Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket támogattak a szüleitek...

Titeket támogattak a szüleitek amikor munkanélküliek voltatok?

Figyelt kérdés

Páromat nem igazán támogatják, nem tudom mit gondolnak miből él. Több hónapja keres állást, decemberig nagyjából eltartotta magát a megtakarításából, de jelenleg majdnem mindent én fizetek.

Átlagos fizetésem van, ha ő is dolgozna tudnánk félre is tenni, de így mindig feléljük az egészet. A szülei nem adnak neki, pedig kicsit jobban áll a családja mint mi. Nekem segítenek folyamatosan a szüleim és rosszul érzem magam, hogy mindent nekem kell előteremteni, ahelyett, hogy ezt az összeget félretenném későbbre.

Kérni nem nagyon mer mert csak leszidják, hogy dolgozni kellene, amit tényleg próbál, de nem könnyű elhelyezkedni vidéken. De ez mégsem teljesen jó így, hogy nekem kell eltartani amikor ez még nem házasság.

24/N

2022. jan. 24. 20:04
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
89%
Azért nem alap hogy egy felnőtt ember anyuékhoz fusson pénzért mikor a párjának van bevétele.
2022. jan. 25. 16:04
 42/48 anonim ***** válasza:
18%

Mennyi idős az a "felnőtt gyerek", és tanul vagy főállásban dolgozik? Mióta? Egyetem vége óta nem talál munkát, vagy 3 éve dolgozik és most elvesztette a pénzét? Ti mióta vagytok együtt?

Nekem alapvetően furcsa, ha a szülő annyit nem kérdez félév alatt a munkanélküli gyerekétől, hogy szüksége van-e valamire. De nyilván akkor visszafelé sem fogja elvárni, hogy majd ti segítsetek neki. Vannak mindenféle családi minták.

2022. jan. 25. 19:27
 43/48 anonim ***** válasza:
39%
Úgy látom sokaknak itt elég rossz a kapcsolata a szüleivel. Dicső dolog, ha valaki már 18-20 éves kora óta önálló és dolgozik. De azokat sem kéne lepontozni, akik kölcsönösen támogatják egymást családon belül, mert ez lenne a normális. Nem hatalmas összegekre kell gondolni, hogy lakást vegyen a szülő, már pár tízezer Ft is nagy segítség. Amikor majd a nyugdíjból élnek biztos ők is örülnének a támogatásnak.
2022. jan. 26. 12:01
 44/48 anonim ***** válasza:
33%

Egyébként 33-as vagyok, igenis szülő vagyok.

, miért olyan nehéz ezt elhinni? Látom nap mint nap, a felsőbb középosztálybeli szülők miket vesznek a gyerekeknek (gimiben és egyetemen is oktattam már, mint óraadó).

2022. jan. 26. 12:04
 45/48 anonim ***** válasza:
89%

43

Nincs rossz kapcsolatom a szüleimmel. Eltartottak egyetem alatt, hozzájárultak ahhoz, hogy otthonom legyen. Elsüllyednék szégyenemben, ha ekkora segítség ellenére még mindig a vérüket szívnám, normális végzettséggel, fiatalon, úgy, hogy a hitelem fizetem és nem az albérletem.

"Mázli", hogy fizikailag képtelenek lennének eltartani, mert a nyugdíjuk egy embernek is kevés.

Miért kell rossz szülőnek nevezni azt, aki felelősséget adott a gyereke kezébe?

2022. jan. 26. 14:08
 46/48 anonim ***** válasza:
87%
Másrészt ja, egy végigdolgozott élet után én veszek nekik dolgokat. Ők már elvégezték a munkát felém, többszörösen túl is teljesítettek. Én épp törlesztek (nem kérik, de ez a helyes). Be is b*szna, ha ez nem lenne elég.
2022. jan. 26. 14:09
 47/48 anonim ***** válasza:
75%
Olyan nincs hogy nincs munka. Postást mindig keresnek például. Az más kérdés ha a királyfinak ez derogál
2022. jan. 26. 16:32
 48/48 anonim ***** válasza:
28%

Bele van őrulve mondjuk a szegénységbe és a 110 alatti IQ-jába. Aki megoldotta magának az olyan áron volt, h egy szar lelki beteg, kiégett, full proli, torokra támadó, senkiházi lett.

Ez az ára.

2022. jan. 26. 22:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!