Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya túlment minden határon?

Anya túlment minden határon?

Figyelt kérdés

Igazából sosem volt felhőtlen a viszonyom az anyámmal, rendkívül akaratos és önző személy. Ma reggel felhívtam, és mondtam neki, hogy nem szeretnék már a mostani munkahelyemen dolgozni, mert borzasztóan ideg,-és lélekölő hely. Naívan azt hittem, hogy majd meg fog érteni, de ehelyett a fejemhez vágta, hogy nekem soha semmi nem jó, mindenben csak a rosszat keresem, hogy 31 évesen nem tettem le semmit az asztalra (4 diplomám van, külön élek), mivel nem szültem még és párom sincs (szakítottam vele a nyáron és azóta nem ismerkedtem senkivel). Azzal pedálozott, hogy néhány ismerőse még alkesszal is összeáll, csak hogy legyen valakije. Én ennél többre tartom magam, nem a kocsmából akarom összeszedni a páromat minden este.

Ami a legjobban bántott, az az, hogy szerinte két gyereke van, a nővérem és az unokája, engem nem tekint a gyerekének, mivel nincs gyerekem. Ezek után sajnos rácsaptam a telefont, mert már rossz volt hallgatni. Szerintetek túlreagáltam a helyzetet?

2022. jan. 13. 16:21
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
96%

Mondjuk ott elvesztettem a fonalat, hogy ha nem jó anyuddal q viszony, miért kellett ezzel az információval felhívni....

De mondjuk ez után q beszélgetés után én nem létezőnek tekintenem az életem hátra lévő részében

2022. jan. 13. 16:25
 2/37 anonim ***** válasza:
98%

Nem reagáltad túl.

Ezek után ha bármit szeretne tőlem, vagy csak egyszerűen felhívna, emlékeztetném hogy neki csak két gyereke van, és egyik sem én vagyok, szóval jobb ha ezt most befejezzük, és letenném.

2022. jan. 13. 16:26
 3/37 A kérdező kommentje:
Igen, hülye ötlet volt, de jelenleg totál egyedül élek és azt gondoltam, hogy a család legalább mellettem áll.
2022. jan. 13. 16:27
 4/37 anonim ***** válasza:
22%
Majd melletted állok én ;)
2022. jan. 13. 16:30
 5/37 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon bunkó volt.
2022. jan. 13. 16:46
 6/37 anonim ***** válasza:
90%
Én sem szoktam ilyenekkel felhívni az anyám, nem vagyunk annyira jóban. Közöltem vele a tényt, mikor legközelebb beszéltünk/találkoztunk, hogy felmondtam, és jó döntés volt szerintem. Mondjuk engem nem is érdekel a véleménye, mint mondtam, ennyire nem állunk közel egymáshoz.
2022. jan. 13. 16:46
 7/37 anonim ***** válasza:
91%
Természetesen nem reagáltad túl, de rendkívül (!!!) komoly baj van veled, ha ezt magadtól nem tudod. Mint ahogy azt se tudod, hogy anyádat el kéne felejteni, nincs.
2022. jan. 13. 16:48
 8/37 anonim ***** válasza:
89%
Ebből az a tanulság, hogy levközelebb nem megyünk házhoz a lófaśżért. Azaz egy ilyen mentalitású szülőt nem hívogatunk és különösképpen nem osztjuk meg vele az olyan - csak ránk tartozó - élethelyzeti válságainkat, amivel vissza tud lőni. Ha neki az a szintje, hogy alkesszal is jobb, mint egyedül, akkor nincs miről beszélnetek.
2022. jan. 13. 16:57
 9/37 anonim ***** válasza:
82%

Nem reagáltad túl, de nem is ment túl minden határon!

A határok addig tartanak, ameddig te engeded, és ez lehet a csillagos ég is. Nem hiszem, hogy anyád eddig jófej lett volna, megírtad, hogy a viszonyotok nem felhőtlen, sőt.. Nem értem, hogy mit vársz tőle, nem fog megváltozni.

Felejtsd el, könnyebb lesz az életed!

2022. jan. 13. 16:58
 10/37 anonim ***** válasza:
85%
Ha ezek után még felveszed vele a kapcsolatot, ne adj isten bocsáantot kérsz, amiért rávágtad a telefont, csak azt tanulja meg, hogy ettől is továbbmehet egyel- és még jobban megbánthat, semmit nem teszel.
2022. jan. 13. 17:00
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!