Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti_miket tanultatok szüleitektől?

Ti_miket tanultatok szüleitektől?

Figyelt kérdés
igazából bármi jöhet, amit úgy érzitek, tanultatok a szüleitektől
2022. jan. 4. 22:06
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
95%

Azt, hogy ha kerülöm a szemkontaktust és nem sírom el magam kisebb verést kapok.

Amikor nagyobb hatalmú jön szembe félre kell állni nehogy zavarjuk és lehajtott fejjel várni amíg elhalad.

Minden értékelhető készségemet a barátaim szüleitől tanultam.

2022. jan. 5. 00:50
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

Ami pozitív: ne bántsak senkit, de azt se tűrjem, ha engem akarnak bántani (fura módon anyám engem mégis vert párszor). Ezt leszámítva logikusan, praktikusan gondolkodó nő, ezt én is eltanultam. Sokkal kevésbé vagyok megvezethető, behülyíteni, manipulálni abszolút nem lehet, ahogy irányítani sem. Ez a mai világban eszméletlenül előnyös tulajdonság, nap mint nap tapasztalom.

Ami negatív: borzasztó negatív, elégedetlen, zárkózott emberek, akiknek jóformán nincs senkijük. Se barátok, se rokonok. Anyám a gyerekeihez sem tud úgy igazán közel kerülni. 1-2 dolgot kifejezetten értékelek a felfogásukban, de ennyi. Konkrétan pár nap után fuldoklok, ha velük vagyok, nem érzem, és gyerekként sem éreztem a mindenki más által pátoszosan emlegetett szülő - gyerek természetes köteléket. És messze nem csak amiatt, mert anyám anno kezet emelt rám...

2022. jan. 5. 01:43
 13/37 anonim ***** válasza:
93%
12-es vagyok, amit még muszáj leírnom, mint pozitívum: a magyar átlaghoz képest eszméletlenül állatszerető emberek. Nálunk elképzelhetetlen volt pl. az az utálatos mondat az állataink halála (igen, halál, nem döglés) után, hogy: csak egy kutya / macska / papagáj, stb. Ha egy állat beteg lett, az volt az alap, hogy orvoshoz vittük, ha nem maradt meg, akkor eltemettük, ha pedig kóbor állatot talál apám valahol, akkor segít neki (etetés, de volt, hogy egyesületet hívott fel az érdekükben). A logikus gondolkodáson kívül még ezt tartom részükről abszolút példaértékűnek.
2022. jan. 5. 01:56
 14/37 anonim ***** válasza:
96%
Én hálás vagyok nekik, tökéletes ellenpéldát mutattak arra hogy-hogyan nem szabad élni az életet!
2022. jan. 5. 02:19
 15/37 anonim válasza:
100%

Spórolás, önfenntartás, értékelni a pénzt. Ha kellett valami meg kellett dolgoznom érte, vagy saját pénzből oldjam meg. Barkácsolni apától, inkább lógtam vele, mint anyámmal. Főzni, takarítani, háztartást vezetni mamától.

26/L

2022. jan. 5. 04:21
 16/37 anonim ***** válasza:
87%
Hogyan kell verbálisan és fizikailag másokat bántalmazni folyamatosan és miként kell alkalmazni az érzelmi terrort.
2022. jan. 5. 05:12
 17/37 anonim ***** válasza:
94%

Apától:

- hogyan kell megbántani a gyerekedet, miután csak ketten maradtatok

- hogy kell totálisan leszrni éveken át a családoddal együtt az új nő miatt

- teljesen mindegy, hogy mi az igazság, te "csak egy gyerek" vagy és az is maradsz örökre

Meg ilyen és ehhez hasonló szépségeket.

Anyától nem igazán tudom, mert már nem emlékszem arra, amiket ő tanított :(

Nem baj, apa sem volt mindig ilyen, amíg az új nője nem került a képbe, normális ember volt, aki tisztességgel felnevelt, csak aztán sajnos ez lett végül

2022. jan. 5. 06:27
 18/37 anonim ***** válasza:
100%
8-as, az akinek csak negatívak vannak, az más hibáiból tanul általában. Pl akinek szar gyerekkora volt mérgező szülők miatt, vagy simán szegénység miatt, az általában nem akar gyereket, vagy inkább túltolja és csak akkor vállal gyereket, ha már van egy hitelmentes ingatlana. Nincs ebben semmi rossz, szerencsére már nagyobb önkritikája van az embereknek és megengedhetik a választást, nem kötelező ma már 25 alatt 3 gyereket vállalni albérletbe vagy mamahotelbe, mint 30 évvel ezelőtt.
2022. jan. 5. 07:17
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

Hogy kell úgy élni, mintha nem lenne pénz, pedig közben van.

Apám betegesen spórolós volt, eszméletlenül belém nevelte. (Egyszer azért kiabált velem, mert standby módban hagytam a tévét, és elmentem otthonról. Tudni kell, hogy anyám fizetésének 3-szorosát hozta haza, tehát kicsit se volt indokolt ez a fillérb*szás)

Bármennyit keresek, abból mindig rakok félre. Akkor is, ha ez azzal járt, hogy kevesebbet ettem abban a hónapban, mint kellett volna. Nem úgy teszek félre, hogy "minden hónapban x ezer", hanem "amit nem költök el, az megy a lakásalapba". Így viszont minden egyes felesleges (értsd: nem az élethez szükséges) kiadás bűntudatot tud kelteni. Számomra az egyik legfélelmetesebb gondolat, hogy elköltöm a hónapban a teljes fizetésem szórakozásra/magamra. Tudom, beteges. Dolgozok rajta.

2022. jan. 5. 07:34
 20/37 anonim ***** válasza:
100%
Kerteszkedni, építkezési munkákat, vas és fa megmunkálás,
2022. jan. 5. 08:02
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!