Mit tegyek, ha a lányom beleszól a gyereknevelésembe, és akárhányszor idejönnek, veszekedés lesz belőle?
Van egy 26 éves lányom, akinek van egy 2 éves lánya, márciusban születik meg az első fiúunokám.
Van egy 16 éves lányom és egy 14 éves fiam. A nagyobbik lányom folyton beleszól a gyerekeim nevelésébe. Azt sérelmezi, hogy amit neki nem engedtem meg 16 évesen, azt a kisebbik lányomnak megengedem, meg a fiamnak megengedem. Azt nem veszi figyelembe, hogy ő az első gyerekem, nála szigorúbbak voltak a szabályok, de a második és a harmadik gyereknél már azért engedékenyebb vagyok. Ő nem véleményt mond el, kötekszik, számonkér. Én se szólok bele az ő családi életébe. És hiába nem próbálom magamra venni, állandóan mondja és mondja, és mondja. Nem lehet elengedni a fülem mellett, mert addig nem hagy nyugtot, amíg nem veszekszik egy jót velem, vagy a testvéreivel.
Jaj te kis draga...
Miben valtozott a pl. a jatszoter? Mostanra 18h utan tele van biztonsagiakkal?:D
Inkabb kerj bocsanatot, hogy megkeseritetted a gyerekkorat. Ami jo, hogy o sokkal jobb Anya lesz mint te. Tanult a te hulyesegedbol.
"Azt nem veszi figyelembe, hogy ő az első gyerekem, nála szigorúbbak voltak a szabályok"
Ja értem, és az első gyerek rohadjon meg, vele bármit lehet?
Amúgy szerintem ez a legszomorúbb dolog a világon, amikor a szülő nem képes egyenrangú félként kezelni a saját gyerekét, és nem képes belátni, hogy hibáztam.
Helyette mindenféle kifogásokkal, hárításokkal jön, hogy "változott a világ".
46!
Jaja, csak akkor nem kotozkodhetne az anyjával. Mert itt ez a lényeg, a lány szeret és akar veszekedni.
A lány hallani akarja azt, amit az anyja tagad és mellébeszél. Tisztázni akarja a helyzetet, kérdőre vonja, miért így nekik, mikor neki meg úgy volt és ez mennyire zavar, milyen igazságtalan. Ezt hívják kommunikációnak, így lehet rendezni, megbeszélni a problémákat, csak az anyja olyan önző, hogy nem képes válaszolni, pedig tudja, hogy vaj van a füle mögött, de úgy csinál, mintha ez rendben lenne és a lánya a hibás, hogy egyáltalán felmerül benne az egész!
Most ha a lány alig beszélne az anyjával(gondolom az megfelelne anyukának, nem hozná szóba), de ha mégis, akkor azt a kérdést kapnánk, hogy "terhes lányom alig beszél velem, mert szerinte rosszul nevelem a testvéreit! Mit csináljak? Úgy csinál, mintha nem értené, hogy nem a tesók nevelése a gond, hanem a lánya korábbi nevelése! Ha megszünteted a kapcsolatot, akkor is mártírkodna, azt játszaná hogy ő az áldozat, nem az, akinek nehézzé tette a gyerekkorát.
48!
Na és a drága gyermek fogyatékos, hogy nem sikerül felfognia amit az anyja mond neki? Mert annak tűnik.
"csak az anyja olyan önző, hogy nem képes válaszolni"
Nekem is valahogy az jutott eszembe, hogy általában az embereknek a saját EGÓ-juk van a középpontban, az a mindenük, ami soha nem sérülhet. És a hasonló helyzetekben is az önnön egóját védi a másik igazságának kárára.
Holott néha egyszerűen félre kellene tenni az egót, azt, hogy mindig nekünk legyen igazunk, mindig mi "nyerjünk" és be kellene látnunk a békesség érdekében, hogy hibáztunk és a másiknak van igaza.
És nyilván egyszerűbb azt mondani, hogy a "gyerek a fogyatékos", mint szembenézni a valósággal.
Az a baj, hogy az itt tanácsot adók válaszai is olyanok, hogy "kérj bocsánatot, de..."
Ott van a de, hogy bocsánatot kérsz, mégis hagy érezze a "fogyatékos gyerek" hogy azért a tiéd az erköcsi győzelem, újra a te egód győzött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!