Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket támogattak a szüleitek...

Titeket támogattak a szüleitek amikor munkanélküliek voltatok?

Figyelt kérdés

Páromat nem igazán támogatják, nem tudom mit gondolnak miből él. Több hónapja keres állást, decemberig nagyjából eltartotta magát a megtakarításából, de jelenleg majdnem mindent én fizetek.

Átlagos fizetésem van, ha ő is dolgozna tudnánk félre is tenni, de így mindig feléljük az egészet. A szülei nem adnak neki, pedig kicsit jobban áll a családja mint mi. Nekem segítenek folyamatosan a szüleim és rosszul érzem magam, hogy mindent nekem kell előteremteni, ahelyett, hogy ezt az összeget félretenném későbbre.

Kérni nem nagyon mer mert csak leszidják, hogy dolgozni kellene, amit tényleg próbál, de nem könnyű elhelyezkedni vidéken. De ez mégsem teljesen jó így, hogy nekem kell eltartani amikor ez még nem házasság.

24/N

2022. jan. 24. 20:04
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%
"párkapcsolat nem arról szól édesen, hogy örökbefogadsz valakit az anyjától." De nem is arról hogy azt lesem, hogy húzhassam le a szüleit, mert nem támogatom a párom mikor baj van.
2022. jan. 25. 10:06
 32/48 anonim ***** válasza:
90%
Ismerős helyzet nálunk párom a járvány miatt vesztette el a munkahelyét és mi is vidéken élünk. De folyton keresett munkát tény ,hogy nincs sok lehetőség és a legtöbb munka városba van akkor viszont ingázni kell . Voltak alkalmi munkái 3-4 heteseket de a fizetése (ami azért nem volt sok) a felét minimum oda adta a konyhára vagy ő vásárolt be. Tény ,hogy kb fél évig nem talált semmit utána pedig alkalmiak voltak csak kisebb nagyon kihagyással de már több hónapja fix munkahelye van. Aki keres előbb utóbb talál. Illetve ha előtte stabil munka helye volt igénybe tudja venni a munkanélkülit illetve a munka kereső járadékot. Itt inkább azon éri meg gondolkozni ,hogy tényleg keres-e eléggé munkát bármit? Illetve amikor volt jövedelme mennyire szállt be a költségekbe..Mert ha korábban is te álltad a legtöbb dolgot akkor szimplán élősködik rajtad.Igen is ha lejjebb adja az igényeit más nem alkalmi munkát talál (pl: építkezés segéd munka) és az is több mint a semmi. Szerintem gondold át az egész kapcsolatotokat amikor volt pénze milyen volt és mikor te tartod el milyen és a kapott pénzt mire költi.
2022. jan. 25. 10:21
 33/48 anonim ***** válasza:
0%
Az egyik lányom két éve albérletben él, de most is sokat segítek neki még egyedülálló szülőként is, akár dolgozik, akár nem. Ha lenne egy gazdag pasija mondjuk lehet nyugodtabb lennék. Van egy másik lányom, ő hol itt él, hol a kollégiumban és őt is támogatom. De mindkettejüket max 30-40 ezer forinttal tudom, ha szórakozni akarnak vagy hobbira költeni azt megkeresik maguk, vagy spórolnak. De ha sok pénzem lenne és lenne apjuk sokkal többel támogatnám őket, pláne, ha tanulni akarnak. 18-30 között sok szülő 100%-ban állja a gyereke albérletét is, akár az összesnek, ez szerintem teljesen normális. A munkahelyek meg, na igen. Ha gyárban akarna dolgozni ott elve nem tud bejárni vidékiként, mert nincs olyan járat, ami éjjel megy vagy beér hatra. De az egyetemista gyerekem ugye nagyvárosban könnyebben közlekedik. Szóval összességében nem neked kéne teljesen támogatnod a párodat, hanem a párod szüleinek őt. Bár 24 éves az még nagyon fiatal, mások akkor még tanulnak, nem is csodálom, hogy nem áll biztos lábakon ennyi idősen.
2022. jan. 25. 10:46
 34/48 anonim ***** válasza:
100%
Na te se vagy szülő utolsó, csak egy álmodozó gyerek. Nem, a szülők nem igazán állják a harminc éves "gyerek" albérletét. És akiben kicsi tartás is van, el se fogadná.
2022. jan. 25. 11:01
 35/48 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a magyar átlagkeresetre majd pont az a jellemző, hogy visznek plusz egy háztartást, csak úgy..... Ha így lenen, ennyire telne az embereknek, akkor jóval kevesebben éreznék úgy hogy elviselhetetlenek a körülmények az országban, és nem hónapról-hónapra élne az emberek többsége.
2022. jan. 25. 11:04
 36/48 anonim ***** válasza:
100%

Akármennyire is csípi egyesek szemét, a szülő jobban teszi, ha még életében megtanítja a gyerekét arra, hogy nem mehet haza élősködni minden alkalommal, mikor elszarta a pénzügyeit. 30 éves embereknek már rég a saját családjukról kellene gondoskodni, nem másnak etetni őket.

