Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az unokatesómat megverte a...

Az unokatesómat megverte a mostohaapja. Szerintetek jogosan?

Figyelt kérdés

Ma éppen unokatesóméknál voltam. Délután (késve) elindult a mostohaapja az unokatesómért a sulihoz(legyen most a neve Vivi a neve, nem akarom megnevezni), ő 11 éves. Vivi már régóta várt, azt hitte nem jönnek érte, ezért elindult haza egyedül, kb 5-10 perc az út. Út közben találkozott a mostoha apjával, aki mikor hazaértek, megverte őt, hogy miért indult el. Hozzáteszem, nem laknak veszélyes környéken. Nem volt kicsit durva vele? Unokatesóm anyukája nem szólt semmit, hagyta, hogy megverje. Ha az én gyerekemet megütné valaki, nem hagynám annyiban. És nem ez volt az első alkalom, hogy megverte, mivel alkohista. Mit csináljak? Kinek szóljak?

18L

2022. jan. 25. 19:34
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
48%
Akkor kit akarsz bevonni te ostoba pitsha? szerinted ki védi meg őket?
2022. jan. 25. 20:20
 22/58 anonim ***** válasza:
100%
A GYEREK apjának szólj! Az édesnek! (természetesen, ha nem félráva gyerekről van szó). Netán a nagyszülőknek, bármelyiknek.
2022. jan. 25. 20:26
 23/58 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván a szüleidnek szólj. Bármilyen hivatal felé kell intézkedni, nekik könnyebben megy, mint neked.

Egyébként a gyermekvédelmi szakszolgálatnak lehetne jelezni, ill. a gyermek iskolájában az osztályfőnökének. Az nem számít, hogy nem ismeri az ember. Ha az iskolát ismeri, betelefonál, hogy X.Y. ötödikes gyerek osztályfőnökével szeretne beszélni. Azt is elmondja, miért. Megmondják az ofő nevét, elérhetőségét megbeszél vele egy találkozót és mindent elmond, amit tapasztalt. Az ofő lehet, hogy látott már jeleket, csak semmi konkrétumot nem tud, ezért nem léphetett eddig.

2022. jan. 25. 20:28
 24/58 anonim ***** válasza:
91%

Emberek, komolyan! A kérdező is épphogy felnőtt, de inkább még gyerek. Elképesztő ez a stílus, amit egyesek megengednek maguknak.

Kérdező, mindenképp kérd felnőtt segítségét. Nem szabad verni a gyereket, és maga az egész szitu nagyon gáz (alkesz, bántalmazó nevelőapa, ez ellen semmit nem tevő anya).

Jó ötlet akár a kislány édesapjával beszélni, ha él és normális. Apukáddal is beszélhetsz, ha úgy gondolod, hogy fog segíteni (pl ha ő nem bántott téged soha), ellenkező esetben gyermekjóléti szolgálat de nem rossz ötlet a gyermek osztályfőnöke sem.

Családban tényleg csak azzal beszélj, aki normális és ne túl sok emberrel. Mert ha nem foglalkoznak vele és te bejelentést teszel a gyermekjóléti szolgálatnál vahy a családsegítőnél, és lesz következménye, akkor rögtön tudni fogják h te voltál.

2022. jan. 25. 20:43
 25/58 anonim ***** válasza:
0%
És a családsegítő ad majd pénz?
2022. jan. 25. 20:50
 26/58 anonim ***** válasza:
32%
"A kérdező is épphogy felnőtt, de inkább még gyerek." NEM gyerek. Csak egy beszari felnőtt, aki asszisztál a kislány bántalmazásához. Amikor engem bántottak, fizikailag és szexuálisan, az én családomból is tudtak róla. Csak kussoltak mert "féltek" de az oké volt hogy én évekig szenvedtem. Hányok az ilyenektől mint a kérdező, nem jobbak a bántalmazónál. Mert az ilyen beszarik teszik lehetővé a gyerekek verését, megerőszakolását.
2022. jan. 25. 20:54
 27/58 anonim ***** válasza:
98%
Bazdki, 25-ös, azt hiszed a pénz a legfontosabb?
2022. jan. 25. 20:55
 28/58 anonim ***** válasza:
1%

27.-re.

Ja, bocsi, nekem és a családomnak pl. nem ingyen van a fűtés, és a rohadt Lidl kasszások is mindig kifizettetik a xarnakvalót. :(

2022. jan. 25. 20:59
 29/58 anonim ***** válasza:
82%

Teljesen egyetértek veled, mert velem is ez a helyzet. Szexuális és fizikai bántalmazás helyett nekem lelki volt.

Kérdező

Az anyja lazán elnézi hogy egy, a családba becsatlakozott ember bántalmazza a gyerekét? Az ilyen nem anya... A helyében fognám a seprűt és jól eltángálnám aztán kihajítanám az utcára.

2022. jan. 25. 21:02
 30/58 anonim ***** válasza:
97%
Aki szerint a pénz minden annak a felesége qurva igaz
2022. jan. 25. 21:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!