Melyik lakásban élnétek két gyerekkel a kettő közül?
1. Szüleid nevén nagyobb panel, így nincs bérleti díj, még pénzelnek is, de valójában nem szeretnek, csak az unokák miatt csinálják meg a társadalmi megítélés miatt.amúgy meg rossz a kapcsolat, kritizálnak, beszólogatnak, pl. Ha el mersz szívni egy szál cigit vagy mondasz egy káromkodást előttük (nem rájuk). Mindent utálnak benned, miért vagy kövér, miért nem vagy sikeres, hogy nézel ki, miért nincs elég barátod, miért nem fözöl, miért nem vagy csinos tip top szorgalmas sikeres társasági akire büszkék lehetnének.meg mivel már kerülöd őket a viselkedésük miatt, nem is merik rád iratni a lakást, mert hát érezhetően már te is utálod őket és attól félnek, ha rád iratják, többé le se szarod őket. Egyébként van temérdek vagyonuk és házuk, hogy enélkül is boldoguljanak.
2. Albérlet, szűkösen megélve, nincs program, szórakozás, ruhák játékok max használtan. Kapcsolatot tartani ugyanúgy kell, mert ez erkölcsi kérdés, de szeretet érzete továbbra sincs, csak formaság.inkább érzelmi okokból, hogy szabadabbnak érezzem magam.
3. Maradnek anyamék lakásában, mert hiába költöznék el és nem fogadnék el többé pénzt, az uralkodásuk mélyen beleivódott már az önértékelésembe, akkor is ugyanúgy bántanának és nem tudnám magam értékes, független embernek érezni, akármennyi pénzem van.
Olyan szinten autoriter, hogy kibuknak, kiabálnak, lecsapják a telefont: bűneim listája:
Egy órával későbbi vonatra veszel jegyet, nem rakom oda a sótartót, ahova szeretnék, nem főztem, hanem halrudacskát adtam a gyereknek, elszivtam egy szál cigit, mondtam egy csúnya szót pl. Baz.d meg (miközben ők mondják), a gyereket odaadtam az apjának hogy elmenjek ügyintezni (mert miért nem akkor oldom meg, mikor amugyis ott van, minek nem vagyok velük). A pénzt amit adnak, csak ugy hasznaljam fel ahogy ok elvarjak. Nem úgy akartam berendezni a gyerekszobat ahogy ők, utólag azt mondták, jó lett, de elotte volt fenyegetozes. Felulfagyasztos hutot vettem, ok alulfagyasztosat akartak. Megint ellenalltam, jott a fenyegetes hogy ha nem azt csinalom amit mondanak, nem azt veszem a penzukbol, akkor nem adnak. Amugy sosem kertem, csak tudjak h szuksegem van ra. De miert mell egy embert bantani, fenyegetni, lehordani, mert felulfagyasztos hutot akar alulfagyasztos helyett?
Hülye vagy édes lányom!
1. Azt csak te tudod eldönteni, hogy a szüleid kontrollja és a te megmérgeződésed a gyerekeid anyagi kényelme miatt megéri-e neked.
2. A szüleid így is-úgy is beszólnak neked.
3. Ha ennyire ismered őket, akkor ne cigizz, ne káromkodj előttük! Mellesleg, ha ennyire szűkös a pénz, akkor egyáltalán ne cigizz!
4. "erkölcsi kérdés" Ez baromság. Félsz, hogy megszólnak? Ki? Az ismerősök.
5. "az uralkodásuk mélyen beleivódott már az önértékelésembe, akkor is ugyanúgy bántanának és nem tudnám magam értékes, független embernek érezni, akármennyi pénzem van." Neked pszichológus kell, anélkül ebből nem mászol ki. Ha kell, kérj rá kölcsön baráttól.
Tényleg nagyon durva, ahogyan a szüleid viselkednek. Valószínűleg a házasságod is menekülés volt otthonról, ezért sem a megfelelő partnert találtad meg.
Mindent egybevetve szerintem fogadd el a szüleid panellakását. A legfontosabb szempont ui. az, hogy a gyerekeknek ez lenne a legjobb. Sem a nélkülözés és kilátástalanság az albérletben, sem a szülőkkel való napi csetepaté hallgatása nem lenne jó nekik.
Amúgy, csak a poén kedvéért írom: én is alulfagyasztós hűtőt vettem, és ilyet is vennék újra, ha most kéne, mert praktikusabb, ritkábban kell hajolni. Ezzel együtt a fejemet fognám attól a szülőtől, aki csak akkor adna pénzt rá, ha a gyereke alulfagyasztósat venne. Az első nekem is felülfagyasztós volt, 10 év múlva, immár tapasztaltabban vettem fordítottat.
És egyébként nekünk is halrudacska lett sütve a gyerekeknek karácsonykor, mivel mi, szülők, szálkás sült halat ettünk, de nekik ugyebár nem adhattunk szálkás halat. És nem szakadt le a mennyezet tőle. :-))))
Mondjuk én helyben ott elásnám magam, ha felnőtt nő létemre, főleg anyaként az szüleim pénzelnének..
Felsoroltál csomó indokot miért nem szeretnek..
szerintem meg csak egy kifogásgyártó lúzer vagy, és igazából a szüleidnek is tele a hócipőjük veled (jogosan)
Ha a gyerekeket szeretik,szerintem kit érdekel,hogy kötekednek.Ha nem főzöl hát..főzzé' ott a két gyerek,ha már albérletet se kell majd fizetni azért bele fog férni.
Nem kell mindent rossz néven venni,de magadra venni se.Amit úgy érzel,hogy nem jogos,csak csesztetés ereszd el a füled mellett.
Nekem a gyerekek biztonsága fontosabb lenne,főleg így válás után.Rakj félre pénzt,hogy később talpra tudj egyedül is állni,és ha rossz marad a viszony el tudj költözni nyugodt szívvel,takarekkal a zsebedben.Addig költs a gyerekekre,most megteheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!