Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya túlment minden határon?

Anya túlment minden határon?

Figyelt kérdés

Igazából sosem volt felhőtlen a viszonyom az anyámmal, rendkívül akaratos és önző személy. Ma reggel felhívtam, és mondtam neki, hogy nem szeretnék már a mostani munkahelyemen dolgozni, mert borzasztóan ideg,-és lélekölő hely. Naívan azt hittem, hogy majd meg fog érteni, de ehelyett a fejemhez vágta, hogy nekem soha semmi nem jó, mindenben csak a rosszat keresem, hogy 31 évesen nem tettem le semmit az asztalra (4 diplomám van, külön élek), mivel nem szültem még és párom sincs (szakítottam vele a nyáron és azóta nem ismerkedtem senkivel). Azzal pedálozott, hogy néhány ismerőse még alkesszal is összeáll, csak hogy legyen valakije. Én ennél többre tartom magam, nem a kocsmából akarom összeszedni a páromat minden este.

Ami a legjobban bántott, az az, hogy szerinte két gyereke van, a nővérem és az unokája, engem nem tekint a gyerekének, mivel nincs gyerekem. Ezek után sajnos rácsaptam a telefont, mert már rossz volt hallgatni. Szerintetek túlreagáltam a helyzetet?

2022. jan. 13. 16:21
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, itt tulajdonképpen a legfontosabb kerdés az, hogy most mit fogsz tenni.

Te keresed őt, bocsánatot kérsz?

Ha ő keres, szóba állsz vele?

Ha megint bánt, kiállsz magadért?

Ezeken gondolkodj szerintem, nagyon fontos, hogy most és a jövőben hogyan reagálsz.

2022. jan. 13. 18:30
 22/37 anonim ***** válasza:
14%

#16: Tekintve, hogy az első gyereket átlagosan 28 éves korukban szülik a nők jelenleg, ebből következik, hogy sokan később, sokan viszont korábban. Vagyis elég sok nő már 25 alatt tervezi a gyermekvállalást.

31 évesen pedig ha még pasi sincs a láthatáron, abból már igen késői szülés lesz, ha lesz egyáltalán.

Ettől függetlenül anyuka igen bunkó.

2022. jan. 13. 18:34
 23/37 anonim ***** válasza:
51%

#19-cel értek egyet - nem hiszem, hogy anyád a hibás, ha "4 diplomával" (ami van 2 is) itt rikácsolsz anyád ellen.

"nekem soha semmi nem jó, mindenben csak a rosszat keresem"

- ez igaz? önvizsgálatot igényel, mi nem tudjuk

"Azzal pedálozott, hogy néhány ismerőse még alkesszal is összeáll, csak hogy legyen valakije"

- bocsánat - pontozzatok le izibe - DE EZ NEM HIHETŐ ! egy anya sem mond ilyet!

---- hazudsz.

"nem szeretnék már a mostani munkahelyemen dolgozni, mert borzasztóan ideg,-és lélekölő hely"

- ez viszont valós problémának tűnik - keress egy másik helyet ezerrel! ! !

(furcsa, de most a vírusos időszakban többen váltanak munkahelyet)

Hajrá! Keress jobb helyet, ami nem lélekölő!

2022. jan. 13. 18:36
 24/37 anonim ***** válasza:
87%
Ha külön laktok, és nem ,,kötelező" vele beszélned; akkor minek beszélsz vele egyáltalán ? ilyen bunkócska emberrel, mint az anyukád én egyáltalán nem is tartanám a kapcsolatot, már bocsi. nem hívnám, megmondanám, hogy ő se keressen; ozt kész. nem kell mérgelődni miatta , mert nem beszéltél vele, így nincs mi miatt; meg szomorkodni se. kész-passz.
2022. jan. 13. 18:37
 25/37 anonim ***** válasza:
90%
Kissé bunkó volt, kivéve ha nem tőlük szoktál pénzt kérni, amikor nincs munkád és ha ez sokszor előfordul :D
2022. jan. 13. 18:57
 26/37 A kérdező kommentje:

#23, pedig igaz, az a mániája, hogy mindenáron párt kell találni, csak ebben él. Gyakorlatilag rám tukmálná az összes férfi ismerőst, legyen az 50 éves vagy sánta, csak legyen, mert neki unoka kell. Amikor pedig véletlenül bekerül a családba valaki, akkor jön a kritizálás, a "jajj, mikor jegyzed már el" vagy "oh 2 hónapja együtt vagytok, jöhet a gyerek" típusú megjegyzések.

Tesóm lányával se épp egészséges a kapcsolata. A múltkor azt hangoztatta, hogy őt jobban szereti a gyerek, mint a saját anyját és hogy csak ő foglalkozik vele, senki más.

2022. jan. 13. 18:59
 27/37 A kérdező kommentje:

#21, én ebbe már belefáradtam, nem fogom keresni.

#25, mióta dolgozom, külön élek, nem szoktam pénzt kérni.

2022. jan. 13. 19:02
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

Kül9ön élsz, nem kell hogy anyád a megmondhatója legyen bárminek, sem munkahellyel kapcsolatban sem semmiről nem kell kikérni a véleményét.

Ismerted milyen, nem kell felhívni és közölni vele amit érzel, gondolsz, ha így viselkedik.

Külön élsz, nem kell beavatni olyan dolgokba amikről úgy gondolod kiváltják belőle ezt és kész.

2022. jan. 13. 19:56
 29/37 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem kevesebb undorítóbb dolog van annál, mint mikor egy "anya" abban méri a gyerekét, hogy az kinyomta-e már magából a kötelező kölköt és van-e valakije. Normális, értelmes, szerető szülő (anyád nyilvánvalóan messze áll ettől..) elfogadja a gyerekét, ahogy van és nem vág ilyen minősíthetetlen dolgokat a fejéhez, mint amit a te anyád tett. Én alaposan kiosztottam volna és az fix, hogy az életben többet nem állnék vele szóba.

Én speciel egyáltalán nem akarok gyereket, semmikor, amit szüleim mindenféle megjegyzés meg b.szogatás nélkül tudomásul vették. Azt hittem ez az alap, de kezdek rájönni, hogy hálásnak kell lennem, hogy normális szüleim vannak, akik nem néznek szarba se, ha másképp élek, mint ők... Némely itteni kérdést olvasva döbbenet, hogy mennyi magát szülőnek nevező ember van, aki rendszeresen vegzálja/kritizálja/sértegeti a gyerekét az unokatémával meg egyéb magánéleti dolgokkal.

2022. jan. 13. 20:21
 30/37 anonim ***** válasza:
90%

Túlment minden határon. Annál nincs lejjebb, mint amikor egy szülő azt mondja a gyerekének, hogy nem tekinti a gyerekének.

Súlyosbítja a helyzetet, hogy egy olyan dolog miatt, amivel a gyereke senkinek nem ártott. Mintha kötelező lenne szülni...

Ilyen szinten még a saját anyja sem szólhat bele az ember életébe. Mindenkinek a magánügye hogy vállal-e gyereket, mikor vállal gyereket, hány gyereket vállal.

2022. jan. 13. 20:25
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!