Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik tapasztaltak családon...

Akik tapasztaltak családon belüli erőszakot(nyilván az apjuk által), hogy birkóznak meg az életen át tartó gyűlölettel?

Figyelt kérdés

Én magam is borderline lettem, úgy tudok gyűlölni amivel már magamat mérgezem és betegítem meg.

Az “apám” többször is véresre verte az anyámat, engem is volt hogy ellökött, ordított, káromkodott.

Megbocsájtani soha nem fogok, undorodom tőle, de annyira gyűlölöm hogy magamat mergezem vele szinte minden nap. Hogy lehetne ezen valamennyire túllépni?

2022. febr. 19. 23:17
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
89%
Első kézből tudom, hogy a nők is tudnak olyan elvetemültek lenni, mint a férfiak és halálba, tocsogó vérbe képesek verni bárkit. Tény, hogy ez ritkább, de nem kizárható.
2022. febr. 20. 12:00
 42/45 anonim ***** válasza:
91%
Ez igaz, de az is igaz hogy kilencvenöt százalékban férfi az agresszor.
2022. febr. 20. 15:11
 43/45 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyám is meg apám is féreg. Állandóan verekedtek, volt hogy én is kaptam. A nyílt utcán kergették egymást vascsővel, téglával, mikor mivel. Csoda, hogy agyon nem ütötték egymást. Gyerekkoromban mindig azt reméltem, hogy -csúnya kimondani- egyik megöli a másikat, azt meg lecsukják. Aztán elköltöztem nagyszülőkhöz. Az életem sínre került. Anyagilag, emberileg, szakmailag is helyre jöttem. Már nem vagyok depressziós sem, megszűntek az öngyilkossági gondolatok. Viszont én anyám miatt (mivel kb 8 évesen már kijelentettem, hogy nincs apám, csak papíron, de anyámba 15-16 éves koromig bíztam, mivel "csak az anyám") a nőkben is akkorát csalódtam, hogy 25 évesen nem tudok komoly párkapcsolat kialakítani, mert az első vita után jön a szorongás. Nem vagyok agresszív, nem vedzekszem, ráhagyom, és elidegenítem magamtól.

A gyűlölet pedig még mai napig bennem van. Mióta nagypapám beteg, azóta sehova nem megyek, sokat gondolkodom, így még rosszabb. De papa a legjobb barátom, apám helyett apám, legfőbb bizalmasom, lelki támaszom. És bár sok mindenbe nem értünk egyet, (legfőképpen a pénzügyek, és a munka) mégis támogat akkor is, ha nem tetszik neki. Mikor megvettem életem első kocsiját, ő volt velem. Mikor házat vettem, ő volt velem. Pedig egyiket sem tartotta jó dolognak, mégis ott volt, és mindenben segített (mármint mentálisan, mikor egy 17 éves gyerek kocsit vesz, az neki egy nagy dolog, kell legyen mellette valaki) Mamát is nagyon szeretem. Ő is rengeteget segített abban, hogy helyre tudjak jönni. Nem tudnék rá sem rosszat mondani. Ha ők nincsenek, akkor már rég öngyilkos lettem volna. Nem jó ezt leírni, ilyenkor mindig felszakadnak a sebek. De a remény sose hagyjon el! Idővel enyhül a gyűlölet, és egyre kevesebbet rágódsz a múlton. Csináld azt, amit szeretsz. Olvasni, kertészkedni, sportolni, akár mit, ami tereli a figyelmet.

2022. febr. 21. 23:05
 44/45 anonim ***** válasza:
100%

Lányomhoz csak pozitív hangvitelem volt eddig, míg anyja egy idegbeteg, aki három órát nem bír vele kettesben és már hagyja bögni, üvöltözik bele, rángatja, megszorítja.., szóval lelkileg és fizikailag bántja.

Miért nyílván az apa???

2022. febr. 27. 02:44
 45/45 anonim ***** válasza:
94%
És az anya miért idegbeteg melletted?
2022. febr. 28. 22:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!