Mit jelent hogy az apának joga beleszólni a gyerek lakcímébe? Pl ha már nem is voltak együtt születéskor se, de apasági van, ő most kitalálhatná, hogy bevágja, hogy ott kell lakni a közelében a gyerekkel?
nincs bírósági ítélet, semmi, mert szülésnél nem laktunk együtt, nem voltunk élettársak, sem házasok, automatikusan egyedülállóként vállaltam(amiről szintén nincs semmilyen papír..de gondolom a lakcímm bizonyítja, hogy ő nincs itt, mi sem ott)
apasági meg lett írva és ennyi.
láthatási joga van azt gondolom.
de ha egyszercsak kedve tartja, mondhatná azt, hogy a gyereknek a közelében kellene élnie?
és ha mondjuk fogná a gyereket kivinné akár Unión kívülre is, mert megteheti ezek szerint..de szóval utólag én meg kérjem vissza?
oda-vissza ráncigálható egy gyerek?
vagy hol lehet ennek utánakérdezni hivatalosan?
(de amúgy zt olvastam ha a perrel nálam is lenne elhelyezve, akkor is van joga beleszólni a lakcímbe.vagy csak a lakcímváltoztatásba? tehát ha alapból nálam lakik..szóval lehet ez együtt élőkr vonatkozik, ahol esetleg válás után megmondható, hogy mondjuk anya a gyerekkel nem költözhet el ide-oda, ha az apának nem tetszik..)
A bíróságon kérj gyermekelhelyezést, ugyanis most nélküle egy útlevelet se csináltathatsz a gyereknek.
Ha meg lesz a határozat, akkor azzal már egyedül is jogosult leszel rá, nem kell apukát elővarázsolni valahonnan és a kedvére bízni, hogy megjelenik-e.
Továbbá lehet, hogy lesz olyan helyzet (beiratkozás esetleg), ahol jól jön. Ettől függetlenül persze beleszólhat bizonyos dolgokba, de nem kötelezhet pl. arra, hogy te mondjuk Pécsett élj, ha Budapesten van a munkád és az életed, amúgy meg előtte a csemetéjét meg se látogatta...
nem fizet abszolut gyerektartást én meg megígértem, hogy nem követelem az államtól, amit rajta behajtanának
apasági csak a gyerek neve miatt kellett, nem akartam hogy megbélyegezzen mindenki, mintha felcsináltak volna (a környezetem eléggé régimódi)
gyermekelhelyezési per miatt a gyámügyre menjek, vagy hova?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!