Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zsarol ezzel mindig anyám?

Miért zsarol ezzel mindig anyám?

Figyelt kérdés

Tanultam hegedülni 7 évig, az utolsó 2 évben még jártam mellé Zenekarra is. Miután abbahagytam a zenekarból is kiléptem, de nemrég ideiglenenes visszamentem pár hónapja, hogy besegítsek. De nekem már ennyi elég volt és szeretnék újra kilépni, de anyám nagyon akarja hogy járják és mindig azzal zsarol hogyha nem megyek el akkor eltilt a géptől meg ilyesmi. Mit csináljak?

17/f

2022. jan. 20. 16:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Járj amíg 18 leszel utána, már úgysem kényszeríthet. Látszólag nem érdekli, hogy te mit akarsz, rád erőlteti a saját akaratát, ha beszélni nem lehet vele mást nagyon nem tudsz tenni.
2022. jan. 20. 16:58
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, de azért megpróbálok mégegyszer beszélni vele, hátha rájön, hogy én ezt nem akarom.
2022. jan. 20. 17:00
 3/12 anonim válasza:
36%

Figyelj, akkor nem gépezel. Ha látja hogy nem zavar, akkor úgysem zargat a géppel. Bár nem tudom milyen 17 éves lehetsz, ha ezzel lehet téged fenyegetni..

Szerintem egyébként pont azért csinálja, hogy ne a gépbe temesd az arcod állandóan. Hanem csinálj értelmeset is

2022. jan. 20. 17:04
 4/12 anonim ***** válasza:
95%

Beszélj vele!

Neked ez nem életcél, csak hobbi, mondd meg, hogy sosem fogsz ezzel foglalkozni, hiába erőlteti.

2022. jan. 20. 17:04
 5/12 anonim ***** válasza:
93%
Anyádat nem a te jövőd érdekli, hanem hogy az ő akarata győzzön.
2022. jan. 20. 17:21
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Beszélj vele ha nem sikerül akkor meg amit már javasoltak ha 18 elszel.
2022. jan. 20. 17:44
 7/12 anonim ***** válasza:
92%
Hasonló helyzetben voltam, csak kicsit fiatalabb korban, mint te. Szerintem állj ki magadért, és tedd világossá számára, hogy nincs joga rajtad keresztül élni. Egyszerűen ne menj el a zenekarba, és kész. Mit tud csinálni? Hozzáköt a kocsihoz és elvisz? A gépet pedig nyugodtan használd, szintén mit tud csinálni? Elmondja, hogy ő "megtiltja", te pedig használod tovább. 17 éves fiú vagy, nem fog tudni fizikailag elrángatni onnan. Tudom, hogy ezek kellemetlen dolgok, de van, amikor sajnos bele kell állni a konfliktusba, mert ő magától nem fog változni.
2022. jan. 20. 19:02
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat!

#3-as, szó sincs arról hogy egész nap a gépen lógnék, nem erről van szó. Motorozok a haverokkal, biciklizünk stb. Csak hogyha pl unatkozok és leülnék játszani akkor nem engedné.

2022. jan. 20. 19:17
 9/12 anonim ***** válasza:
90%
A 7-es válaszhoz csatlakozom. Merj szembeszállni! Azért csinálja, mert hagyod. Ha egyszercsak azt látja, hogy nem félsz tőle, mert valójában nincs hatalma fölötted, nem tud fizikailag leuralni, vissza fog táncolni, mert még mindig jobb neki látszólag önmagától visszavonulót fújnia, mintha brutális fizikai és lelki összecsapásokba kellene keverednie. Tehát: ne menj el hegedülni és használd a gépet. A mobilodat nem tudja elzárni, mert akkor ő se tud hívni és a te hívásodat fogadni. Meg kell láttatni vele, hogy véges a hatalma, felnőttél. Nem megalkudni.
2022. jan. 20. 19:28
 10/12 Thispain ***** válasza:
43%

Ha szokta használni a gépet, én a helyedben megváltoztatnám rajta a jelszót, hogy ő se használhassa.

Egyébként amiatt zsarolhat ezzel, mert ezzel rá tud venni arra, hogy akkor is oda járj, ha nem szeretnél.

Arra már rájöhetett, hogy nem szeretnél oda járni. A kérdés itt az, hogy ő miért szeretné, és odaadná-e érte a fél karját.

2022. jan. 20. 19:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!