Ti_miket tanultatok szüleitektől?
Semmi pozitívat…
Mindig mindenben a könnyebbik utat választották, azt lesték hogy hogy lehet megúszni a munkát és a felelőségek alól kibújni.
Ha valaki valamit nem haszonszerzésből csinált, azt kinevették…
Aki tényleg elhivatottságból dolgozott azt baleknek tartották.
Ezen kívül folyton kötözködtek velem is, meg mindenki mással is.
A szégyenérzet az teljes mértékben hiányzott belőlük…
Többnyire a hibáikból tanultam.
ne házasodjak meg soha, ne legyen gyerekem. Elbaxott élet lenne.
Ne hagyjam ott a sulit egy kapcsolat miatt, a tanulás az fontosabb. Ne csicskuljak be soha senkinek.
Ha van jobban fizető meló/nem tetszik valami akkor pattanjak, nem kell leragadni egy helyen.
Ha beszólnak, szóljak vissza durvábban, nem kell kerülni a konfliktust.
- Az számít, hogy mások mit gondolnak rólad.
- Senkit sem érdekel, hogy te mit szeretnél, vagy hogy boldog vagy-e.
- Szar az ízlésem zenék, filmek, stb. terén, és jobb nem felvállalni azt (hangosan, hangszóróval hallgatni pl.).
- Félj a kudarctól és attól, hogy megaláznak miatta.
- Ha segítesz / segíteni próbálsz másoknak, az a normális, ha a olyan beszólásokat kapsz, mint például "ennyit sem tudsz megcsinálni?"
- Szégyellni való dolog az, hogy pénzt kérsz azért, amit másnak csinálsz.
28/F
Egyet szorgalmaztak nagyon és ehhez minden segítséget megadtak, hogy tanuljak és tanuljak.
Az ált. isk. 1. osztályától azt mondták, hogy a kötelező tanulás a diploma átvételével ér végett. Akkor még nem is tudtam, hogy milyen hosszú út ez.
Ezt minden évben elmondták és erre készítettek fel.
Szerintük eddig tart egy szülő felelőssége a gyermekével szemben.
Én is ezt követem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!