ebben a helyzetben nem így kezeled. Nem tisztálkodik, gyanúsítgat, valószínűleg paranoiás is. Akárhogy magyarázod egy ilyen embernek, hogy ne gyere már át, akkor az ő fejében nem az jelenik meg, hogy najó túlzásba estem, hanem hogy ezek titkolnak valamit vagy utálnak stb.
Próbáld meg máshogy megértetni vele, trükkösen. Találj ki valamit.
"2-es. Ha lehúzom a redőnyt, és nem lát be, akkor másnap megkapom, hogy miért húztam le. Ha bezárom az ajtót ..." Baszki, ne legyél már lúzer! Igen, pont azért van, hogy ne lássanak be stb. Húzd meg a határt és tartsd hozzá magadat!
"Sajnos annyira leépült, hogy nem fogja fel a dolgokat." Pont ezért kell fizikailag távol tartani, amikor ő nem szoruls segítségre ÉS neked más dolgod van.
"A kiskaput megcsináltuk elektromosra, hogy kóddal lehessen bejönni"
Akkor ezentúl csak kóddal lehet jönni, baszki!
"sajnos nem használhatjuk" Használhatjátok, csak te nem akarod, mert be vagy sz@rva. A mitől?
"Velem 6 éves korom óta nem foglalkozott" Akkor neked sem kell vele.
"Sajnos csak itt" Alapszabály, hogy a szülőktől olyan messze kell lakni, hogy papucsban ne tudjon átmenni, de a 3-4 buszmegálló (Bp.-i léptékkel) az ideális.
Zárd be, amit kell, amikor kell. Ha nem tetszik, majd nyavajog miatta. De amikor azt megunod, akkor háztartási teendőkre hivatkozva hazaküldöd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!