Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőként hogy birkóztok meg...

Szülőként hogy birkóztok meg azzal, hogy a gyereketeket nem vagytok képesek úgy támogatni, ahogy szeretnétek?

Figyelt kérdés

Sajnos az utóbbi (jó)pár évben nem vagyunk túl fényes anyagi helyzetben... Két gyerekünk van, a lányunk 6 éves, a fiú 15.

A fiunktól kapom emiatt a legtöbb "szemrehányást" úgymond, mert ő magunkat mindig a féltestvéréhez hasonlítja. A férjem volt felesége a válásuk után megismerkedett egy tehetős üzletemberrel, hozzá is ment viszonylag hamar. A férfi fizeti az életüket, a férjem lányának is megvesz mindent első szóra, utaztatja, lakást, autót vett neki, fizeti az egyetemét. 17 éve neveli, saját lányaként szereti (neki nincsen gyereke).

Nekünk nem telik arra, hogy évente többször nyaraljunk (igaz, az utóbbi 4 évben egyszer sem sikerült), vagy hogy hetente járjunk étterembe, menjünk kirándulni, moziba. A gyerek meg azt látja, hogy a féltestvére vadiúj mercivel jár, most éppen a nem tudom, milyen szigeten nyaral, minden családi eseményen azt taglalja, hogy éppen hol járt, mit csinált. Mellé mindig új telefon, új ruhák stb.

Tudom, hogy mi sosem leszünk olyan anyagi helyzetben, hogy elindítsuk őket az életben... Nem arra gondolok, hogy nem tudunk nekik érettségire 1-1 budai panorámás lakást adni, mert azért a realitás talaján kell maradni. De még mi is fizetjük a hiteleinket, hónap végén általában már a szüleim vásárolnak be nekünk, mert annyira nem marad. Szóval nemhogy lakással, de még egy jobb önerővel sem tudjuk őket támogatni... Vagy azzal, hogy lakhatnak itt, amíg pénzt nem gyűjtenek, mert vidéken élünk. Itt nincs főiskola, egyetem, tehát ha akarnak valahová menni, a kollégium az egyetlen lehetőségük, mert nem fogunk tudni még 50-60 ezres albérletet fizetni.

Azt tudni kell, hogy anno a férjemet én "szerettem el" a feleségétől, miattam váltak el. Mikor elnézem, hogy a lánya és a felesége hogy élnek, aztán megnézem a mi életünket, sokszor gondolok arra, hogy talán ez a büntetésem úgymond, amiért engem választott.

2022. jan. 16. 13:00
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
46%
Nem csak anyagilag lehet támogatni.
2022. jan. 16. 16:07
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Milyen marha érdekes, hogy valahogy a csóróság közepén ciogire mindig van pénz. Ha apuka leszokna, rögtön lenne pénz a korrepetálásra...
2022. jan. 16. 16:08
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
22es meg ha anyuka normálisan fizető melót találna
2022. jan. 16. 17:02
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Magánórára nincs pénz, de azért két autó fenntartására, meg cigire van a minimálbéred, meg a férjed mínuszos vállalkozása mellett. Jól van akkor.

Tudom, ez nem segít rajtad, de gondolkodj el, hogy a vőlegényem meg én tehermentes lakásban, stabil hétszámjegyű fizetéssel egyetlen egy autót engedünk meg magunknak, az is egy jól karbantartott 15 éves autó, nem dohányzunk stb. Többször váltottunk állást, elmentünk még tanulni, hogy jobban tudjunk keresni. Ti mit csináltok ennek érdekében?

Az a durva, hogy az én családom tök szegény volt, vidéken élnek a szüleim, és amikor gyerekkoromban nálunk nem mentek jól a dolgok, nekünk pl. nem volt autónk, pedig anyám-apám pluszban jöttek ki hónap végén is. Felültünk a buszra, pedig szar volt, s a mai napig szar a közlekedés. Most már van autójuk, egy darab, pedig már rendezettebb az anyagi helyzetük.

