Mekkora lakásban laktok egyedülállóként egy kiskamasz gyerekkel?
Válás után vagyok. Van egy kiskamasz fiam. Anyagi lehetőségeim korlátai miatt dilemmázok, hogy mennyire lenne élhető egy 2 szobás lakást vennem. Így ugye lenne egy gyerekszoba és egy nappali. Csak nem tudom, mennyire lenne elviselhető, ha én a nappaliban alszom, a gyerkőc pedig átjár a helyiségen késő este inni, WC-re, néhány év múlva késő este haza, esetleg nem is egyedül..... Eddig nagy, tágas házban éltünk.
Szerintetek mivel járok kevésbé rosszul? Ha ezt bevállalom így, vagy ha hitelt veszek fel, amit nagyon nem szeretnék, mert évekig le lennék nullázva miatta anyagilag, amit a gyerek szintén nehezen viselne.
Gondolkodtam azon is, hogy kivitelezhető -e egy 55 m2 körüli 2 szobás lakást 3 szobássá alakítani?
Kérlek, írjatok véleményt, akik átmentek hasonló helyzeten. Köszönöm előre is :)
Én megpróbálnék egy olyan lakást keresni, ahol van két külön háló, még ha picik is. Egy ilyesmi sem jönne ki hitel nélkül? Nem tudom, hogy mekkora jövedelmed van, így azt nem tudom megítélni, hogy a hitel nálam mennyire jöhetne szóba a te helyedben.
Akkor sem dől össze a világ, ha nappalis + hálós lakást veszel, csak az valamennyire mindkettőtöknek kényelmetlen lenne. Te is megismerkedhetsz bárkivel, nem jó, ha nincs hova félrevonulni. Illetve egy idő után ha már nagyobb lesz, a gyereknek is kényelmetlen lesz, hogy mindig rajtad keresztül tud csak jönni-menni. Ha nem ijeszt el a sok költözés, akkor azt is megteheted, hogy most veszel egy kisebb lakást, néhány év múlva pedig ha még sikerül gyűjteni mellé, akkor egy nagyobba költöztök.
Egyedül élek egy 46 nm-es lakásban. Van egy nappali és abból nyílik egy háló félszoba. Nekem egyedül bőven elég, sőt, még tágasnak is mondanám.
Ketten is elfértek 1,5-2 szobában, csak kicsit kényelmetlenebbül, kompromisszumokkal.
Egyébként még azt is megnézheted, van-e esetleg olyan lakás, ami hivatalosan 2 szobás, ahol az egyik szoba kicsit nagyobb...
Csak azért, mert sokszor kis ráfordítással megoldható, hogy a konyhából szoba legyen (ez ugye nem szobaként van nyilvántartva), a nagy szobából pedig amerikai konyhás nappali. Érdemes erre ráfordítani kis időt. Hátránya, hogy a szakemberek csillagászati áron dolgoznak :( Mindenképp egyszerűbb eleve 1+2 feleset keresni első körben, de ha minden kötél szabad, akkor ez is járható út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!