Anyuka meghal, hova mész?

2022. jan. 25. 11:04
 37/48 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk mindenki támogatna mindenkit a családban, ha valaki egzisztenciálisan megzuhan, mondjuk munkahely elvesztése, betegség, vagy egyéb csapások miatt, ezért nekem is furcsa lenne a helyedben, hogy ez nem merül fel a párod szülei részéről, de végülis akceptálható. Gyermektelen fiatal felnőtt pár vagytok, mi a legrosszabb, ami történhet veletek? Az is lehet, hogy a párod szülei úgy ismerik a fiúkat, mint aki hajlamos elkényelmesedni, és ezt nem szeretnék. Nem tudom, ezt te tudhatod.

Azokkal viszont nem értek egyet, akik gúnyosan, lenézően beszélnek arról, ahol a szülő támogatja a felnőtt gyerekét. Az én és a férjem szülei is sokkal stabilabbak és szabadabbak anyagilag, mint mi, ezért harmincas, sokgyerekes fejjel is kapunk tőlük segítséget olykor, pl. megvesznek egy bútort, vagy ilyesmi, pedig még csak rá se szorulunk, nem is kérjük. Kb. 28 éves korunkig mindkettőnket havi szinten, rendszeresen támogattak anyagilag. Ha elveszítenénk a munkánkat, egészen biztosan segítenének, kérés nélkül. Huszonévesen ezt még nem tudtuk volna ugyanígy viszonozni, de ma már ők is számíthatnak ránk anyagilag, ha krízisbe kerülnének. Még a tesómmal is számíthatnánk egymásra a bajban. Sőt, sok éve még a barátnőmmel is támogattuk egymást anyagilag, illetve főleg én őt, pénzzel is és lakhatással is, mert őt a szülei nem tudták.

A férjemmel meg gyakorlatilag egyek vagyunk.

Az én szememben nem szégyen, ha valaki megzuhan anyagilag, és természetes, hogy a szűk körünkben számíthatunk egymásra mindenben, pedig nem pelenkás anyuci pici fia-lánya vagyunk, hanem összetartó család.

2022. jan. 25. 11:08
 38/48 Metionin ***** válasza:
84%
Munkanélküli sosem voltam, pont azért, mert nincs mögöttem családi védőháló. 19 évesen elköltöztem állandó koliba egyetem miatt és gyári munkákból fizettem mindent. Mióta végeztem és főállásom van, egy napig sem voltam munkanélküli. Nálunk nem igazán volt szokás sosem, hogy adnak pénzt, úgy voltak vele, hogy érettségiig lakhattam náluk, etettek, onnantól kezdve pá. Nem mondom, hogy ez jó így, mert kellene lennie valami középútnak de valahogy az is abszurd kicsit, hogy 30 éves munkaképes felnőttet még eltartsanak a szülei. Sajnos előfordul, hogy valaki elveszti a munkahelyét és utána nem talál kedvére valót de ez pont az a helyzet, amikor az ember nem válogat, menjen oda, ahol van munka és később majd vált, ha megteheti. Tényleg szerencsés, hogy legalább te ott vagy neki és fizetsz mindent de azért ezt nem kellene alapvetőnek venni, nekem legalábbis kínos lenne és inkább elvállalnék bármilyen munkát csak ne legyek eltartott.
2022. jan. 25. 11:14
 39/48 anonim ***** válasza:
100%

"mégsem teljesen jó így, hogy nekem kell eltartani"

Igen, valoban nem jo, de az se lenne jo, ha a szulei tartanak el.

Ha elfogyott a megtakaritasa akkor barmilyen munkat be kell vallalni, mar nem lehet valogatni

2022. jan. 25. 12:45
 40/48 anonim ***** válasza:
72%

Igen.

Azután amikor vissza mentem dolgozni én is segítettem őket.

Nem tudom ebben mi olyan nagy ügy.Egy család vagyunk,ha valakinek valami gondja van segítünk édes mindegy,hogy kiről van szó.

2022. jan. 25. 15:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!