Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám burkoltan közölte,...

Az anyám burkoltan közölte, hogyha férjhez megyek, többet haza se menjek? Mire jó ez neki?

Figyelt kérdés

Volt egy hároméves, mesébe illő párkapcsolatom. Tényleg minden tökéletes volt, a tenyerén hordozott, és már együtt is éltünk, szóval azt se lehet mondani, hogy heti egyszer találkoztunk volna és azért éreztem így... Viszont a párom idősebb (23 év van köztünk), valamint gyereket sem akar. A családom pedig már kb. 17 éves korom óta fújja, hogy de jó is lesz, ha majd gyereket szülök és lehet unokázni. Szóval ez lett belém sulykolva, hogy nekem maximum 25 éves koromra anyukának kell lenni, mert hogy az a legnagyobb boldogság a földön.

Valamennyire a családom nyomása miatt szakítottam vele tavaly tavasszal, pedig már beszéltünk eljegyzésről, esküvőről is... De megmondta, hogy a gyerektémában nem fog változni a véleménye soha, arra ne is várjak.

Utána volt egy nyaram tele szörnyű randikkal, és rájöttem, hogy a 20-25 éves korosztály férfiban szörnyű. Volt srác, aki közölte velem a McDrive-ban (ott volt a fancy randi), hogy miattam tankolt 2000 forintot a kocsijába és hogy akkor fizetném a kaját? Hát oké, erre kikért magának 4 ezer forintért menüt, plusz sajtburgereket, Mcflurryt, aztán a város szélén megettük egy parkolóban a kocsi mellett, hogy ne legyen kajaszag benne, utána megkérdezte, hogy hátul nincs-e kedvem kicsit "összebújni" vele, ha már elvitt vacsizni. Egy másik közölte, hogy ő még 25 évesen a szüleivel él és hogy a szülei szeretnének megismerni, mert sokat mesélt rólam és nem szívesen engedik el idegenekkel amúgy sem (3 hetet beszéltünk előtte). Volt, aki az első randi után elmondta nagy őszintén, hogy két párkapcsolata is van, de hogy már unalmas a szex mind a két lánnyal és ezért ismerkedne, reméli nem zavar, ha nem tudja minden idejét nekem szentelni. Rengeteg ilyen, és ehhez hasonló élményem volt a tavalyi nyáron és ott realizálódott, hogy a párom mekkora egy főnyeremény. Udvarias, vicces, jó megjelenésű, ad magára. És nála azon tudtam maximum problémázni, hogy itthonra a fekete melegítőhöz miért mintás zoknit vesz fel, vagy hogyha kértem, hogy hazafele hozzon avokádót nekem, akkor nem elég érettet vett. És minden randim után azt éreztem, hogy egy világi idióta vagyok, amiért szakítottam vele. Ősszel újra összesodort minket a sort véletlenül, és azóta együtt vagyunk ismét. Újra boldog vagyok, az estéim már nem depressziós sírással végződnek, azt érzem, minden a helyére került. Főleg hogy tudom, eljegyzést tervez a párom...

Jövő héten elutazunk, én arra tippelek, hogy majd ott. Ezt meséltem anyukámnak is, azt hittem, velem fog örülni, erre elkezdte mondani, hogy ez nagyon korai, hová sietünk és hogy nagyon gondoljam át a döntésemet, mert ha ezzel a férfivel maradok, hozzájuk már nem kell menjek. Mert hogy ő nem fogja támogatni az életem legrosszabb döntését, és nem fog boldogan mosolyogni az esküvőn sem. A férje szólt rá, hogy azért elég már, ilyet ne mondjon.

Nem értem, miért viselkedik így. Azt mondja, hogy neki az én boldogságom a legfontosabb, mégis neki az a fő, hogy unokázzon és szerintem ezért van "megsértődve". Erőltessem, hogy elfogadja a kapcsolatomat, vagy vegyem komolyan, amit mondott, és ne keressem, ne menjek oda egy ideig, hátha észbekap?

