Gyerekkel lakásban lakni milyen? Nem hiányzik az udvart vagy a kert?
:DDDDDDDDDDD Emberek millió nőnek fel panelben, ott sem ősemberek laknak.
Lehet énekelni és táncolni este 8-ig., és igen, lehet, hogy szólnak a szomszédok (és?).
Le lehet menni játszótérre, parkba, folyópartra, kirándulni, stb.
És tudod mit eszünk? Ételt! :O
De, hiányzik. Mi nagyszülőknél éljük ki magunkat. Mondanom sem kell, a gyereket úgy kell hazarángatni, ő nagyon igényelné az állandó kintlétet.
A zajok pedig lakás és szomszédfüggők. A mi szomszédaink nagyon toleránsak, és a lakás is jól szigetelt, így kevés az áthallás. De egy nyugdíjas rigolyás néni és papírfalak már nem lennének ilyenek. Mi laktunk fiatalként gyerekes család alatt panelban, és még csak rigolyás néninek sem kellett lennünk hogy a hócipőnk tele legyen a dübögéssel, visítással, viháncolással...
Szerintem gyerek nem való lakásba.
Én is panelban nőttem fel, de utáltam, állandóan keresztanyámékhoz vágytam, mert ott volt kert és állatok is. Irigyeltem az unokatestvéreket, hogy bicajjal jártak suliba, és egész délután kint lehettek. Sőt, meg a hólapátolást és az udvarseprést irigyeltem tőlük.
Nyaranta csak pár hetet tölthettem ott.
Egész nyáron kulccsal a nyakamban csavarogtam a lakótelepen és keresztanyám kertjébe vágytam.
Ja, és a szomszédok, természetesen szóltak, amikor versenytornásznak képzeltem magam és egész nap szökdécseltem a lakásban.
De hiányzik a saját kinti tér, főleg pandémia idején. Jó lenne jó időben kint teregetni, napozni, kiülni enni.
Viszont közel van sok park, több játszótér. Lehet menni focizni, biciklizni, rollerezni... És hétköznap is lehet ad hoc vendégséget tartani vagy összeülni tanulni, mert mindenkinek útba esünk. Így nem az én gyerekeim mennek ide-oda, hanem minden havert hazahoznak :)
Szomszédok jó fejek nálunk, nem szólnak, pedig nem vagyunk csendesek. Mellettünk is gyerekesek laknak, alattunk süket öregek, akik mindig szívesen látnak, be is hívnak minket, felettünk meg normális fiatalok. A ház meg tégla, szóval annyira azért nem jönnek át a zajok, csak ha kifejezetten ordít valaki (de szerintem az kertesnél is így van), az meg nem gyakori. Zongorázni szoktak még több lakásban nálunk, de azt szeretem :) mi cserébe vissza-hegedülünk :) Este 8 után viszont nem jellemző, hogy hangoskodás lenne bárkinél.
Egyébként olyan 8, max. 12 éves korig jobb a kertes "kicsapni" őket a friss levegőre minden előkészület nélkül, utána már inkább a jó közlekedés a fontos, hogy egyedül tudjanak menni különórákra és többet találkozni barátokkal. Kamaszokat meg már az érdekli majd csak, hogy van-e éjszakai járat hazafelé, meg stabil net a szobájukban - jellemzően a kertbe ki se fogják dugni az orrukat és csak nyűglődés lesz, hogy bármiben segítsenek.
Szóval hosszú távon az a kérdés, hogy ti, szülők, hol akartok lakni, szerettek-e kertészkedni mondjuk vagy kerti partikat, kutyát/macskát/lovat :) tartani, netán van-e kapacitás medencére. Ha viszont inkább kirándulni szerettek, a kertben meg csak a melót és a napi több óra dugóban ingázást látjátok, akkor azt társasházból is simán lehet hétvégenként és jobb választás a kötelező fűnyírás helyett. Kompromisszumként (ha belefér a büdzsébe és az időtökbe havi egy karbantartás) meg lehet akár egy nyaralótok is, ahová kicuccoltok homeoffice-ba a nyári szünetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!