De egyébként ezt látom magam körül kb. mindenhol, annak van mindig autója (nem is egy sokszor!), akinek rohadtul nem telik rá, meg annak van gyereke, több is, aki nem tudja tisztességgel felnevelni.

2022. jan. 16. 17:13
 25/31 anonim ***** válasza:
95%
24-ea na igen, én is azt látom a szüleim községében, hogy minimálbérből 2 autót tartanak fent, nagyobb a forgalom, mint egy pesti utcában közben meg aki 300+ot keres, az meg sajnálja a pénzt benzinre meg fentartásra. A helyi csoportokban meg azonnal ugranak az ingyen elvihető dolgokra, mert annyira nincs pénz. Egyébként meg főleg túlzásnak tartom a 2 autót a kérdező anyagi helyzetében, olyan nincs, hogy nincsen busz, csak alkalmazkodni kell és addig nyújtózkodni, amíg a takaró ér. Érdekes én 400 ezres fizetésből is sokalltam az autófentartásra a pénzt, másnak meg 150 ezerből 2-re is 'telik'...
2022. jan. 16. 17:28
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha minimálbért keresel, körbe kell nézni, van-e normálisabb munka a környéken.

A férjed vállalkozó, de mint látjuk, nem sok hasznot hoz a vállalkozása: Hát akkor el kell menni dolgozni alkalmazottként, legalább valamennyi nyugdíja is lesz.

A cigit pedig el kell felejteni. Heti több doboz? Mennyi a több? 5? Az alsó hangon is 8000 ft - látod, pont meglenne 1 angolóra meg 1 lovaglás, ezerszer több értelmük lenne, mint az önkárosításnak.

2022. jan. 16. 17:32
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb anyagi probléma megoldható optimalizálással, csak 1 doboz cigi ára 1500-2000 forint, az 3 doboz mellett 20.000 Ft+ , 2 autó fenttartása ahogy előttem is mondták nem olcsó, főleg nem 500fts benzin árak mellett.

Attól hogy vidéken éltek még nem jelenti azt hogy nincs tömegközlekedés, nem a legkényelmesebb de én is jártam fehér busszal mert az volt az olcsó.

Minimálbéres fizetésnél el kell gondolkodni a munkahelyváltáson, hacsak nem az északi középhegységben vagy somogy megyében éltek simán találsz jobb munkát, én egyszerű gyári 4 órás diákmunkával kerestem 130-at pár éve, nem volt a kedvencem de legalább viszonylag jól fizetett.

Ugyanez igaz vállalkozásra is ha kell a pénz akkor nincs mese váltani kell vagy változtatni.

Gyerekeknek pedig meg kell érteniük hogy a pénz az nem úgy van hogy csak úgy kapod, azért meg kell dolgozni, 16 éves korban nyaranta meg szünetekbe simán lehet diákmunkázni és kis zsebpénzt összeszedni dolgokra amit ő szeretne megvenni. Az hogy a féltestvéreik gazdagok az nem jelent semmit.

2022. jan. 16. 17:46
 28/31 kovpet ***** válasza:
100%

"hónap végén általában már a szüleim vásárolnak be nekünk"

Ez arra utal, hogy nem tudjátok beosztani a pénzeteket. Én ezzel kezdeném.

Meg persze jobban fizető állásOKkal, de ez nyilván a lehetőségek függvénye is. Az első nem, az csak odafigyelés dolga.

2022. jan. 17. 10:43
 29/31 anonim ***** válasza:
92%

A 2 auto fenntartasat semmi ep esszel megindokolhato dolog nem teszi szuksegesse!

Kulonora minek, tolcserrel toltik bele a fejebe az eszt?

A lanyom 1 db zsebpenzebol megvasarolt konyvvel keszult fel a kozep foku nyelvvizsgara.

Ott kellene hagyni a reszmunkaidos, alibi munkat, ha ekkorak az igenyek.

En pl. a sajat kajamon sporolok, hogy a lanyom tanulhasson.

Ja, es mi 1 fizetesbol elunk, mert a felesegem beteg.

2022. jan. 18. 05:07
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy nem szülök meztelen valagra…
2022. jan. 26. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!