Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik tapasztaltak családon...

Akik tapasztaltak családon belüli erőszakot(nyilván az apjuk által), hogy birkóznak meg az életen át tartó gyűlölettel?

Figyelt kérdés

Én magam is borderline lettem, úgy tudok gyűlölni amivel már magamat mérgezem és betegítem meg.

Az “apám” többször is véresre verte az anyámat, engem is volt hogy ellökött, ordított, káromkodott.

Megbocsájtani soha nem fogok, undorodom tőle, de annyira gyűlölöm hogy magamat mergezem vele szinte minden nap. Hogy lehetne ezen valamennyire túllépni?

2022. febr. 19. 23:17
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
88%
Mindkettő rossz, de tudom miről beszélsz kérdező. A nevelőapám szexuálisan zaklatott kilenc éves koromtól: hányni tudnék a férfiaktól. undorodom mindtől. gyűlölöm ha hozzám ér bárki. És igen, jellemző hogy a bántalmazottak képtelenek megvédeni magukat a későbbi életükben. Elvileg ezen klinika szakpszichológus tud segíteni terápiával (nem gyógyszerrel)
2022. febr. 20. 00:12
 12/45 anonim ***** válasza:
72%
Miért nem kérsz segítséget!
2022. febr. 20. 00:12
 13/45 anonim ***** válasza:
97%
A saját gondolataidat te tudod leállítani. Soha senki más. Ha nem megy egyedül, fordulj szakemberhez. Apád magának ugyanezzel magyarázza, miért "kellett" rommá vernie anyádat. Ahelyett, hogy felismerve a rossz gondolatait már az elején akart volna változtatni. Pokolból szabadult ember sem lesz mind őrjöngő vadállat, ha semmiképp nem akar azzá válni.
2022. febr. 20. 00:13
 14/45 anonim ***** válasza:
100%
Mert azt hiszed az olyan egyszerű? TB alapon kemény 15 percez szánnak rád ahol én lakok, ami szart sem ér. Amúgy meg heti húsz harmincezer forint ha magán dokihoz mész... Nekem meg nincs havi nyolcvanezrem terápiára.
2022. febr. 20. 00:14
 15/45 anonim ***** válasza:
51%
Ja, látom, lefagysz. Az a nehezebb. Terápia és mellé küzdősport, hogy érezd meg a saját erődet. 11-nek ugyanezt kellene megpróbálnia.
2022. febr. 20. 00:16
 16/45 A kérdező kommentje:

11, akkor te leszbikus lettél vagy inkább egyedül maradsz? Mert en sem tudok férfivel lenni. Es sajnos lefagyok, ha valaki hozzámér, sajnos akar egy öleléstől is…

13, sztem az nem magyaráz magának semmit… nárci. Tudom tudom, ma már mindeki az en meg bem vagyok pszichológus. De ő valóban az. Amúgy meg folyton bőg. Egyik percben bőg aztán meg megver egy not. Hányinger

2022. febr. 20. 00:17
 17/45 anonim ***** válasza:
100%
Bántalmazott csoportokhoz nem tudtok csatlakozni? Ahol ilyen emberek tudnak tapasztalatot cserélni, tanácsokat adni?
2022. febr. 20. 00:17
 18/45 anonim ***** válasza:
100%
Utàn
2022. febr. 20. 00:19
 19/45 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy. Ami nincs, azzal nehéz megküzdeni.

Igen, én nem érzek gyűlöletet. Már amúgyis halott évek óta, illetve lépések lettek téve ellene és ki lett paterolva az életünkből. A múlton nem lehet már változtatni, csak max elfogadni. Amin változtatni tudsz, az a jövő. Ha ezt megérted, akkor már csak idő kell hozzá, és máris túl vagy rajta. Nekem bevált.

2022. febr. 20. 00:29
 20/45 anonim ***** válasza:
71%

Engem anyum molesztált fiúként...

Ennyit apa erőszakról...

2022. febr. 20. 00:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!