2022. jan. 15. 13:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/155 anonim ***** válasza:
20%
ja és örök szabály: az új mindig jobb
2022. jan. 15. 14:26
 32/155 A kérdező kommentje:

"Gondold végig, hogy mit szeretnél. Akarsz-e gyereket (nem a felmenőidnek, hanem magadnak)? Igen, nem, talán, ha igen mikor? Milyen társat képzelsz el magad mellé? Mik az igényeid és mit tudsz nyújtani a társadnak, a kettő arányban áll-e egymással? Miben tudsz kompromisszumot kötni és miben nem?" (ebben benne van a többi akarsz-e gyereket kérdésre is a válaszom)

Jelenleg úgy érzem, hogy nem akarok gyereket. 24 éves leszek, ha akarnék is, 10-12 év múlva esetleg. De akkor sem biztos. Szóval nekem a mérleg inkább a "nem" válasz felé billen. Mert rájöttem, hogy nem adnám fel az életemet azért, hogy anya legyek (mert egy gyerek igenis lemondásokkal jár még úgy is, ha anyagilag mindent megadhatunk neki).

Nekem egy társban fontos az, hogy a tenyerén hordjon és éreztesse velem, hogy én vagyok neki a világa közepe. Legyen intelligens, okos, humoros, tájékozott. Legyen kicsit "félisten", de ne hordja fenn az orrát. Törődjön magával, de ne legyen piperkőc, reggel ne töltsön több időt a fürdőszobában készülődéssel, mint én. Ne korlátozzon, ne akarjon birtokolni, de legyen egyértelmű mindenki számára, hogy mi együtt vagyunk és összetartozunk. Foglalkozzon velem, legyen fontos számára a véleményem, de azért ne legyen papucs, aki mindenhez tőlem kér engedélyt...

És igen, nekem fontos az anyagi biztonság is. Hogy pl. vacsizni egy jobb étterembe menjünk, ne a Mc Drive-hoz. Vagy hogy ne a szüleivel éljen, hanem külön, egyedül. Hogyha utazni szeretnék, akkor mehessünk oda, ahová kedvünk van, és ne az legyen, hogy 3 hónapot spórolunk 4 nap balatonozásra. Lepjen meg néha virággal, vagy a kedvenc márkáimtól valamivel, ezzel is mutatva, hogy figyel rám és tudja, mikre vágyom.

A párom pont ilyen, ezért is mondtam, hogy keresve sem találnék jobbat és egy főnyeremény.

Tudom, hogy valakinek ez sok elvárás, de én is ugyanígy figyelek a páromra, nem egy filléres nő vagyok, aki minden pasival jópofizik és bár kapcsolatban él, de még 5 sráccal beszélget online.

Nem akarok kompromisszumot kötni, meg kísérletezgetni évekig, hogy vajon mikor találok hozzám illőt.

2022. jan. 15. 14:27
 33/155 anonim ***** válasza:
78%

Már ne is haragudj, én elfogadom, ha valaki nem akar gyereket. Tényleg, sok minden más is boldoggá tehet.

De ez a rinya itt amit levágsz, meg "jajj amúgy szülői nyomás volt" kb pont úgy hangzik, mint aki saját magát győzködi, hogy nem kell neki gyerek. Te pár év múlva nagyon fogod még ezt bánni. Te akarsz gyereket, csak nem most, ezért bemeséled magadnak, hogy "dehát mindenhol csak azt látom mennyire rossz is ez, meg sírnak, üvöltenek stb". Kb úgy írod le a gyerekeket mint egy 12 éves kamasz gyerek, akinek fingja sincs semmiről. 15 év múlva szerintem te ezt a "rosszat" baromira kívánni fogod, de mindezt eldobod most egy pasiért. És már ne is haragudj, de neked volt már vagy 6-7 pasival összeröffenésed és csak ilyenek akaszkodtak rád, akkor neked valami önértékelési problémád van, amit látnak a körülötted lévők. Én is sok pasit tudtam volna már összeszedni, még a kapcsolatom alatt is ha akartam volna és egy-kettőt kivéve egyik sem volt kretén, házas, gyerekes stb.

