Mit jelent hogy az apának joga beleszólni a gyerek lakcímébe? Pl ha már nem is voltak együtt születéskor se, de apasági van, ő most kitalálhatná, hogy bevágja, hogy ott kell lakni a közelében a gyerekkel?
nincs bírósági ítélet, semmi, mert szülésnél nem laktunk együtt, nem voltunk élettársak, sem házasok, automatikusan egyedülállóként vállaltam(amiről szintén nincs semmilyen papír..de gondolom a lakcímm bizonyítja, hogy ő nincs itt, mi sem ott)
apasági meg lett írva és ennyi.
láthatási joga van azt gondolom.
de ha egyszercsak kedve tartja, mondhatná azt, hogy a gyereknek a közelében kellene élnie?
köszi, igen valszeg per lesz
már csak a gyerektartás kérést nem merem, és azt mondták, ha most nem kérem, később nagyon huzavonás lenne elintézni
Én úgy tudom, hogy nem mondhatsz le a gyerektartásról, de mi azt csináltuk, hogy egy viszonylag korrekt összeget mondtunk, de nem kértem letiltást. Így neki nem vonnak semmit a fizetésből, minden a mi közös megegyezésünk szerint megy, hol adott kajajegyet, most épp nem fizet semmit, mert megállapodtunk valamiben kölcsönösen és az én részemről ez volt a "cserealap".
Ebbe senki sem szól bele, a bíróságnak meg ügyebár addig nincs is róla tudomása amíg nem születik egy feljelentés, hogy márpedig nem fizet mióta... szóval a részéről kell bizalom, hogy miután megszületik az ítélet benne x Ft gyerektartásról, te nem rúgod fel azt, amiben szóban megegyeztetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!