Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket támogattak a szüleitek...

Titeket támogattak a szüleitek amikor munkanélküliek voltatok?

Figyelt kérdés

Páromat nem igazán támogatják, nem tudom mit gondolnak miből él. Több hónapja keres állást, decemberig nagyjából eltartotta magát a megtakarításából, de jelenleg majdnem mindent én fizetek.

Átlagos fizetésem van, ha ő is dolgozna tudnánk félre is tenni, de így mindig feléljük az egészet. A szülei nem adnak neki, pedig kicsit jobban áll a családja mint mi. Nekem segítenek folyamatosan a szüleim és rosszul érzem magam, hogy mindent nekem kell előteremteni, ahelyett, hogy ezt az összeget félretenném későbbre.

Kérni nem nagyon mer mert csak leszidják, hogy dolgozni kellene, amit tényleg próbál, de nem könnyű elhelyezkedni vidéken. De ez mégsem teljesen jó így, hogy nekem kell eltartani amikor ez még nem házasság.

24/N

2022. jan. 24. 20:04
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
86%

"mégsem teljesen jó így, hogy nekem kell eltartani"

Azt mondod nem jó, hogy neked kell a semmirekellő kanodat eltartani, ezért a szüleitől várod el, hogy eltartsanak egy felnőtt embert?

2022. jan. 24. 20:49
 12/48 anonim ***** válasza:
100%
tehát párkapcsolatban él, de a szülők pénzeljék? Egy párkapcsolatban alap hogy nem a szülők, hanem a párja támogatja.
2022. jan. 24. 20:49
 13/48 anonim ***** válasza:
96%
És ha a hapsid nem is akar dolgozni, el kéne gondolkodnod mit vettél a nyakadba, kell-e az időd pazarolni egy ilyen "férfira".
2022. jan. 24. 20:50
 14/48 anonim ***** válasza:
93%

Megsúgom, hogy nem is fog elmenni dolgozni, amíg van egy olyan hülye (már bocs) aki eltartja a seggét, neki meg egy szalmaszálat nem kell keresztbe tennie.

Te meg buta vagy, ha hagyod magad..

2022. jan. 24. 21:03
 15/48 anonim ***** válasza:
95%

Utoljára akkor támogattak a szüleim, amikor érettségi után külön költöztem tőlük. Kaptam két havi bérleti díjat, egy havi megélhetésre valót és egy vonatjegy árát.

Azóta soha nem vettem igénybe támogatást, akkor sem amikor munkanélküliek voltam pár hétig.

2022. jan. 24. 21:11
 16/48 anonim ***** válasza:
34%
22 évesen elvégeztem egy büfészakot és sehová nem vettek fel, még takarítani is csak részmunkában. Szóval én átérzem, vidéken milyen pokoli a helyzet, ha nincs valaki, aki berakjon valahova. Vagy mehetsz gyárba 12 órázni 4 műszakban. Egy év után tanultam csak ki egy másik szakmát, addig munkanélküli voltam. Viszont én a szüleimnél laktam, nem albérletben. Szerintem 25-ig a szülők mindig támogatják a gyerekeket, mégha csak pár tízezer Ft-tal is, vagy ha másnem étel, ruha, tető a fejed fölött.
2022. jan. 24. 21:12
 17/48 anonim ***** válasza:
89%

És ez most hogy jön ide?

1)

Te otthon laktál, az más tészta, mintha élettársi kapcsolatban éltél volna valakivel. Ilyenkor nem a szülő tartja el a "gyereket", hanem az élettársa, ha hajlandó rá. Ha nem hajlandó, akkor szakítanak és hazamegy az illető, ha van rá módja, mert a szülők állnak úgy, hogy tudják finanszírozni az üresjáratait.

2)

Takarítani nem félműszakba kell eljárni vállalkozóhoz, aki kiszúrja a szemed gombokkal, de nagy elvárásai nincsenek, hanem magánházakhoz 1500-2000Ft-os órabérbe. Ott viszont valóban minőséget követelnek, teljesen jogosan.

2022. jan. 24. 21:24
 18/48 anonim ***** válasza:
89%

17-es vagyok

Ja és még a 3 pont:

Vidéken általában ingáznak nagyobb városokba a munkahely miatt, így azt eleve be kell kalkulálnia egy vidékinek, akár büfészak, akár nem.

2022. jan. 24. 21:27
 19/48 anonim ***** válasza:
90%
Ha előtte volt állása akkor munkanélküli segélyt igényelhet.
2022. jan. 24. 21:34
 20/48 anonim ***** válasza:
97%
Ha úgy döntök, hogy elköltözöm albérletbe, akkor ne akarjanak a szüleim eltartani és pénzt adni. Volt időszak, míg volt munkám, de mivel volt fél évnyi megtakarításom, ezért nem szorultam rá senkire. Kérdezte anya néha, hogy adjon - e pénzt, de nem fogadtam el. Szerintem erről szól a kapcsolat és az együttélés, hogy támogatjátok egymást. Azért 3 havi félretett pénze csak van. Annyi időre a munkanélküli segély is jár, és munkát is tudna találni.
2022. jan. 24. 22:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!