Meddig élnétek gyerekkel 2 szobás,50 négyzetméteres lakásban?
A párommal régóta szeretnénk gyereket, nem akart összejönni. Már lemondtunk róla, vettünk egy kedves kis lakást a belvárosban, 50 négyzetméter, 2 szoba + külön konyha és fürdőszoba, és egy erkély, berendezkedtünk arra, hogy kettesben éljük le az életünket. Erre nem teherbe esek? :) 15 hetes vagyok. Nyilván nagy a boldogság, viszont épp, hogy csak beköltöztünk, és a megtakarításaink legnagyobb részét is a lakásba fektettünk, nagyon megszenvedtünk a részleges felújítással is, nem szeretnék most egyből nagyobbat nézni, ráadásul annyira jó adottságai vannak, rengeteg előnnyel jár itt lakni. Egyébként is, hitel nékül sikerült intézni az egészet, és most, hogy kinéz egy válság, még a babavárót sem igazán merjük felvenni, nemhogy piaci hitelt. Szóval összeségében tisztában vagyok vele, hogy ez a lakás kicsike egy ilyen családnak hosszú távon, főleg, hogy ha ezek után összejön, még második gyereket is szeretnénk. És főleg, hogy nincs kert (vagyis a házat kerítés veszi körül, de az udvar inkább a földszinten élők használatában van, illetve autók parkolására szolgál). Ez a legnagyobb bajom, hogy oké, csak-csak elférünk, de micsoda kincs kicsi gyerekkel egy kert! Nem?
Ti mit gondoltok, mennyi ideig lehet "kihúzni" egy ekkorka lakásban kisgyerekkel, saját kert nélkül? Illetve, ha valaki lakott így, hogy élte meg?
Előre is köszönöm a véleményeket, hozzászólásokat!
A mienk is ekkora, bár az egyik szoba inkább felszoba. Mikor még csak egy gyerek volt, el lehetett lenni, bar sok volt a cucc akkor is, a gyereknek sok minden kell, de az még kezelhető volt. Most ő nemsokára 5 éves, született kistesó, aki már 15 hónapos. Pár hét múlva költözünk nagy házba, hát, már rohadtul vágom a centit... Ellenkező neműek a gyerekek, így lettek új cuccok, más játékok, 2x annyi a ruhájuk, takarók stb. Akárhova nézek, mindenhol játék van (nem, nem mi veszünk meg minden szart, nagy a család, és más gyerek nincs, csak a mieink, mindenki őket halmozza el), minden sarokban fel van tornyozva valami. Képtelenség rendet tartani, mert ha elő van szedve 3 játék, már kupi van a szűk hely és a zsúfoltság miatt.
Én azt javasolnám, hogy 2 gyerekkel a lehető legkevesebb időre tervezzetek ekkora lakásban. Egyel élhető.
6: jah, a nappali. Akkor jöttem rá, hogy van rá igényem, amikor annyi lett a cucc a gyerekek miatt, hogy abban a szobában, ami a mi szobánk lenne, egy kanapé sem fér el, hogy esetleg leüljön valaki... És minden helyiségben játékok vannak, mert picike a szobájuk, nem fér oda be az ágyaktól szinte semmi.
Különben én is 2 szobás házban nőttem fel bár ennél nagyobban, húgommal egy szobában, és nagyon rossz volt privát szféra nélkül. Épp ezért, nekem alap volt, hogy mindenkinek külön szobája lesz. Csak akkor vállaltuk a második babát, amikor már láttuk, hogy 2 éven belül költözhetünk. Ez a ház 3 háló + nappalis, pont jó méret.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát. Akik mozognak tovább a házba, azoknak gratulálok, szuperek vagytok! :) Akik nem, azokkal együtt gondoljunk arra, hogy egy gyereknek nem családi ház kell, hanem család.
De persze mi is arra gyúrunk, hogy mehessünk majd nagyobba udvarral.
Igen, tudom, hogy ez valahol luxusprobléma, nem is igazán problémázok ezen tulajdonképpen, csak igyekszünk kialakítani a terveket, és nagyon érdekelt, hogy a témakör válaszolói mit gondolnak. Nagyon boldog és hálás vagyok, hogy tehermentes saját ingatlanunk van, tudom, hogy keveseknek adatik meg, bár mi már elég "öregek" vagyunk, megdolgoztunk érte, kijárt már (35-36).
Igen, nagyon fontos nekem, hogy minden gyereknek, akárhány lesz is, egy idő után saját szobája lehessen. Én 14 voltam, mikor saját szobám lett, hát már én is vágtam a centit - annál az én gyerekem hamarabb kap majd. Amíg itt lakunk, addig is ki lesz alakítva a kuckó, illetve abból építhet bunkert, amiből akar :) A nappali fontos szempont, köszönöm. Egyelőre együtt alszunk majd mi is.
Tényleg köszi még egyszer mindenkinek, minden válasz hasznos nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!