Titeket támogattak a szüleitek amikor munkanélküliek voltatok?
Páromat nem igazán támogatják, nem tudom mit gondolnak miből él. Több hónapja keres állást, decemberig nagyjából eltartotta magát a megtakarításából, de jelenleg majdnem mindent én fizetek.
Átlagos fizetésem van, ha ő is dolgozna tudnánk félre is tenni, de így mindig feléljük az egészet. A szülei nem adnak neki, pedig kicsit jobban áll a családja mint mi. Nekem segítenek folyamatosan a szüleim és rosszul érzem magam, hogy mindent nekem kell előteremteni, ahelyett, hogy ezt az összeget félretenném későbbre.
Kérni nem nagyon mer mert csak leszidják, hogy dolgozni kellene, amit tényleg próbál, de nem könnyű elhelyezkedni vidéken. De ez mégsem teljesen jó így, hogy nekem kell eltartani amikor ez még nem házasság.
24/N
"mégsem teljesen jó így, hogy nekem kell eltartani"
Azt mondod nem jó, hogy neked kell a semmirekellő kanodat eltartani, ezért a szüleitől várod el, hogy eltartsanak egy felnőtt embert?
Megsúgom, hogy nem is fog elmenni dolgozni, amíg van egy olyan hülye (már bocs) aki eltartja a seggét, neki meg egy szalmaszálat nem kell keresztbe tennie.
Te meg buta vagy, ha hagyod magad..
Utoljára akkor támogattak a szüleim, amikor érettségi után külön költöztem tőlük. Kaptam két havi bérleti díjat, egy havi megélhetésre valót és egy vonatjegy árát.
Azóta soha nem vettem igénybe támogatást, akkor sem amikor munkanélküliek voltam pár hétig.
És ez most hogy jön ide?
1)
Te otthon laktál, az más tészta, mintha élettársi kapcsolatban éltél volna valakivel. Ilyenkor nem a szülő tartja el a "gyereket", hanem az élettársa, ha hajlandó rá. Ha nem hajlandó, akkor szakítanak és hazamegy az illető, ha van rá módja, mert a szülők állnak úgy, hogy tudják finanszírozni az üresjáratait.
2)
Takarítani nem félműszakba kell eljárni vállalkozóhoz, aki kiszúrja a szemed gombokkal, de nagy elvárásai nincsenek, hanem magánházakhoz 1500-2000Ft-os órabérbe. Ott viszont valóban minőséget követelnek, teljesen jogosan.
17-es vagyok
Ja és még a 3 pont:
Vidéken általában ingáznak nagyobb városokba a munkahely miatt, így azt eleve be kell kalkulálnia egy vidékinek, akár büfészak, akár nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!