Ti_miket tanultatok szüleitektől?
-a család a legfontosabb
-hogy kell pénzt spórolni
-bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport
-mindegy, mivel foglalkozol, csak legyél boldog (nem szóltak bele a pályaválasztásba)
Anyámtól:
- Hogy baxd át az egész környezetedet, hogy mutasd magad a felszínen magadat egy irgalmas szamaritánusnak, aki csak a gyerekéért él, közben meg ráerőlteti a saját vágyait-13 éves koromig csak öcsi frizurám lehetett, mert a női példaképe is mindig olyat hordott...
- hogy told rá a gyerekedre az összes szart, ami ért az életedben
- hogy kergesd a gyerekedet az életét megkeserítő betegségbe
- ha a gyereked nem lett olyan, amilyennek vártad, húzza le magát a wc-n, mert a kanálisba való
- aki nem az ő személyiségjegyeit viseli, az nem ember, hanem azalatt van
-akit nem tud felhasználni arra, hogy parazita módjára az ő sikerei miatt learassa a babérokat, nem is érti, hogy nem született halva
- ha a kölök ambícióiból nem tudod a legtöbb bőrt lehúzni, akkor az nem is ambíció-pl. nem jogász akar lenni, hanem színész és utóbbival úgy érzi, nem tud kellően felvágni-
- hogy hasonlítgasd a gyerekedet másokhoz, evvel egy életre megutáltatva magadat
-hogy szard telibe a gyereked valódi érzelmeit-ha valamiről őszintén elmondtam a véleményemet, volt, hogy a hajamat leüvöltötte-
- állat imádat
-főzés alapjai
Apám:
-hogy hunyászkodj meg, ha az asszony lelkileg terrorizálja a kölködet-bár karácsony környékén egyszer az életben kiállt értem, amit meg is köszöntem, ott helyben-
-hogy védd az asszonyt, aki nem mellesleg egy lelkironcsot csinál a gyerekből,mire felnő-már megkésve, de látja, milyen rossz lóra tett, hogy anyámmal házasságra lépett-
- családtagnak normális viszony esetén nem számolunk fel pénzt a munkáért-apum üveges, így ismerősnek ingyen csinálja. én se tudnék régi, jó viszonyt ápoló ismerőstől pénzt kérni egy angol vagy spanyol óráért-
Summa summarum: anyám egy valamire jó javarészt: ellenpéldának.
Amit nagyon fontosnak es jonak tartok, h anyam az elmult 40evben sosem eroszakolta ram a velemenyet, nem szolt bele az eletembe, a valasztasaimba, nem tette tonkre a kapcsolataimat, ha hivjuk ott van es messengeren erdeklodik, de elfogadott amilyen voltam es ha kudarcot vallottam sosem jott h o elore tudta. Ha tudta sem mondta, hagyott elni. Mostanaban 60+ os latom h ir egy-ket megjegyzest h ezt igy kene azt ugy, de osszehasonlitva egy 30as baratnommel aki minden kijelentesemre ratrompfol,hogy azt o jobban tudja, okosabb megoldast talal, anyam egy alom.
Apamtol azt tanultam h barmilyen tehetseges, humoros es jo ember valaki, ha az alkohol rabja lesz, tonkreteszi a sajat es a kornyezete eletet is. Szomoru h milyen melyre lehet sullyedni a fuggosegektol.
Hogy ne támaszkodjak mindenben másra. Kiszolgáltatott leszek.
Tisztelettel beszéljek párommal.
Következetesebben kell viselkedni, bár nincs gyerekem, de nem jó az egyszer tiltom, máskor engedem elv.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!