Mi volt a legdurvább veszekedés, verekedés a gyerkeid között?
Szülők vannak megszólítva, de válaszolok, hogyha nem baj. Egyszer kalapáccsal fejbe vertem, amikor 13 éves voltam.
Nekem volt egy nálam másfél évvel fiatalabb öcsém, nevezzük Lacikának. Hiába volt Lacika a fiatalabb, erősebb és magasabb volt nálam, így mindig megvert, amikor összevesztünk, anyám meg mindig neki adott igazat.
Egyszer, amikor összevesztünk és megvert, akkor mérgemben kihoztam egy kalapácsot a garázsból, és megmondtam, hogyha még egyszer megver, vagy nem úgy beszél velem, ahogy kell, akkor leütöm vele. Aztan elteltek napok, hetek, a kalapács még mindig a szobámban volt, na nem azért, hogy megverjem, hanem mert a tv távirányítóját nem találtam, és az ágyból fekve a kalapácsnak a nyelével nyomogattam be a tv-t, kapcsolgattam a csatornákat.
Aztán egyik nap nekem állt Lacika, hogy miért nem csináltam meg valamit. Annyira emlékszem, hogy olyan dolog volt, amit ő is megcsinálhatott volna, de nem tette. Erre beszólt valamit, én meg visszaszóltam. Majd hallottam, hogy nagy léptekkel jön be a szobámba, felkaptam a kalapácsot, ő megfogta a lábamat, lerántott az ágyról, én meg fogtam és fejbe vágtam.
Agyrázkódása lett azt hiszem.
6 és 4 éves fiaim vannak, akik gyakran egymásnak mennek, pillanatok leforgása alatt.
Volt, hogy a kicsi odavágta a nagy fejéhez a távirányítót és pukli lett a fején, volt, hogy a nagy megharapta a kicsit.
A legdurvább az volt, amikor a kicsi akarva-akaratlanul eltörte a nagy orrát.
Úgy volt, hogy kint játszottak az udvaron, és a nagyobbik fiam nem akarta odaadni a kicsinek a labdát. Fogta, ráállt a labdára és azon egyensúlyozott, közben a ping pong asztal szélét fogta. A kicsi megsértődött, és erőből kirúgta a nagy lába alól a labdát, mire az beütötte az orrát a hálónak a vas tartójába. Helyre kellett tenni az orrát, úgy eltört.
A gyerekeim még kicsik, de leírom a saját történetem.
Öcsém állandóan piszkált. Olyan kis elviselhetetlen dög volt. Sokat hagytam minket egyedül. Aznap is épp kergetett valamivel. Nem is emlékszem pontosan mi történt, csak annyi maradt bennem, hogy kiteszem előre a kezem, hogy tompítsam az ajtót. Persze így átmentem az üvegen. Hirtelen csak azt láttam, mindehol szilánkok és vér. Első gondolatom hogy ezért apám nagyon megver majd. Utána fogtam fel hogy szanaszét vagdosott az üveg. Sajnos maradandó nyomai maradtak. Gyűlöm azóta is a kis dögöt.
Titpikusan az a fajta volt, aki azt élvezi ha szekálhat. Hozzá teszem szakadt csöves lett belőle
4es vagyok!
Nem azzal volt a baj nálunk hogy testvérem volt. Egyszerűen nem kellett volna állandóan egyedül hagyni otthon. Most felnőtt fejjel visszagondolok, ha ugyanezt tenném én a gyerekeimmel, már elvették volna őket. Ovis voltam, letettek aludni, és elmentek otthonról. Ezt teljesen természetesen kezelték, tudtuk is ha alszunk, lelépnek. Elsős voltam. Szóval nevelni kell a gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!