Másnak ez hogy esne?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban mindig úgy tellt a karácsony, hogy 24.én otthon volt karácsonyfa diszítés, majd ajándék. 25.én anya anyjáékhoz mentünk, 26.án nevelőapám anyjáékhoz.

Imádtuk. Kiöltöztünk, vártuk. 24éves koromig így ment minden karácsony.

Aztán elköltöztem. Nagyon összevesztünk nevelőapámmal,egy pillanat alatt jött a döntésem, nem maradok. Ennek 5 éve.

Úgy az első évben nem beszéltünk, de a másodikban már elkezdtünk békülni. Akkor született a fiam.

Ő hozta a békülést.

Azóta a "hétköznapok" teljesen jól telnek. Mi is megyünk hozzájuk, ők is jönnek. Alapjában véve mondhatni helyreállg minden.

De...

A kibékülés utani első karácsonyon hívtuk őket, nem jöttek mondvan nem érnek rá. Oké.

Masodik karácsony ugyan ez.

Most itt a 3.karácsony. mostmár 2 unokával (2éves a fiunk, és 3 honapos a lányunk) én már meg sem hivtam őket, mert anya közölte sok dolguk lesz. Ennyi..

Ma beszéltem hugommal, meg otthon lakik (13éves).

A karacsony mind a 3 napján otthon ültek, ettek, tv-ztek. Sehova nem mentek, senkit nem hivtak.

Nekem ez nagyon rosszul esett. Gyerekként nekünk tök nagy élmeny volt a jövés-menés. Mellette vendégek is jöttek. Nagyik sütijei voltak a legjobbak.

Ezt most nem adhatom meg a gyerekeimnek.

(Anyóssal nem tartjuk a kapcsolatot).

Persze, barátok, keresztszüleik jönnek, mi megyünk. De anyámékban nagyot csalodtam. Tenyleg annyit nem irtak, Boldog karácsonyt...

2021. dec. 27. 11:03
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
66%
48. A kérdező csak azt fájlalja hogy a szülei nem mondták meg neki hogy idén a otthon lévő gyerekekre koncentrálnának.
2021. dec. 27. 14:35
 52/61 anonim ***** válasza:
82%

"Másnak ez hogy esne?"

Sehogy. Megérteném, hisz már saját családom van két gyerekkel. Ha nem karácsony van, akkor is rohadt nagy meló egy 5 fős háztartást vezetni, kamasz gyerekeket nevelni, nem is csoda, hogy háztartásbeli anyukád, ezt meló mellett fizetett segítség nélkül aligha lehet józan, ép ésszel végigcsinálni.

Szerintem te FÉLTÉKENY vagy. Már nem vagy a szó szoros értelmében a "kislánya". És vélhetően a meghitt, pihenős, ejtőzős ünneplésből kimaradtál, legalábbis úgy érzed. (tévesen)

Elképzelhető, hogy túl hamar vállaltál gyereket, mert ha te ezen megsértődtél, igen éretlen vagy.

2021. dec. 27. 15:23
 53/61 anonim ***** válasza:
80%

51-es, aha, persze. Ezt több oldalnyi nem tetsző komment után büfögte ide, össze-vissza csűri-csavarja már a sztorit, hogy neki adjunk végre igazat. Az elején egyértelműen az volt a probléma, hogy hát nincs hacacáré, sátoros lagzi, pedig hát szegény kérdezőcske ebben nőtt fel, neki ez tetszik, mi az, hogy az anyja nem hajlandó erre már, pedig ő aztán kijelenti, hogy szerette annak idején és egyébként sem lehet fáradt háztartásbeliként (az mondjuk “véletlen” csak akkor derült ki, hogy 3 kamasz gyerek van még otthon, mikor neki lett előnyös infó, nem ekkor), hogy gondolja ezt.

Megmondták, hogy nem érnek rá, kész. Nehogy már kutyakötelességük engedélyt kérni róla, hogy otthon tölthessék az ünnepeket nyugiban, nem egy elkényeztetett hárpiával, aki konkrétan be akarja osztani az idejüket meg megszabja, lehetnek-e egyáltalán fáradtak.

2021. dec. 27. 16:10
 54/61 anonim ***** válasza:
93%
Jóvanna 37. másnak is telik whiskeyre, meg drága autókra, meg poros mámorra, de most nem ez a lényeg.
2021. dec. 27. 16:25
 55/61 anonim ***** válasza:
0%

Nyilván rosszul esne.

Olyan rokonokkal ahol gond szokott lenni csak gesztusként beköszönünk.

Viszek nekik egy kis pogácsát, beszélgetünk 10-15 percet aztán elköszönünk.

2021. dec. 28. 01:56
 56/61 anonim ***** válasza:
62%

Én is örülök, hogy végre nem kell ezer rokonhoz menni, hanem lehet itthon dögleni.

Az, pedig, hogy te úgy emlékszel vissza, milyen poén volt a karácsonyi banzáj gyerekként... ja, mert nem neked kellett órákon át főzni, takarítani, hogy megetess még rajtatok kívül 3-4-5 x másik embert.

2021. dec. 28. 13:05
 57/61 anonim ***** válasza:
65%
2éves a fiunk, és 3 honapos a lányunk egyébként én hlyét is kapok, amikor karácsonykor mások gyerekeinek az óbégatását kell hallgatnom, ahelyett, hogy nyugiban tudnék pl olvasni, vagy egy filmet megnézni, esetleg kirándulni.
2021. dec. 28. 13:06
 58/61 anonim ***** válasza:
43%

Jézusom, a család ünnepe, meg szereteté? Hogyne, a legtöbb családban megy a képmutatás, jópofizás, három napig - nálunk is -, aztán meg full le vagy tojva.

Na, ezért sem járok karácsonykor sehová. Minek? Tök felesleges, és ne te döntsd már el, hogy 46 évesen öreg-e valaki.

Én 32 évesen az vagyok, úgy fájnak sokszor a végtagjaim (arthritis).

2021. dec. 28. 13:09
 59/61 anonim ***** válasza:
59%

Nem ezzel van a baj, mondta volna, hogy ne menjünk, ezert meg azert - miért? Amilyen hisztit kivágsz itt már a 6. oldalon keresztül, megértem hogy nem mondták el az igazságot.

Nyilvánvalóan a hátuk közepére nem kívánják a 30 éves hisztis kölyküket, aki már kétgyerekes anyaként is mások életén vergődik.

2021. dec. 28. 13:23
 60/61 A kérdező kommentje:

Fuuu istenem 🤦‍♀️🤦‍♀️

Nem is ismeritek a körülmenyeket, de ítelkeztek. Na ez a szanalmas, nem én....

2021. dec. 28. 14:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!