Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyedülélő, több évtizede...

Egyedülélő, több évtizede nyugdíjas "unatkozó" szülőnek mit mondjak?

Figyelt kérdés
Azt hiszem, életem egyik rossz döntése volt, hogy az apámtól kb 50m-re építkeztünk. Most 74 éves, egyedül él, elváltak az anyámmal. Depressziós, lelki beteg, nem találja fel magát, kezdődő agyi problémái vannak amiket nem ismer be. A problémám ami most már nagyon zavaró: unalmában állandóan minket les. Ha valaki jön hozzám és a kapuban beszélgetünk, odajön, megáll és 10cm-ről megnézi az illetőt, hallgatja hogy mit beszélünk, nem megy el amíg az ott van.Annyira megalázó! Ha tudja, hogy megyünk valahová már előtte fél órával a ház előtt járkál, ha nem indulunk "időben" bejön, az ablakon les be hogy mit csinálunk, miért nem megyünk. Ha elmegyünk valahová, a gyereket faggatja hogy hol voltunk, minek voltunk, minek kell mindig menni. Minden percemet tud, mikor jöttem haza mikor mentem el, melyik autóval stb... Nem lehet semmiért szólni, mert sértődés van pl: ha beteg akkor is átjön, mert nem fűt, spórol (pedig nem kevés a nyugdíja), itt melegszik, és mindig elkapunk minden betegséget tőle. Nem mossa a ruháit, nem tisztálkodik, olyan helyekre jár ahol hajléktalanok is vannak. Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Nem lehet vele sajnos beszélni, makacs, öntörvényű, szellemileg már leépülőfélben van amit nem ismer be. Szeretnénk a saját életünket élni!

2022. márc. 3. 18:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
7%
Foglalkozni kene vele. En is meghalnek ha egyedul lennek... :(
2022. márc. 3. 20:37
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha 6 éves korod óta nem foglalkozott veled, akkor úgy kéne rá tekintened, mint egy idegenre. Igaz, ezt könnyű mondani. Főleg, ha már így összebarátkoztatok, hogy átjárkál betegen. Elvárná, hogy gondozd, ha beteg, miközben őt nem érdekelted? Szép, mondhatom. El kéne onnan költöznötök.
2022. márc. 3. 20:51
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kell neked foglalkozni apád idősotthonba történő elhelyezésével. Ő sem foglalkozott veled. Azt csinál, amit akar. Csak nem a te portádon! Ha akar ott marad a házában, ha akarja, majd ő elintézi magának az idősotthont. Ha meg nem tudja, mert leépült, ez van. Neked nem kötelességed foglalkozni egy idegennel, aki csak papíron az apád.
2022. márc. 3. 20:58
 14/22 anonim ***** válasza:
93%

Megkell neki mondani hogy o sem foglalkozott veled akkor o mit var?

Ha nem érti akkor mondani :

Apuka toszni akarok a Bélával. Végig nézed?! Hátha ert belőle 😏

Amúgy lakást eladni, elkoltozni, vagy beadni idosotthonba

2022. márc. 3. 22:05
 15/22 anonim ***** válasza:
86%
Ajtó bezár, csengő kihúz, redőny le. Ne engedd be. Barmire ha cirkuszol, valaszolni, megmondani a véleményedet. 100szor, ezerszer, mindig. Remélem, van jó nagy/magas kerítés.
2022. márc. 3. 23:41
 16/22 anonim ***** válasza:
80%
Társaság kéne mellé.
2022. márc. 4. 01:08
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

6: Én se értem.

A Családsegítőtől kérjetek valakit, aki segít neki mosni, megveszi a tüzelőt, stb.

Akkor lesheti azt, mikor jön ő.:)

2022. márc. 4. 06:00
 18/22 anonim ***** válasza:
81%

Most azt akarod, hogy elmenjen vagy azt, hogy ne legyen konfliktus és továbbra is szeressen oda járni?

Mert a kettő kizárja egymást.

2022. márc. 4. 06:03
 19/22 anonim ***** válasza:
91%

Édesapád szellemileg leépülőben van. Szerintem az is probléma, hogy őt ebben a helyzetben nem így kezeled. Nem tisztálkodik, gyanúsítgat, valószínűleg paranoiás is. Akárhogy magyarázod egy ilyen embernek, hogy ne gyere már át, akkor az ő fejében nem az jelenik meg, hogy najó túlzásba estem, hanem hogy ezek titkolnak valamit vagy utálnak stb.

Próbáld meg máshogy megértetni vele, trükkösen. Találj ki valamit.

2022. márc. 4. 07:08
 20/22 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

"2-es. Ha lehúzom a redőnyt, és nem lát be, akkor másnap megkapom, hogy miért húztam le. Ha bezárom az ajtót ..." Baszki, ne legyél már lúzer! Igen, pont azért van, hogy ne lássanak be stb. Húzd meg a határt és tartsd hozzá magadat!

"Sajnos annyira leépült, hogy nem fogja fel a dolgokat." Pont ezért kell fizikailag távol tartani, amikor ő nem szoruls segítségre ÉS neked más dolgod van.

"A kiskaput megcsináltuk elektromosra, hogy kóddal lehessen bejönni"

Akkor ezentúl csak kóddal lehet jönni, baszki!

"sajnos nem használhatjuk" Használhatjátok, csak te nem akarod, mert be vagy sz@rva. A mitől?

"Velem 6 éves korom óta nem foglalkozott" Akkor neked sem kell vele.

"Sajnos csak itt" Alapszabály, hogy a szülőktől olyan messze kell lakni, hogy papucsban ne tudjon átmenni, de a 3-4 buszmegálló (Bp.-i léptékkel) az ideális.

Zárd be, amit kell, amikor kell. Ha nem tetszik, majd nyavajog miatta. De amikor azt megunod, akkor háztartási teendőkre hivatkozva hazaküldöd.

2022. márc. 4. 07:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!