Anyám jogosan ordítozott velem? 17F
Ma délután hulla fáradtan hazértem suliból, és kicsit ledőltem aludni. Utána elvoltam, olvasgattam, játszottam a kutyával stb. Később leültünk a haverokkal kicsit játszani, erre bejön anyám hogy miért nem tanulok este 9-kor, és miért aludtam délután? Aztán apám előtt beállított a rossznak és kiforgatta a szavaimat, és persze ő volt az áldozat, minden elszenvedője.
Neki vagy nekem van igazam?
♥️ Én nekem diákmunkásként is 500.000 volt a fizetés.
♥️ Mert oda tettem magam, és nem álltam le vitázni az ANYÁMMAL, FŐNÖKÖMMEL mert nem tetszett valami... (plusz a tanulás hozzájárult, hogy többre legyek képes mint más!).
✅ És ez fizetés formájában meg is látszik ;)
Én is kitűnő tanuló voltam,nem éltem semmiféle társasági életet,a tanulás miatt.Introvertált vagyok,és ma azt látom,hogy sokkal jobban számít a személyiség,kapcsolatok,mint az,hogy mennyire vagy művelt.
Sok diplomával is ki lehet törölni,vagy max a túléléshez elég.
Tudatosan van ez,akinek a szülei nem értelmiségiek,általában azok viselkednek így.
Kedves 26-os! Talán azért, hogy:
Periódusos rendszer: Ha neked ilyen korú gyereked lesz, te is meg tudd neki tanítani, vagy netán segíteni a házijában. A Talpra magyart is megtaníttatták mégse mondod minden héten fel. Ja és nem is az egész periódusos rendszert kellett emlékeim szerint hanem csak az első 20 elemet illetve a főcspoprtok neveit. Illetve bizonyos feladatok levele erre épülnek (pl mol számítás). Mint írtam vannak dolgok amikben sajnos a rendszer még a régi dolgokat veszi alapul, és nem elég friss nem a mai gyerekanyaghoz készült.
36.
Azért tanuljam meg visszaböfögni a sok szart, hogy a gyerekemnek majd segithessek ugyanúgy visszaböfögni azt. Hát ezzel nem győztél meg a hasznáról.
Mellesleg, mol számítás?? Ki számol ilyet, akinek nem kapcsolódik ehhez a foglalkozása?
Félreértessz a 37-es hsz-re reflektáltam:
ha egy hetedikesnek kell számlia akkor kell, és nema munkájához kapcsolódik. Eddig így csinálták: az iskola elvileg minden tárgyból némi betekintést alapokat lexikális alapon. Ezért sok olyat is megtaníttatak veled amire a büdés életben nem lesz szükséged pár éve viszont már rájöttek, hogy 9-10ben van egy alapozás utána mindenki tanulja a szakmát az autószerelőnek nem kell a biológia, ő tanuljon fizikát emelt óraszámban, illetve a titkárnőnek sem kell a fizika ő pedig tanuljon nyelvet meg informatikát emelt óraszámban. Ezzel csak az a baj, hogy egy gyerek még nem tudja, sőt egy tini sem biztos hogy mi akar később lenni és ha mondjuk 11 vagy 12. ben jön rá hogy rossz szakmát választott, akkor nem sok esélye lesz olyan helyre menni ahol az általa neddig em tanult tárgyakra szüksége lesz. nagy hátránnyal fog indulni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!