Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekkel lakásban lakni...

Gyerekkel lakásban lakni milyen? Nem hiányzik az udvart vagy a kert?

Figyelt kérdés
Ha jönnek a kis barátok nem lehet énekelni, táncolni, mert szólnak a szomszédok? Hova szoktatok kimenni levegőre?
2021. okt. 7. 09:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%

Kertesből költöztünk vissza a téglalakásunkba. Nem hiányzik.

Egy hátránya van csak: nehezebb elindulni. De ha kint vagyunk, sokkal több helyre jutunk el gyalog/biciklivel is.

A kertváros kva messze volt mindentől. Mindenhez kocsikázni vagy buszozni kellett. És hiába volt felszerelt mini játszótér a kertben, a gyerek a játszótérre vágyott a gyerekek közé, ami persze nem volt a közelben. Az utcában egy gyerek se volt.

Mondjuk amióta van tesója, jobban ellenne egy üres telken is, de most lett iskolás. A lakáshoz 5 percre van, a kertes házhoz 50 percre lenne. Nem mindegy, hogy mivel megy el az időnk

2021. okt. 7. 10:54
 12/17 anonim ***** válasza:
87%
Dehogy hiányzik. Az egész gyerekkorom a gazolással, kapálással, befőzéssel telt. A hülye kert miatt alig lehetett elmenni nyaralni is. Az idióta szomszédokról már nem is beszélve. Első dolgom volt felnőttként panelba költözni. Nem bántam meg.
2021. okt. 7. 11:03
 13/17 anonim ***** válasza:
84%
Panelban lakunk, nincs az a kert, amiért elcserélném. Na jó, néha jól jönne egy medence vagy trambulin, de az, hogy a gyerekeimnek a helyi gyerekekből már 2 évesen komplett baráti körük volt, és hogy most sötétedésig lenn bandáznak az ablakunk alatti téren, nekem és nekik is mindennél többet ér. Kertet rendezni meg kifejezetten nem szeretnék.
2021. okt. 7. 11:38
 14/17 anonim ***** válasza:
87%

Én is lakásban nőttem fel, de szüleim direkt olyan helyre költöztek ahol több játszótér volt 5 perces közelségben. Plussz a szüleim munkahelye és az ovi/iskola is 10 perc séta volt. (Ahol élunk, a kertes körzetből ez minimum 30 perces kocsiút lenne) Én nekem rettentően boldog volt emiatt a gyerekkorom. A szomszéd gyerekekkel rengeteget voltunk együtt, szomszédok miatti hang-gondokra abszolút nem emlékszem.

Most kertes házban élek átmenetileg, de hiányzik a nyüzsgés úgyhogy már számolom a napokat a költözésig. Nyilván hozzátenném, hogy ez a lakásos élet szüleim és az én személyiségemhez is nagyon jól passzolt. Mi olyanok vagyunk akik sokat mennek el otthonrol ide-oda minden nap.

2021. okt. 7. 11:38
 15/17 anonim ***** válasza:
73%

Kertesben is ugyanúgy zavarja a szomszédokat, ha hangosan énekelnek, ugrálnak a gyerekek.

Levegőzni meg az erkélytől kezdve, az utcán át bárhol lehet.

2021. okt. 7. 13:45
 16/17 anonim ***** válasza:
59%
Panel a nöttem fel ,sőt a gyerekeink is panel a születtek laktunk 20 emeleten ahol nem igazán lehetett ugrálni mert alattunk laktak de szembe volt egy jó nagy játszótér aztán laktunk földszinti erkélyes lakásba ahol nyugodtan ugrálhatot lányom mert senki nem lakott akarunk és szomszédaink meg barátaink és nem szóltak ilyenért se ha néha hangosak voltunk de mise szóltunk nekik ha szülinapi buli volt hogy túl hangosak ,az erkélyen mini virágos kertet csináltam ,meg az előkertett gondoztam így kertészkedhetem is,most egy 4 lakásos házban lakunk a tetőtérben itt megint nem ugrálni bár az alattunk lévök is gyerekesek,viszont közelbe egy nagy erdő van .oda el szoktunk menni sétálni.
2021. okt. 7. 15:32
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Kertes házban nőttem fel, óriási kertünk volt, amikor kicsi voltam, 4 éves kortól kb. állandóan az utcán játszottunk a gyerekekkel, sötètedèsig, senki szererett egyedül bent a kertben jàtszani, a szüleim/ szüleink meg csinálták a kertet munka utàn, nem tudtak velünk foglalkozni.

Amikor kamasz voltam, akkor se érdekelt a kert, bent tévéztem vagy kitaláltunk valami programot a barátnőimmel.

Szüleim nyári szünetben rámsóztak pár kerti munkát délelőtt megkellett csinálni, csak utána lehetett menni csavarogni. Hát nagyon nem szerettem, a panelos barátnőim meg napoztak a strandon, Tisza-parton.

Pl.: meggy, cseresznye, barack, almafaszedés, eper, málnaszedés, befőttesüveg mosás, borsószedés és fejtés, babszedés és fejtés, uborkalocsolás és szedés, paradicsom, paprikaszedés, sóska, spenótszedés, mosás, virágok locsolása, állatok etetése itatása...stb.

2021. okt. 12. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!