Szóval megint összejöttél az 50 éves pasiddal, aki lehet 20 év múlva szívinfarktusba meghal, te meg ott maradsz 45 évesen férfi, gyerek nélkül. Persze bárki bármikor meghalhat, de 60 felett ez a százalék jelentősen növekedni kezd.

2022. jan. 15. 14:28
 34/155 anonim ***** válasza:
92%
Nem kell itt a kérdezőt agitálni, hogy majd mi lesz, ha nem tetszik neki a kapcsolat hosszú távon, ő is ugyanúgy el tud válni, mint bárki más, a 21. században élünk, és szerencsére nem olyan országban, ahol a nők nem hozhatnak önálló döntéseket.
2022. jan. 15. 14:32
 35/155 anonim ***** válasza:
20%
33 én nem akarok gyereket. Egyedül azon szoktam elgondolkodni, hogy ki lesz majd aki a szaros pelenkát kicseréli alattam öreg koromra. Próbálok annyi pénzt keresni, hogy ki tudjam majd fizetni azt, aki ezt megcsinálja. Ezen kívül nem tartom fontosnak a gyerek témát: onnantól, hogy megszületik, 15-18 év megy a darálóba, és megszűnsz egyénként létezni. Én ezt nem szeretném.
2022. jan. 15. 14:32
 36/155 anonim ***** válasza:
80%
Basszus, a csávó már rég a nőket hajtotta, mikor a kérdező kéjes gondolat se volt....
2022. jan. 15. 14:33
 37/155 A kérdező kommentje:

"Te akarsz gyereket"

De jó, hogy ezt te ilyen magabiztosan kijelented, 33-as! Aztán ha esetleg lenne gyerekem, de rájövök, hogy mégsem élvezem az anyaságot, vihetem hozzád? Felneveled te helyettem, támogatod egész életében? Vagy akkor jön a szöveg, hogy én vállaltam, nekem kell megoldani?

2022. jan. 15. 14:34
 38/155 anonim ***** válasza:
95%

"És igen, nekem fontos az anyagi biztonság "

Te nem ezt a férfit szereted, hanem a pénzét. Képzeld, egy korodbeli sráccal is összehozhatnátok valahol egy kecót és az a férfi AZÉRT szeretne téged, mert jóban rosszban együtt vagytok és együtt építitek fel az életeteket.

Ez a pacák viszont akármikor talál a helyedre egy friss tyúkot.

Te nem tudod mi a szerelem. Te azt tudod, mi az a pénz.

Én busszal csövesen mentem el elsőnek a páromhoz, egy pici tanyasi házuk volt. Így szerettem bele, hogy semmit nem kaptam tőle, de már akkor mindent megtettem volna ezért a férfiért, mert megígérte hogy a legjobb életet próbálja meg nekem megteremteni a xarból is. Ez az igazi szerelem.

És bizony nem tudta megvenni az xy forintos ruhát, vagy az xy forintos telefont nekem, ketten güriztünk minden forintért. És ezzel nem azt mondom, hogy csak a szegény szerelem az igazi szerelem. Hanem azt, hogy nem attól szeret valaki, hogy Porschét tesz alád 3 hónap kapcsolat után.

Megérte? Meg. Mert azóta mindketten befutottunk a szakmánkban és tudom hogy nem fog elhagyni, mert szegényen is szeretett.

Gyönyörű házunk van, több autónk, gyerekeink.

2022. jan. 15. 14:35
 39/155 anonim ***** válasza:
95%

Hát mégis bele mentél a mekis randiba, kérdező. Ha ennyire magasan van a léc, egyáltalán hogy jutottál el a randizásig ilyen suttyókkal?

És amúgy nem csak a pasi miatt nem akarsz gyereket te sem?

2022. jan. 15. 14:36
 40/155 anonim ***** válasza:
84%
Jesszus, de butácska gyerek vagy még kérdező...
2022. jan. 15. 14:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!