Az anyám burkoltan közölte, hogyha férjhez megyek, többet haza se menjek? Mire jó ez neki?
Volt egy hároméves, mesébe illő párkapcsolatom. Tényleg minden tökéletes volt, a tenyerén hordozott, és már együtt is éltünk, szóval azt se lehet mondani, hogy heti egyszer találkoztunk volna és azért éreztem így... Viszont a párom idősebb (23 év van köztünk), valamint gyereket sem akar. A családom pedig már kb. 17 éves korom óta fújja, hogy de jó is lesz, ha majd gyereket szülök és lehet unokázni. Szóval ez lett belém sulykolva, hogy nekem maximum 25 éves koromra anyukának kell lenni, mert hogy az a legnagyobb boldogság a földön.
Valamennyire a családom nyomása miatt szakítottam vele tavaly tavasszal, pedig már beszéltünk eljegyzésről, esküvőről is... De megmondta, hogy a gyerektémában nem fog változni a véleménye soha, arra ne is várjak.
Utána volt egy nyaram tele szörnyű randikkal, és rájöttem, hogy a 20-25 éves korosztály férfiban szörnyű. Volt srác, aki közölte velem a McDrive-ban (ott volt a fancy randi), hogy miattam tankolt 2000 forintot a kocsijába és hogy akkor fizetném a kaját? Hát oké, erre kikért magának 4 ezer forintért menüt, plusz sajtburgereket, Mcflurryt, aztán a város szélén megettük egy parkolóban a kocsi mellett, hogy ne legyen kajaszag benne, utána megkérdezte, hogy hátul nincs-e kedvem kicsit "összebújni" vele, ha már elvitt vacsizni. Egy másik közölte, hogy ő még 25 évesen a szüleivel él és hogy a szülei szeretnének megismerni, mert sokat mesélt rólam és nem szívesen engedik el idegenekkel amúgy sem (3 hetet beszéltünk előtte). Volt, aki az első randi után elmondta nagy őszintén, hogy két párkapcsolata is van, de hogy már unalmas a szex mind a két lánnyal és ezért ismerkedne, reméli nem zavar, ha nem tudja minden idejét nekem szentelni. Rengeteg ilyen, és ehhez hasonló élményem volt a tavalyi nyáron és ott realizálódott, hogy a párom mekkora egy főnyeremény. Udvarias, vicces, jó megjelenésű, ad magára. És nála azon tudtam maximum problémázni, hogy itthonra a fekete melegítőhöz miért mintás zoknit vesz fel, vagy hogyha kértem, hogy hazafele hozzon avokádót nekem, akkor nem elég érettet vett. És minden randim után azt éreztem, hogy egy világi idióta vagyok, amiért szakítottam vele. Ősszel újra összesodort minket a sort véletlenül, és azóta együtt vagyunk ismét. Újra boldog vagyok, az estéim már nem depressziós sírással végződnek, azt érzem, minden a helyére került. Főleg hogy tudom, eljegyzést tervez a párom...
Jövő héten elutazunk, én arra tippelek, hogy majd ott. Ezt meséltem anyukámnak is, azt hittem, velem fog örülni, erre elkezdte mondani, hogy ez nagyon korai, hová sietünk és hogy nagyon gondoljam át a döntésemet, mert ha ezzel a férfivel maradok, hozzájuk már nem kell menjek. Mert hogy ő nem fogja támogatni az életem legrosszabb döntését, és nem fog boldogan mosolyogni az esküvőn sem. A férje szólt rá, hogy azért elég már, ilyet ne mondjon.
Nem értem, miért viselkedik így. Azt mondja, hogy neki az én boldogságom a legfontosabb, mégis neki az a fő, hogy unokázzon és szerintem ezért van "megsértődve". Erőltessem, hogy elfogadja a kapcsolatomat, vagy vegyem komolyan, amit mondott, és ne keressem, ne menjek oda egy ideig, hátha észbekap?
