Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Meddig élnétek gyerekkel 2...

Meddig élnétek gyerekkel 2 szobás,50 négyzetméteres lakásban?

Figyelt kérdés

A párommal régóta szeretnénk gyereket, nem akart összejönni. Már lemondtunk róla, vettünk egy kedves kis lakást a belvárosban, 50 négyzetméter, 2 szoba + külön konyha és fürdőszoba, és egy erkély, berendezkedtünk arra, hogy kettesben éljük le az életünket. Erre nem teherbe esek? :) 15 hetes vagyok. Nyilván nagy a boldogság, viszont épp, hogy csak beköltöztünk, és a megtakarításaink legnagyobb részét is a lakásba fektettünk, nagyon megszenvedtünk a részleges felújítással is, nem szeretnék most egyből nagyobbat nézni, ráadásul annyira jó adottságai vannak, rengeteg előnnyel jár itt lakni. Egyébként is, hitel nékül sikerült intézni az egészet, és most, hogy kinéz egy válság, még a babavárót sem igazán merjük felvenni, nemhogy piaci hitelt. Szóval összeségében tisztában vagyok vele, hogy ez a lakás kicsike egy ilyen családnak hosszú távon, főleg, hogy ha ezek után összejön, még második gyereket is szeretnénk. És főleg, hogy nincs kert (vagyis a házat kerítés veszi körül, de az udvar inkább a földszinten élők használatában van, illetve autók parkolására szolgál). Ez a legnagyobb bajom, hogy oké, csak-csak elférünk, de micsoda kincs kicsi gyerekkel egy kert! Nem?

Ti mit gondoltok, mennyi ideig lehet "kihúzni" egy ekkorka lakásban kisgyerekkel, saját kert nélkül? Illetve, ha valaki lakott így, hogy élte meg?

Előre is köszönöm a véleményeket, hozzászólásokat!

2020. ápr. 15. 11:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi 56 négyzetméteren élünk 2 gyerekkel. Amikor ideköltöztünk 7 éve, még nem voltak gyerekeink. Nagyjából másfél évre rá született az első. Ő került a mi régi hálónkba, mi pedig az addig csak nappalinak használt nagyobbik szobába. Egy kanapéval leválasztottuk a nappaliból egy akkora részt, ahova az ágyunk elfért. Nem volt probléma, szépen elfértünk, persze nem mondanám, hogy ez a legideálisabb. Aztán megszületett a kicsi, ő most naggyal osztozkodik a szobán, ami még nem is lenne baj, de sokkal több hely kell nekik, mert több játék, ruha, bútor kell két gyereknek. 1 hónap múlva költözünk, mert ugyan nem kivitelezhetetlen élni ekkorában, de nem kényelmes. A szomszédban ugyanekkora lakásban 4 gyermekkel élnek.
2020. ápr. 15. 13:13
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Első gyermekünk 2 szobás, 53 nm-es lakásba született. Nagyszoba nappali, éjjel szülői háló, kisszoba gyerekszoba. Teljesen jól elfértünk, igaz volt alagsori tárolónk és garázsunk is. Még itt laktunk mikor a 2. gyerek megszületett. Két gyerek a kisszobába (fiu-lány). Tudtuk, hogy hosszú távon ez nem lesz járható út, elöbb utóbb külön szoba kell majd nekik. Elkezdtük nézni a hirdetéseket, és egy nagyon jó alkalmi vételt csináltunk. A lakást eladtuk. Mindenkinek saját szobája lett + külön nappali (amerikai konyhás), udvar is van, nem nagy, de pont elég. A kicsi 1 éves, a nagy 6,5 éves volt mikor átköltöztünk. Szinte minden nap elmondjuk a férjemmel, hogy az az 53 nm kicsi lenne 4 főre. Persze tudom sokan felnőnek 2 szobás lakásba, de a saját szoba (szülői is) az egy kincs. A fiam akkor kezdte a sulit, tanulósarok is kellett, itt már elfér a szobájában. Az udvar is kincs, van játszótér, kutya, macska, pici konyhakert is. Egyedül a belváros hiányzik, ahol minden egy karnyújtásnyira van, boltok, gyógyszerár, rendelő. Innen kb. 15 percet kell autózni, hogy a belvárosba legyek.

Kerdésedre válaszolva 1 gyerekkel simán elfértek a 2 szobásban, további gyerkőcöknél már szűkös. Nálunk a nagy igazi "panelgyerek", meglátszik hogy ott nőtt fel. Hiába jartunk játszótérre, biciklizni, túrázni, ő nem tud az udvaron játszani.

2020. ápr. 15. 13:15
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszi a további válaszokat!

Utolsó, én magam is 6 éves voltam, mikor panelből kertes házba költöztünk. Mondjuk az a panel 2 és fél szobás volt. Én aztán idővel megtanultam az udvaron is játszani, de apukám néha csak úgy hívott, hogy városi penészvirág - hajlamos voltam mindig arra, hogy bent felejtsem magam egész nap egy könyvvel :)

2020. ápr. 15. 13:22
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez inkább típus kérdése. Én világ életemben kertesben éltem, de sose szerettem annyira kint lenni, bent jobban elvoltam. A magam részéről nekem elég lenne egy erkélyes lakás, ahol ki tudok ülni dolgozni, kávézni, vagy csak napozni. De a férjem imádja a kertet, a két gyerek meg pláne, úgyhogy van kert. De cserébe nem az én felelősségem karbantartani :)
2020. ápr. 15. 13:36
 15/17 anonim ***** válasza:
87%
Kb akarmeddig. A pénztárcám mondana meg 😊
2020. ápr. 15. 14:17
 16/17 anonim ***** válasza:
54%

Nem akarok a pénztárcátokba turkálni, csak érdekelne, hogy a babavárót miért utasítjátok el? Valószínűleg mire a második babátok születik már nem lesz ilyen hitel. Nem láttok benne lehetőséget akár a későbbiek során, amikor nagyobb házba szeretnétek majd költözni?

Nem támadás, mi is a babaváró felvétele előtt állunk, csak kíváncsi vagyok ki mit gondol erről a témáról.

És hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem első 3 évben nem kicsi a 2 szobás lakás :) boldog babavárást!

2020. máj. 20. 10:36
 17/17 khniki ***** válasza:
54%
Gyerekkoromban 12 évig éltünk négyen 42 nm-en. Mindannyian szerettük. Kis kuckós volt.
2020. máj. 20. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!