Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyerekek nem akarnak...

Ha a gyerekek nem akarnak menni láthatásra, melyik szülőnek kell elérnie náluk, hogy menjenek? (lent részletesebben kifejtem)

Figyelt kérdés

A szituáció rendszeresen ez. Apuka pl. hívja telefonon a nagyobbik gyereket, hogy jönne értük, készüljenek. A nagyobbik gyerek sokszor már telefonon mondja, hogy nem szeretne menni, és ilyenkor a kisebbik is a háttérből csatlakozik hozzá. Vagy amikor apás hétvége lenne akkor az apuka elviszi őket, majd pár óra múlva hazahozza, azzal, hogy nem volt kedvük maradni, másnap meg már értük sem jön. Az anyuka úgy van vele, hogy nem akarja olyan helyre küldeni a gyerekeket, ahol nem érzik jól magukat.

Sajnos az apuka olyan, hogy mindig a másikat hibáztatja, így ezért is az anyával veszekszik, hogy az miért nem küldi határozottabban a gyerekeket, hogy muszáj menni.

Egyébként nincs semmi durvább oka annak, hogy nem akarnak menni, csak nem érzik jól ott magukat. Az apuka élettársa elég akaratos, parancsolgató típus, a kisebbikkel sokszor gúnyosan beszél (ő pl ezért nem kedveli). A nagyobbik gyerek is elég konfliktuskerülő, ő sem kedveli a nőt, nem akar vele lenni, mert, ahogy mesélik a gyerekek, akkor van nyugi, ha mindhárman meghunyászkodnak a nő előtt (mármint a két gyerek meg apuka is). Az apuka tekintélye is nagyon lecsökkent a gyerekek szemében, mert gyakorlatilag papucsként viselkedik az élettárssal szemben, míg az anyukát ugyanúgy leszólja, mint régen.

A kérdés tehát, hogy tényleg az anyukának kellene rábírni a gyerekeket, hogy menjenek láthatásra ebben a helyzetben?

2022. febr. 6. 11:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
82%
Nem akarnak konfliktust, de azért közlik, hogy nem akarnak menni, idő előtt hazajönnek? Nekem ez kicsit fura. Nem gondolom, hogy ez kisebb gondot okoz, mint az, hogy megmondják, mi a baj.
2022. febr. 6. 11:26
 12/75 A kérdező kommentje:

7# Melyik másik felet?

A gyerekekkel elméletileg nincs semmi extrém gond. A kisebbik nem eszik meg minden ennivalót, válogatósabb, de ő ilyenkor max. nem ebédel, vagy eszik egy szelet kenyeret.

2022. febr. 6. 11:26
 13/75 A kérdező kommentje:
9# Annyira az apuka sem erőlteti, csak megkérdezi, hogy mennek-e, ha nem, akkor nem. Csak utána az anyával vitázik, hogy az miért nem követeli meg a gyerekektől, hogy menjenek.
2022. febr. 6. 11:29
 14/75 anonim ***** válasza:
94%

Mielőtt bajod lesz belőle (bejelentik hogy akadályozod a láthatást - gondolom te vagy az anya) írásban jelezd felé, hogy

1, nagyon sajnálod hogy ez így alakul, neked is sokkal jobb-könnyebb lenne, ha a láthatás alatt fixen azzal tudnál számolni, hogy gyerek nélkül vagy

2, szeretnéd rendezni a dolgot, mert ez a gyerekek érdeke is

3, üljetek le erről közösen, a gyerekekkel együtt beszélgetni, mit lehetne tenni.

És kedvesen, őszintén beszélni erről. Sok sikert!

2022. febr. 6. 11:40
 15/75 anonim ***** válasza:
92%
Ha a gyerekek az új nő miatt nem akarnak menni, akkor ezt igenis mondd meg az apukának, hogy rendezze máshogy.
2022. febr. 6. 11:43
 16/75 anonim ***** válasza:
15%
"elméletileg" nincs gond. Nem tudhatod hogy viselkednek ott, egy ember nem a semmiért ellenszenves egy másikkal, legyen az gyerek vagy felnőtt.
2022. febr. 6. 11:45
 17/75 anonim ***** válasza:
96%
Fontos lenne kommunikálni mind a két szülő részéről. Nyilván ha a szülők is normális viszonyt ápolnának nem állna fenn ilyen helyzet.
2022. febr. 6. 11:45
 18/75 anonim ***** válasza:
92%
Hány évesek a gyerekek? Csak, mert már 14 éves kor felett dönthetnek arról, hogy akarnak e járni az apjukhoz. Legalább is nekem ezt mondta a gyámhatóság. Persze, hogy rosszul érzik ott magukat ha a nő tényleg olyan amilyennek leírod a láthatást muszáj betartani, mert abból csak anyukának lesz gondja. De akkor az apa miért nem talál ki valami más közös programot a másik nő nélkül,ha tudja, hogy a gyerekek nem szeretik őt? (Mondjuk, ha tényleg olyan amilyennek leírod akkor meg is értem). Szerintem ezt újra kellene tárgyalni bíróságon, mert ez a gyerekeknek sem jó. Vagy először bemenni gyámügyre és ott elmondani, hogy nem akarnak menni. Minél jobban rá vannak erre erőltetve annál jobban nem akarnak majd menni.
2022. febr. 6. 11:51
 19/75 anonim ***** válasza:
6%
Kezeld úgy a gyerekeket, mint egy felnőtett. Magyarázd el nekik hogy teljesen megérted őt de ez a szabály, hogy el kell nekik menni. Egy ilyen helyen élünk ahol vannak szabályok amiket be kell tartani. De ha nem érzik ott jól magukat, akkor azt ott ugyanúgy kifejezésre juttathatják mint bárhol máshol, mert a szabály erre nem vonatkozik. Ami ott nem tetszik azt megmondhatják ott szépen, vagy csunyán. Ha meg nagyon nem érzik jól magukat, akkor megmondhatják hogy mostmár akarnak hazajönni. És ennyi. Mond meg a gyereknek, hogy ő igazából szerencsés, hogy olyan helyen lakik ahol szeretik és biztonságban érzi magát, mert sok gyerek szenved a környezetben ahol lakik. És hogy ő szerencsés, hogy csak két hetente kell ilyen helyre mennie. A gyerekek gyengébbek meg kiszolgáltatottabbak mint a felnőttek, de ugyanúgy intelligensek, meg ki tudják harcolni amit akarnak. Ez egy esély a kezelésre.
2022. febr. 6. 11:58
 20/75 anonim ***** válasza:
93%

16os, nagyon tévedsz.

Nem mindig a gyerek a hibás. Én pl konfliktus kerülő voltam, tűrtem. Apán nője a szemébe jópofizott velem, mikor meg nem látott apám megvert, belém rúgott, megalázott, beleköpött az ételembe.

Én sem akartam menni egy-két alkalom után.

2022. febr. 6. 12:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!