Nem az a gond, hogy idős q pasi hanem ahogy írsz róla. Nem azt írtad azért szereted mert pl. imádod ahogy kis gödröcske van a szeme sarkában amikor mosolyog vagy szereted ahogy tervezi veled a jövőt hanem azt szereted benne hogy nem fiatalosan gondolkozik és van pénze. Ez nem szerelem te csak a kapcsolattól való kudarc félelmedben ezt a pasit választod mert kínálja a popsi és biztos pontnak tűnik.ennyi ez számodra egy biztonságos kényelmes kapcsolat egy vén papuccsql ami neked tökéletesen megfelel. Szörnyen el vagy kényeztetve, el is várod tőle ezeket ő meg van olyan hülye hogy megadja,bezzeg ha ezt olvasná elsőként menekülne ez fix.
Ez nem szerelem, ez csak egy biztonságos kapcsolat amiért még dolgoznod sem kell semmilyen értelemben.
Az hogy lúzerekkel futottál össze hát pech, vonzod az ilyeneket, de nekem a legtöbb huszonéves ismerősöm tök normális.
Sebaj összehazasodtok és valamelyikőtök csalódni fog.
Meg valahol azt érzem, hogy ő annyira "elkényeztetett" az évek alatt, - :D Ezt úgy hívják, luxuskva
Egyébként semmi gáz, az akkor lesz, amikor meghal, te meg ott maradsz 30x évesen tök egyedül, esetleg munkatapasztalat híján - hiszen elkényeztet.
Anyukádnak nem hiszem, hogy az az elsődleges gondja hogy nem unokázhat. Sokkal inkább, hogy nem helyesli a kapcsolatodat a 46-47 éves pasassal, aki miatt kijelentetted, hogy nem akarsz gyerekeket, és ezt mindenféle kifogással próbálod igazolni. Teljesen érthető, ha 23 évesen még nem a pelenkacsere foglalkoztat. De most őszintén: ha azt mondaná 4 év múlva a párod, hogy mégis gyereket akar, akkor is azt mondanád, hogy nem, neked nincs kedved feladni az életedet és már elmondtad, nem vágysz gyerekre amúgy se?
Egyébként meg azért estek neked annyian, mert ilyen képet festettél magadról a megadott infók alapján. Nyilván nem kell mindenféle sutyerákkal összeállni, de huszonévesen is látni, kinek vannak céljai meg tervei az életre. Én amúgy 28 vagyok és sem én, sem a korosztályomból ismert párok nem olyanok, mint amilyennek leírtad. Neked nagyon beborítja az agyad a rózsaszín köd, és szerinted mindenki egy “alja” a te pasidhoz képest. Még a harmincasok is.
Amikor meg az elvárásokat soroltad, hat jót mosolyogtam, eléggé álomvilág az, ahol abban mérik a figyelmet meg a gondoskodást, hogy a pasi “meglepi időnként a nőt a kedvenc márkáival”. Ez igen. 😀 én írtam hogy ne legyünk álszentek, mindenki szeret nyaralni meg étterembe járni általában,de elsőnek ha majd otthon a tv előtt is nagy a szerelem majd akkor megyunk romantikus vacsira, de ez mint alap feltétel elég fura. De amikor a hobbijaidat ecsetelted ott már látszott, hogy magadat is főnyereménynek tartod. Azért a “mit csinálsz szabadidődben” témában leírni, hogy kinézed milyen programokra vigyen el a pasi a saját pénzén, hát nem semmi.
144 ebből is látszik, hogy a pasinak ez a kislány az egyetlen opciója, mert valamiért másnak nem kell. Szakít velem egy lányom korabeli csajszi, én meg visszamegyek és feleségül is veszem? Pedig elvileg jóképű, pénzes, sportos, romantikus, figyelmes stb stb vagyok?
Én már írtam, hogy ha egy pasi tényleg ekkora papucsként viselkedik, annak nyilván az az oka, hogy örül mint majom a farkának, hogy valakivel össze tudott állni. Nyilván az extra elvárásokkal rendelkező kérdezőnek is jó ez, mert így azt hiszi végre talált az érdemeinek megfelelő férfit.
