Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyerekek nem akarnak...

Ha a gyerekek nem akarnak menni láthatásra, melyik szülőnek kell elérnie náluk, hogy menjenek? (lent részletesebben kifejtem)

Figyelt kérdés

A szituáció rendszeresen ez. Apuka pl. hívja telefonon a nagyobbik gyereket, hogy jönne értük, készüljenek. A nagyobbik gyerek sokszor már telefonon mondja, hogy nem szeretne menni, és ilyenkor a kisebbik is a háttérből csatlakozik hozzá. Vagy amikor apás hétvége lenne akkor az apuka elviszi őket, majd pár óra múlva hazahozza, azzal, hogy nem volt kedvük maradni, másnap meg már értük sem jön. Az anyuka úgy van vele, hogy nem akarja olyan helyre küldeni a gyerekeket, ahol nem érzik jól magukat.

Sajnos az apuka olyan, hogy mindig a másikat hibáztatja, így ezért is az anyával veszekszik, hogy az miért nem küldi határozottabban a gyerekeket, hogy muszáj menni.

Egyébként nincs semmi durvább oka annak, hogy nem akarnak menni, csak nem érzik jól ott magukat. Az apuka élettársa elég akaratos, parancsolgató típus, a kisebbikkel sokszor gúnyosan beszél (ő pl ezért nem kedveli). A nagyobbik gyerek is elég konfliktuskerülő, ő sem kedveli a nőt, nem akar vele lenni, mert, ahogy mesélik a gyerekek, akkor van nyugi, ha mindhárman meghunyászkodnak a nő előtt (mármint a két gyerek meg apuka is). Az apuka tekintélye is nagyon lecsökkent a gyerekek szemében, mert gyakorlatilag papucsként viselkedik az élettárssal szemben, míg az anyukát ugyanúgy leszólja, mint régen.

A kérdés tehát, hogy tényleg az anyukának kellene rábírni a gyerekeket, hogy menjenek láthatásra ebben a helyzetben?

2022. febr. 6. 11:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim ***** válasza:
91%

6!

Nem hozzad beszéltem, de igazad van! Nézném bambán hogy a gyerekeimnek egy olyan légkört teremt, amiben szarul érzik magukat.

Igen, semmi közöm a nőhöz, kivéve ebben, hogy hogyan bánik a közös gyerekekkel!

2022. febr. 6. 13:05
 32/75 anonim ***** válasza:
95%
Nem hiszem, hogy egy gyerek bármivel is "érdemtelenné" válhatna a tartásdíjra, mert ez esetben az összes link apuka elvadítaná, hogy ne kelljen fizetnie.
2022. febr. 6. 13:14
 33/75 anonim ***** válasza:
95%
32 vagyok, nem kötelező a nőnek gyerekes faszival kezdeni, de ha már kezd, akkor álljon normálisan a gyerekekhez.
2022. febr. 6. 13:15
 34/75 anonim ***** válasza:
6%
33, De bizony van ilyen.
2022. febr. 6. 13:21
 35/75 anonim ***** válasza:
8%
Az exférjednek igénye van erre a parancsoló stílusra, valószínűleg pont ezért nem veled él, mert ezt tőled nem kapta meg. A két gyerekkel beszéld meg, hogy amíg ott vannak, csak egymással foglalkozzanak, nem szükséges beleállniuk a nővel semmilyen konfliktusba, még csak beszélniük sem kell vele, mert nem hozzá mennek láthatásra. Ha meg az apjuk nem foglalkozik velük, akár némán is végigülhetik a láthatást.
2022. febr. 6. 13:31
 36/75 anonim ***** válasza:
20%
33, rosszul hiszed. Mihelyst a gyerek nagykorúvá válik, érdemtelwnség miatt megvonhatják a gyt-t, és a láthatás elmulasztása is indok lehet.
2022. febr. 6. 13:31
 37/75 anonim ***** válasza:
17%
37-es, az én apám 18 éves korom után nem fizetett tartásdíjat, mert nagykorú lévén nem tartottam volna normálisnak elfogadni. Egyetem mellett dolgoztam.
2022. febr. 6. 13:34
 38/75 anonim ***** válasza:
64%

Az anyukának" kell" mivel az apukával nem is találkoznak így ő nehezen tud bármit is tenni.

Amit írtál a válaszodban, hogy a gyerekek nem szeretik az apukájuk új élettárását/barátnőjét azon lehetne változtatni, úgy értem, hogy megkérni az apát, hogy amikor találkozni szeretne a gyerekekkel a párja ne legyen ott. Nyilván nem kell kiüldözni a lakásból, lehet a gyerekekkel egyéb programokat csinálni - amihez van kedvük- és alkalmanként meg a hölgyet megkérni menjen el a barátnőivel valahová amíg ott vannak a gyerekek.

Megsértődik legyen az ő baja. Ha csak ez az egyetlen oka annak, hogy a gyerekek nem akarnak az apukájukkal találkozni akkor ezt meg lehet oldani és az apa érdek is mivel szeretné velük tartani a kapcsolatot.

2022. febr. 6. 13:38
 39/75 anonim ***** válasza:
91%
Nehogy már anyuka konfrontálódjon a gyerekeivel csak mert az új punci egy féreg apuci meg papucs...
2022. febr. 6. 14:00
 40/75 anonim ***** válasza:
83%

40, de, sőt erőltesse hogy a gyerekek is járjanak, ahol rosszul érzik magukat meg szorongva el kell viselniük a hülye nőt. Meg behódolni, na persze.

Felőlem az apjukkal azt csinálhatna a nő, amit akar, de a gyerekeimért már csak kiállok, ha már az apjuk képtelen! Sőt, össze se jönnék olyannal, aki nem bír normális lenni a gyerekekkel. Drága papucs apuci igazán jó apa lehet ha ezt hagyja!

2022. febr. 6. 14:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!