Támogatnátok-e azok után a szülőtöket, ha elköltözésetek után kiadná a szobátokat és amiket nem tudtatok elvinni a szobából(mert nincs kocsitok,jogsitok), azt másnak adná?
Az történt, hogy másik városba kellett költöznöm albérletbe,munka miatt, több, mint 80 km-re. Viszont rengeteg cuccom van (könyv, ruha, ilyenek), de csak vonattal, busszal tudom egyik városból másik városba vinni. Kocsi nincs, jogsi nincs, ismerős (aki rendelkezik kocsival, meg aki el is vállalná az utat)nagy eséllyel nincs.
Megtudtam, hogy azt fontolgatják, kiadják a szobámat, hogy pénzhez jussanak, az otthagyott cuccaimat meg odaadják másnak. Közölte velem az egyikőjük, hogy úgy vigyem el a dolgaimat, hogy utána búcsút inthetek a többinek, mert kiadják a szobámat.
Mióta elköltöztem, kis összeggel, de havi szinten támogatom a családot.
Ha valóban kiadják a szobát, ahol voltam és az el nem vitt dolgaimat (mert gyalog, háton nem bírok el 30 kg-nyi súlyt,meg a táskába rakható dolgok száma-mérete véges, a táska méretéből adódóan)tovább adják vagy kidobják kukába, akkor kötelességem a továbbiakban őket támogatni vagy sem?
Vagy vegyem úgy a későbbiekben, hogy nem tartanak igényt az én támogatásomra?
Annyit meg nem keresek, hogy a kiadásra szánt szobámnak albérleti díját is kifizessem számukra.(Vagy igen, keresek,de akkor én leszek bajban. Pl. nem lesz mit ennem.)
Ti ilyen helyzetben mit tennétek, ha valóban ki lenne adva a szobátok és a szobában levő dolgaitokat elfelejthetnétek?
(És ez azt is jelenthetné, hogy ha hazalátogattok a későbbiekben úgy min. 80km távolságból, nem lesz hol aludnotok, mert már nincs szobátok.)
Én azt nem értem, miért nem keresel egy költöztető céget, vagy AKÁRKIT a tág ismerősi körödben (mondjuk Facebookon), aki bevállalja a fuvart egy kis pénzért (pl. benzinpénz + 5-10.000 Ft).
Ha jól értem, nem az a bajod, hogy nem fogsz tudni hazajárni, hanem hogy a cuccaid nem akarják tovább kerülgetni. Erre tökéletes megoldás, amit írtam.
Ha kell nekik a pénz, akkor kell, nincs mit tenni, megoldják, hogy legyen. Így viszont nincs hely a dolgaidnak. Mit csináljanak vele szerinted?
Igazuk van az előttem szólóknak, hívj költöztetőt.
Viszont nem értem a szüleid, ennyit nem tudtok normálisan megbeszélni? Tudod mikor támogatnám őket ezek után, főleg ha ott lesz plusz bevételnek a szobád kiadása. Kb kicsesznek otthonról, én biztos a találkozások/megkeresések számát is ritkítanám.
Neharagudj kérdező, de nekem nagyon bosszú szaga van ennek a sztorinak. Úgy jön le, mintha te olyan keveset adnál haza, hogy emiatt kiadják a szobádat. A cuccaid sorsát pedig lekaksizzák. Szóval mintha bosszúból ki akarnának veled cseszni.
Ha akarnák, biztos megoldanák a cuccaid tárolását, hisz nem bútorokról írtál. Rukák, könyvek egy sarokban is elférnek. 30 kg-nyi kb 5 zsák.
Ja, és ne támogasd őket ezek után
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!