Mit tegyek, ha a lányom beleszól a gyereknevelésembe, és akárhányszor idejönnek, veszekedés lesz belőle?
Van egy 26 éves lányom, akinek van egy 2 éves lánya, márciusban születik meg az első fiúunokám.
Van egy 16 éves lányom és egy 14 éves fiam. A nagyobbik lányom folyton beleszól a gyerekeim nevelésébe. Azt sérelmezi, hogy amit neki nem engedtem meg 16 évesen, azt a kisebbik lányomnak megengedem, meg a fiamnak megengedem. Azt nem veszi figyelembe, hogy ő az első gyerekem, nála szigorúbbak voltak a szabályok, de a második és a harmadik gyereknél már azért engedékenyebb vagyok. Ő nem véleményt mond el, kötekszik, számonkér. Én se szólok bele az ő családi életébe. És hiába nem próbálom magamra venni, állandóan mondja és mondja, és mondja. Nem lehet elengedni a fülem mellett, mert addig nem hagy nyugtot, amíg nem veszekszik egy jót velem, vagy a testvéreivel.
"Nem gondol bele, hogy mennyi szomorúságot okoz neked?
Szerinte szeretik őt a testvérei?
Élvezi, hogy mindenkinek égnek áll a haja, ha megjelenik a szülői házban?"
Aha.
És a kérdező nem gondol bele, hogy mennyi szomorúságot okozott a lányának akkor is, amikor gyerek/kamasz volt, és most is, amikor a lány látja a kettős mércét?
Az EGYETLEN megoldás az, hogy beszélnek róla, és a kérdező bocsánatot kér a lányától.
60, lehet téged nem zavarna, de ezt nem tudhatod, mert csak feltételes módban tudsz beszélni. Aki meg konkrétan ebben a szituációban van, azt meg zavarja. Zavarja a kérdező lányát, zavarja a többi hozzászólót, aki hasonló helyzetben van, ahogy zavar engem is 30 évesen, 14 éves testvérrel.
Kit érdekel egyébként is, te mit gondolsz egy olyan helyzetről, amihez közöd nincs? A kérdésben szereplő lányt zavarja, a saját anyja meg hárít, meg kifogásokkal jön.
62!
Először is egy nyilvános oldalon féltett kérdésre bárki válaszolhat. Masodszor az egyik kommentelo írta, biztos engem is zavarna.
Nem csak az a jó válasz, amiben a kérdezőt szidják, de neked ugye csak az a megfelelő. Szia.
53 mert szerinted egy ilyen önző egomán, borzalmas anyához szívesem megy haza a legidősebb?
Biztosan nem.
64!
De mégis megy, nem? Ugyan miert? Mert a balhé élteti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!