Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak mondott ilyet az...

Másnak mondott ilyet az anyja? Hogy viselted?

Figyelt kérdés

1. Kislány voltam, és rajtam volt a növekedés, hormonok miatt a megnövekedett étvágy.

Ő erre közölte velem, hogy ne egyek, mert nem fogok kelleni egy fiúnak sem.

Soha addig nem jöttek szóba köztünk a fiúk, kinézetem se volt kritizálva,gondtalan kisgyerek voltam.

És persze, elhíztam így is, pedig sportoltam is, és gátlásaim lettek, stb....

2. "majd meghalok, ne félj, miattad halok, a sírba viszel..."ezekkel érvelt, amikor volt valami kamaszvita. Vagy csak úgy valami, hogy ezzel érje el, amit akar.

De volt, hogy el is futott otthonról, kétségbe esve kerestük tesómmal, de csak a teraszon bujkált a sötétben, de azt a látszatot keltette, hogy lelépett...

Volt, akinek mondtak ilyet, és normális ember tudott lenni?

2021. nov. 14. 12:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
54%

Ennél sokkal cifrábbakat is mondott a zugivó alkoholista anyám és pont azért lettem normális ember, mert megedződtem.

Plusz a negatív példa is példa, okos ember abból tanulja a legtöbbet, hogy mit és hogyan nem szabad csinálni.

2021. nov. 14. 12:27
 2/17 anonim ***** válasza:
81%
Nem, nálunk nem volt divat sem az elmebetegség, sem a játszmázás.
2021. nov. 14. 12:34
 3/17 A kérdező kommentje:

1. köszönöm. az érthető, hogy akkor így pl. inni nem állsz neki.

De sajnos az is tény, hogy minden ember más. Lehet, hogy valaki a megalázástól össze tudja szedni magát, mást összetör. Kíváncsi lennék, melyikből mennyi van itt. És örülök, hogy benned nem hagyott nyomokat.

4/17 anonim ***** válasza:
63%

Nem, nem momdott ilyet soha.

De az elsőt nagyon eltúlzod, azzal semmi probléma sincs.

5/17 A kérdező kommentje:

4, lehet, nem tudom.

De láttam azóta duci kistiniket, akik önfeledtek voltak, nem volt nekik szólva, vidáman nézegették a fiúkat, eszükbe nem jutott, hogy ott a súlyuk, ami miatt pedig nem is kellenek majd, és szépen lefogytak nagykamasz korukban.

2021. nov. 14. 12:36
 6/17 anonim ***** válasza:
97%

Volt. Mindig azzal jött, hogy ő milyen szép volt hozzám képest. El se bírtam képzelni, úgy előadta magát...találtam régi képeket, és olyan volt mint egy birka. Sose volt szép, max azért volt népszerű mert "már 14 évesen 18nak hazudta magát" amire naonnn büszke...

Tehát nem hatott meg amikor beszólt, mert rondább mint én jóval. Szerencse hogy apámra hasonlítok, nem rá.

Az érzelmi zsarolás nálunk is megvolt.

Ha valami kisebb baja volt már haldoklott, tervezte a temetését. Volt idő mikor meghatott vele, sírtam, rosszul voltam.

Szívbeteg vagyok, tehát nagyon jót tett a buz1sága..

Mindig ő volt a legszebb, legokosabb, legfontosabb. Egy hiper-szuper tökéletesség.

Normális lettem, szetintem..jó példa volt, hogy milyen ne legyek soha.

2021. nov. 14. 12:36
 7/17 anonim ***** válasza:
13%

rajtam volt a növekedés, hormonok miatt a megnövekedett étvágy.

Jó kifigás a zabálásra. Mindenkinek változik a hormonrendszere, mégsem esznek erre hivatkozva.

2021. nov. 14. 12:38
 8/17 A kérdező kommentje:

7, egy gyerekről van szó, nem felnőttről, aki akkor tudatosan nem akar hízni.

amúgy nem vagyok vevő a hergelésre

2021. nov. 14. 12:40
 9/17 anonim ***** válasza:
78%

"De láttam azóta duci kistiniket, akik önfeledtek voltak, nem volt nekik szólva, vidáman nézegették a fiúkat, eszükbe nem jutott, hogy ott a súlyuk, ami miatt pedig nem is kellenek majd, és szépen lefogytak nagykamasz korukban."

Van rá példa. De van az ellenkezőjére is. Arra is, hogy anyuci szépen óvatosan próbálkozik kevesebb etelt adni a ygereknek, vagy egészségeset, mert tulsulyos, a gyerek meg ennek ellenére zabál. Ahogy arra is van pelda, ahogy anyuci beszol valami durvabbat, hogy radobbentse a gyereket, el van hizva. Az ember enm mindig tudja, melyik a jó döntés, de alapesetben ne, az a cél, hogy megalázza a gyereket vagy tönkre vágja a gyerek önbizalmat.

2021. nov. 14. 12:46
 10/17 A kérdező kommentje:
9, értem. Bár, ha nem ez a cél, lehetne próbálkozni finomabban, csak hát ez nem minden szülőben, emberben van meg...
2021. nov. 14. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!