Lehet hogy teljesen téves riasztás, de a húgomra emlékeztetsz. Ő a második hosszú kapcsolatában van bő huszonévesen, és mindkét barátja mellett "teljes hasonuláson" ment keresztül. Mindent úgy gondol, ahogy a barátja, mindent úgy érez, mindenben az az igaz, semmi más nem lehet jó. És megmagyarázza, és megideologizálja. Aztán mikor a következő pasi valamiről homlokegyenest az ellenkezőjét vallja mint az előző, akkor hirtelen az ő véleménye lesz az egyetlen igaz, és a húgom is "mindig is úgy gondolta", más jó nem lehet a világon, minden és mindenki más "úgyis szar", a többi pasi hülye.
20-25 éves pasikkal randiztál, mint korban hozzádillőkkel, tehát te gondolom legfeljebb 20-22 lehetsz. Ami azt jelenti, hogy a 3 éves kapcsolatban az idősebb barátod "nevelt fel" téged, egy nagyon befolyásolható korban. Attól még lehet szuper pasas, meg ne legyen igazam, de olyan mintha direkt minden másból kiemelnéd a legrosszabbat, hogy a "tökéletes" férfit a legjobb színben tüntesd fel, a véleményét pedig átvennéd és kőkeményen védenéd, de emögött nem a saját gondolataid állnak, csak annyi, hogy bizonyítani akarod, hogy ő illik hozzád a legjobban.
Anyád egyébként nem lesz előrébb azzal hogy elüldöz, de nem vagyok biztos benne, hogy téved a kapcsolatodat illetően, és ezalatt nem feltétlenül/kizárólag a gyerekvállalás részére gondolok.
Írok egy választ, de tudom hogy úgyse válaszolsz rá, mert csak a provokaciiokra reagáltál, az ertelmesekre nem mert tudod hogy igazuk van és nem tudsz rá mit mondani.
1. Gondolkodj el azon hogy az idősebb faszidnak miért te kellesz és nem a korabeli nők.
Te a saját korosztalyodat is eretlennek tartod. Most gondolj bele hogy 20 év múlva összejonnel egy 20on éves sráccal. Ugye hogy úgy éreznéd mintha a gyereked lenne?
Na most akkor szerinted nem beteges hogy a pasid téged akar? Várj! Kitalalom! Te sokkkkkal érettebb vagy a korodnal.
2. Nekem nagyon úgy tűnik ahogy felsoroltad a rossz randijaidat és hogy utána újra osszejottel a bácsival mintha ez ilyen kétségbeesett reakció lett volna hogy mégis csak a lehetőségek közül ő volt a legjobb.
Oké ez lehet hogy így van, de ha lenne egy 20on éves srác akiben minden belső tulajdonság megvan ami a parodban és az anyagi helyzetük is ugyanolyan akkor szerintem gondolkodás nélkül őt valasztanad.
Tehát nekem ez úgy tűnik hogy azért választottad őt mert igaz hogy öreg de legalább normális és van pénze, nem pedig azért mert hú de milyen szerelmes vagy.
3. A nem akarsz gyereket dologban nem túl határozott a válaszod.
Tedd fel magadnak a kérdést. Mi történne ha a párod azt mondaná mégis csak szeretne gyereket?
Akkor hirtelen te is akarnál? Vagy elhagynad mert te semmiképpen nem akarsz?
4. Amit már számtalan ember írt fentebb, jóval idősebb, férfi, szinte biztos hogy hamarabb meghal mint te.
Valószínűleg jóval hamarabb.
Igen ez akkor is így lehet ha korodbelivel jössz össze.
De nem mindegy hogy ez úgy történik hogy mindketten hetvenes eveitekben betegeskedtek és amikor az egyik elmegy max pár év és a másik is.
Vagy úgy hogy ő már apolasra szorul, a nevét se tudja aztán hosszú kínlódás után meghal, te meg ott vagy 50 évesen még aktívan egyedül.
Nem is a negyvenes pasija írta senki hogy vén trotty, hanem majd 20 év múlva mikor a pasi 67 lesz a kérdező meg 44.
Azért akárhogy csavarjuk, igenis idős a kérdezőhöz, és a huszonévesek között se csak suhancok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!