Az unokatesómat megverte a mostohaapja. Szerintetek jogosan?
Ma éppen unokatesóméknál voltam. Délután (késve) elindult a mostohaapja az unokatesómért a sulihoz(legyen most a neve Vivi a neve, nem akarom megnevezni), ő 11 éves. Vivi már régóta várt, azt hitte nem jönnek érte, ezért elindult haza egyedül, kb 5-10 perc az út. Út közben találkozott a mostoha apjával, aki mikor hazaértek, megverte őt, hogy miért indult el. Hozzáteszem, nem laknak veszélyes környéken. Nem volt kicsit durva vele? Unokatesóm anyukája nem szólt semmit, hagyta, hogy megverje. Ha az én gyerekemet megütné valaki, nem hagynám annyiban. És nem ez volt az első alkalom, hogy megverte, mivel alkohista. Mit csináljak? Kinek szóljak?
18L
Nyilván a szüleidnek szólj. Bármilyen hivatal felé kell intézkedni, nekik könnyebben megy, mint neked.
Egyébként a gyermekvédelmi szakszolgálatnak lehetne jelezni, ill. a gyermek iskolájában az osztályfőnökének. Az nem számít, hogy nem ismeri az ember. Ha az iskolát ismeri, betelefonál, hogy X.Y. ötödikes gyerek osztályfőnökével szeretne beszélni. Azt is elmondja, miért. Megmondják az ofő nevét, elérhetőségét megbeszél vele egy találkozót és mindent elmond, amit tapasztalt. Az ofő lehet, hogy látott már jeleket, csak semmi konkrétumot nem tud, ezért nem léphetett eddig.
Emberek, komolyan! A kérdező is épphogy felnőtt, de inkább még gyerek. Elképesztő ez a stílus, amit egyesek megengednek maguknak.
Kérdező, mindenképp kérd felnőtt segítségét. Nem szabad verni a gyereket, és maga az egész szitu nagyon gáz (alkesz, bántalmazó nevelőapa, ez ellen semmit nem tevő anya).
Jó ötlet akár a kislány édesapjával beszélni, ha él és normális. Apukáddal is beszélhetsz, ha úgy gondolod, hogy fog segíteni (pl ha ő nem bántott téged soha), ellenkező esetben gyermekjóléti szolgálat de nem rossz ötlet a gyermek osztályfőnöke sem.
Családban tényleg csak azzal beszélj, aki normális és ne túl sok emberrel. Mert ha nem foglalkoznak vele és te bejelentést teszel a gyermekjóléti szolgálatnál vahy a családsegítőnél, és lesz következménye, akkor rögtön tudni fogják h te voltál.
27.-re.
Ja, bocsi, nekem és a családomnak pl. nem ingyen van a fűtés, és a rohadt Lidl kasszások is mindig kifizettetik a xarnakvalót. :(
Teljesen egyetértek veled, mert velem is ez a helyzet. Szexuális és fizikai bántalmazás helyett nekem lelki volt.
Kérdező
Az anyja lazán elnézi hogy egy, a családba becsatlakozott ember bántalmazza a gyerekét? Az ilyen nem anya... A helyében fognám a seprűt és jól eltángálnám aztán kihajítanám az utcára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!